Автор Тема:  Проблеми с кожата на скалпа след завършено лечение с интерферон  (Прочетена 11069 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен jipchi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 6
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Преди 2 месеца завърших лечение с интерферон - на 3 и на 12 месец вируса не се откриваше  :smile:
Като цяло лечението ми протече добре, нямах тежки странични ефекти, кръвната ми картина през цялото ми лечение беше добре.
Но на края на лечението - оставаха ми 2 месеца до края и получих няколко, които ме сринаха, кожата ми стана груба, сърбяща, със синини. Но това не е фатално, най страшното за мен беше косата ми - получих нещо като саборея на скалпа - за 1 месец косата ми окапа. Точно на финала се чудих да се радвам или да плача - почти 50% или 60% от косата ми окапа тотално, също и по тялото.
Обиколих поне 10 кожни и все едно и също - саборея. Мазах се с какво ли не - с кортизони, направих с мазила 3 дена по време на лечението и след лечението 10 дни. Не е много - само локално, но нямах избор, не минаваше сухотата на скалпа.
Аз си мисля, че е сух скалп и ми е много чувствителен. Не мога да се третирам с ампули, така ми става като изгорял, много е нежен. Затова си мисля, че не е саборея, стои като напукан и с люспи, но не е като сабореята.
Там където си имам коса нямам напукано и сухо. Скалпа ми е зле, където нямам коса. Не можах да се свържа с доцента и реших да си купя капсули "Дюкре Анакапс" против косопад. Започнах да ги пия месец и половина след лечението. Вече ги пия 1 месец и се страхувам да не ми се отразят лошо на крайния ми резултат на 6-ти месец след лечението.
Но нямах избор, казах си - след като не мога да третирам външно, поне вътрешно да и помогна на косичката ми.
На мен ми казаха - алопеция универсал и все ми изписваха и неща в който има кортикостероиди. Поне се мазах малко и на своя глава реших да не се мажа повече.
Кожата на тялото ми е сравнително добре, да не казвам супер, да не вземе пак да стане зле :)
Но скалпа ми не минава. Това което е като саборея, косата ми расте, но там където не ми е окапала, отгоре пада и на нейно място расте нова, даже доста отпред което беше окапало, излиза нова но отзад, където е като сухо вижда зор.
Не знам какво да правя, опитвам се да се успокоя, че след терапия всичко се възстановява, но не съм чувала да има човек с такава алопеция като мен.
Сега получавам и нещо като алергична реакция на челото - като екзема или дерматит, и аз не знам.
Появи се и изчезне на челото, дали не е защото се чистя!?
Изтърпях 1 година, сега и това през това трябва да премина. Исках да се радвам на резултата си, а не да се чудя какъв тюрбан да си сложа и как няма да се вижда.
Но главно ме интересува дали да продължа да пия капсулите за косопад и дали ще е лошо за последния ми резултат?
Доцент Антонов ми каза като свърших терапията, че може витамини да пия, но тези дали стават не знам..
Благодаря предварително!

Копие на оригиналното заглавие:
Цитат
витамините след края на лечението 

Копие на оригиналния пост:
Цитат
преди 2 месеца завърших лечение с интерферон на 3 и на 12 месец вируса не се откриваше  :smile: като цяло лечението ми протече добре нямах тежки странични ефекти кръвната ми картина през цялото ми лечение беше добре но на края на лечението оставаха ми 2 месеца до края и получих няколко които ме сринаха кожата ми стана груба сърбяща,синини ам това не е фатално най страшното за мен беше косата ми получих нещо като саборея на скалпа за 1 месец косата ми окапа точно на финала се чудих да се радвам или да плача почти 50 или 60 % от косата ми окапа тотално също и по тялото.обиколих поне 10 кожни и се едно и също саборея какво ли не мазах се с кортизони наравих с мазила 3 дена по време на лечението и след лечението 10 дни не е много само локално  нямах избор не минаваше сухотата на скалпа аз си мисля че е сух скалп и ми е много чувствителен не мога да е третирам с ампули така ми става като изгорял много е нежен затова си мисля че не е саборея стои като напукан и с луспи но не е като сабореята.там където си имам коса нямам напукано и сухо скалпа ми е зле където нямам коса не можах да се свържа с доцента и реших да си купя капсули ДЮКРЕ АНАКАПС ПРОТИВ КОСОПАД .Започнах да ги пия месец и половина след лечението вече ги пия 1 мецец и се страхувам да не ми се отразят лошо на крайния ми резултат на 6 месец след лечението.но нямах избор    казах си след като не мога да третирам външно поне вътрешно да и помогна на косичката ми на мен ми казаха алопеция универсал и се ми изписваха и неща в който има кортикостероиди поне се мазах малко и на своя глава реших да не се мажа повече.кожата на тялото ми е сравнително добре да не  казвам супер да не земе пак да стане зле :) но скалпа ми не минава това което е като саборея косата ми расте но там където не ми е окапала от горе пада и на нейно място расте нова даже доста от пред което беше окапало излиза нова но от зад където е като сухо вижда зор не знам какво да правя опитвам се да се успокоя че след терапия всичко се вастановява но не сам чувала да има човек с такава алопеция като мен.сега получавам и нещо като алергична реакция на челото  като екзема или дерматит и аз не знам появи се и изчезне на челото дали не е защо се чистя .изтърпях 1 година  сега и това трябва да премина исках да се радвам на резултата си а не да се чудя какъв турбан да си сложа и как няма да се вижда. но главно ме интересува дали да продължа да пия капсулите за косопад и дали ще е лошо за последната ми резултат?доцент Антонов ми каза като свърших терапията че може витамини да пия но тези дали стават не знам ..Благодаря предварително

Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!
« Последна редакция: Март 29, 2012, 09:07:31 от Радослав Русинов »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
Здравей!
Сигурен съм, че доста от хората във форума ще ти отговорят и ще ти дадат съвети как да се справиш с проблема си.

Аз ти пиша с друга молба - моля те да пишеш малко по-разбрано и по-ясно! :sad2: Трябваше ми половин час, за да редактирам поста ти, за да стане малко по-ясно какво пише в него и какъв проблем имаш. Ако искаш, пробвай един малък експеримент - представи си, че ти влизаш във форума и попадаш на горния пост за първи път. Опитай се да го прочетеш в оригинал и кажи какво си разбрала от него. Уверявам те, че ако и в следващите постове пишеш по същия начин, ще откажеш повечето хора (които имат опит и знания по въпросите, които задаваш) да четат постовете ти и да ти отговарят.
Виждам, че имаш подобрение от първите пъти, когато си писала, но трябва да направиш още малко усилия. Не мога всеки път да ти редактирам постовете. А знаеш много добре, че ако продължаваш в същия дух, ще започнем директно да трием постовете ти.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Ради, аз също много се измъчих рано сутринта докато разчета поста. То това беше едно безкрайно изречение и поради тази причина го оставих за по-късно. А си знаех, че ще го редактираш :wink3:

След края на лечението може да вземаш спокойно витамини. В аптеките има достатъчно комбинации за кожа, коса и нокти. Няма значение на коя фирма е. Добре е да започнеш и някакъв имуностимулатор да приемаш за месец-два, тъй като имунната система е тотално срината от интерферона.

Неактивен ralka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 366
    • Профил
Здравей jipchi,

Изпратих ти лично съобщение.
Успех и дано нещата да се подобрят и отшумят в най-скоро време.

Поздрави,
Ралка

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
Привет! Не знам дали имам право на това да цитирам тук други сайтове за хепатит.
Ради, ако нямам- моля те изтрий ме!
Jipchi, виж тази статистика от руския форум за хепатита, от нея си личи, че 11% от гласувалите хора на тяхния сайт са имали проблеми с косата. "Вьiпадение волос".
http://www.hv-info.ru/gepatit-forum/viewtopic.php?f=26&t=834
Моята коса падаше по едно време сериозно, също стана малко по-тънка, по-права и някак по-светла дори. За съжаление не мога да ти дам свестен съвет, защото аз не съм ползвала никакви препарати за да я подсиля.

Неактивен jipchi

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Задължително ли е да си купя имуностимулатор защото сега пия капсулите за косопад и не знам дали мога да ги комбинирам  да не ми стане много.Ще си направя курса 3 месеца с анакапс за косопад и после ще реша дали да започна имуностимулатор.

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
И аз се чудех това до оня ден, после реших, че не е задължително. Много от имуностимулаторите по мнение на лекари, които разпитвах имат двуяко действие. След като помислих аз реших за себе си, че ще си купя скоро продукти от медарите, ще издебна да намеря истински мед, пчелно млечице и пчелен прашец. Надявам се, че пролетта ще се състои медна изложба в София. Това са екологично чисти и доказано безвредни продукти. Правят ги пчели, а не хора и аз точно от това имам нужда сега!

Неактивен jipchi

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
Ммм да аз преди пиех пчелен прашец.Даже имам още останало :) това поне е безвреден

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Задължително ли е да си купя имуностимулатор защото сега пия капсулите за косопад и не знам дали мога да ги комбинирам  да не ми стане много.Ще си направя курса 3 месеца с анакапс за косопад и после ще реша дали да започна имуностимулатор.
Нищо не е задължително в периода на възстановяването след лечението. В случая ти имаш проблеми с кожата на главата и целта е да се опиташ да намериш решение за нея. Ако се абстрахираме от проблема, който имаш, в периода след лечението можеш и да не пиеш нищо, възстановяването се случва заради спирането на лекарствата и връщането на апетита. Но пак трябва да минат поне няколко месеца.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007