Преди 2 месеца завърших лечение с интерферон - на 3 и на 12 месец вируса не се откриваше
Като цяло лечението ми протече добре, нямах тежки странични ефекти, кръвната ми картина през цялото ми лечение беше добре.
Но на края на лечението - оставаха ми 2 месеца до края и получих няколко, които ме сринаха, кожата ми стана груба, сърбяща, със синини. Но това не е фатално, най страшното за мен беше косата ми - получих нещо като саборея на скалпа - за 1 месец косата ми окапа. Точно на финала се чудих да се радвам или да плача - почти 50% или 60% от косата ми окапа тотално, също и по тялото.
Обиколих поне 10 кожни и все едно и също - саборея. Мазах се с какво ли не - с кортизони, направих с мазила 3 дена по време на лечението и след лечението 10 дни. Не е много - само локално, но нямах избор, не минаваше сухотата на скалпа.
Аз си мисля, че е сух скалп и ми е много чувствителен. Не мога да се третирам с ампули, така ми става като изгорял, много е нежен. Затова си мисля, че не е саборея, стои като напукан и с люспи, но не е като сабореята.
Там където си имам коса нямам напукано и сухо. Скалпа ми е зле, където нямам коса. Не можах да се свържа с доцента и реших да си купя капсули "Дюкре Анакапс" против косопад. Започнах да ги пия месец и половина след лечението. Вече ги пия 1 месец и се страхувам да не ми се отразят лошо на крайния ми резултат на 6-ти месец след лечението.
Но нямах избор, казах си - след като не мога да третирам външно, поне вътрешно да и помогна на косичката ми.
На мен ми казаха - алопеция универсал и все ми изписваха и неща в който има кортикостероиди. Поне се мазах малко и на своя глава реших да не се мажа повече.
Кожата на тялото ми е сравнително добре, да не казвам супер, да не вземе пак да стане зле
Но скалпа ми не минава. Това което е като саборея, косата ми расте, но там където не ми е окапала, отгоре пада и на нейно място расте нова, даже доста отпред което беше окапало, излиза нова но отзад, където е като сухо вижда зор.
Не знам какво да правя, опитвам се да се успокоя, че след терапия всичко се възстановява, но не съм чувала да има човек с такава алопеция като мен.
Сега получавам и нещо като алергична реакция на челото - като екзема или дерматит, и аз не знам.
Появи се и изчезне на челото, дали не е защото се чистя!?
Изтърпях 1 година, сега и това през това трябва да премина. Исках да се радвам на резултата си, а не да се чудя какъв тюрбан да си сложа и как няма да се вижда.
Но главно ме интересува дали да продължа да пия капсулите за косопад и дали ще е лошо за последния ми резултат?
Доцент Антонов ми каза като свърших терапията, че може витамини да пия, но тези дали стават не знам..
Благодаря предварително!
Копие на оригиналното заглавие: витамините след края на лечението
Копие на оригиналния пост:преди 2 месеца завърших лечение с интерферон на 3 и на 12 месец вируса не се откриваше
като цяло лечението ми протече добре нямах тежки странични ефекти кръвната ми картина през цялото ми лечение беше добре но на края на лечението оставаха ми 2 месеца до края и получих няколко които ме сринаха кожата ми стана груба сърбяща,синини ам това не е фатално най страшното за мен беше косата ми получих нещо като саборея на скалпа за 1 месец косата ми окапа точно на финала се чудих да се радвам или да плача почти 50 или 60 % от косата ми окапа тотално също и по тялото.обиколих поне 10 кожни и се едно и също саборея какво ли не мазах се с кортизони наравих с мазила 3 дена по време на лечението и след лечението 10 дни не е много само локално нямах избор не минаваше сухотата на скалпа аз си мисля че е сух скалп и ми е много чувствителен не мога да е третирам с ампули така ми става като изгорял много е нежен затова си мисля че не е саборея стои като напукан и с луспи но не е като сабореята.там където си имам коса нямам напукано и сухо скалпа ми е зле където нямам коса не можах да се свържа с доцента и реших да си купя капсули ДЮКРЕ АНАКАПС ПРОТИВ КОСОПАД .Започнах да ги пия месец и половина след лечението вече ги пия 1 мецец и се страхувам да не ми се отразят лошо на крайния ми резултат на 6 месец след лечението.но нямах избор казах си след като не мога да третирам външно поне вътрешно да и помогна на косичката ми на мен ми казаха алопеция универсал и се ми изписваха и неща в който има кортикостероиди поне се мазах малко и на своя глава реших да не се мажа повече.кожата на тялото ми е сравнително добре да не казвам супер да не земе пак да стане зле
но скалпа ми не минава това което е като саборея косата ми расте но там където не ми е окапала от горе пада и на нейно място расте нова даже доста от пред което беше окапало излиза нова но от зад където е като сухо вижда зор не знам какво да правя опитвам се да се успокоя че след терапия всичко се вастановява но не сам чувала да има човек с такава алопеция като мен.сега получавам и нещо като алергична реакция на челото като екзема или дерматит и аз не знам появи се и изчезне на челото дали не е защо се чистя .изтърпях 1 година сега и това трябва да премина исках да се радвам на резултата си а не да се чудя какъв турбан да си сложа и как няма да се вижда. но главно ме интересува дали да продължа да пия капсулите за косопад и дали ще е лошо за последната ми резултат?доцент Антонов ми каза като свърших терапията че може витамини да пия но тези дали стават не знам ..Благодаря предварително
Пост, редактиран от модераторите, поради неспазване на правилата за използване на форума!