Карсил е много добро средство. Едно време се съмнявах дали има полза от него, и ми беше жал да давам пари за него. Обаче веднъж така се интоксицирах дроба с алкохол (2 седмици здрав запой, олололо), че хепатита ми удари по цялата хранителна система. Всички вътрешности ми боляха. Можах да спа само в позата на Ленин в Мавзолея. Без да се мърдам))) Всеки следобед температурата ми се вдигаше на 37.2. След само 3 дни приемане на Карсил вече усетих подобрение. След 3 седмици болки в дроба пощи изчезнаха, че дори и кафенце взех да пийвам. А след 2 месеца Алат и Асат вече са ми били в нормата (преди бяха по-високи в 3 пъти). Веднъж, по времето на курса, някъде на втора седмица, вече нямах температура и си забравих да изпия таблетката на обед, и веднага вечерта се почуствах по зле и пак ми се вдигна температура. Така че таблетки действат, убеден съм. Вземам по 3 капсули (90 мг) на ден. 3 месеца ги пия, 3 месеца почивам. Това че при някой показатели на ензимите не се намалиха нищо не означава, все пак зависи в какво състояние дроба ви, какво ядете, пушите ли. Бях на диета и на карсил, с нормалните показатели, после взех да пийвам енергийни напитки, разтворимо кафе и безалкохолната бира, и за 2 месяца ензимите ми се увеличиха двойно. След спиране на тези гадости, пак ми се нормализираха.
Докато почивам от карсил, пия Лив 52. Преди го пиех заедно с карсил, сега реших да изкарам 3 месяца само на Лива и да си направя изследвания. От един гастроентеролог чух че Лива е токсичен, но според него и карсил с нищо не помага, както и билки въобще. Хахаха. След като химичен състав на повечето билки е известен, и фитотерапия има научно обоснование, странно ми звучат подобни изказвания.
Но в Лива билките са малко екзотични и поне аз не съм видял някакви независими изследвания, така че не знам дали е добро, но реших да рискувам. Поне като пари нищо не струват.
На официалния сайт Лив 52 вече се казва LiverCare, вместо 8 има само 6 съставки, вместо 60 таблетки са 100 и струва 13 паунда, бррр. Може би тези 2 отпаднали съставки са били токсични? Незнам, но съм се набавил с Лива и за напред, щото ако стане 20 лева, няма да го купувам.
Хепасейв съм изпил 1 опаковка за 20 лева и нищо не мога да кажа за него. Но ми се вижда скъпо за лекарството в което не съм сигурен.
Моите познати които пият Есенциале форте от години много са доволни от него. Казват че Есливер Форте е още по-добър, но в България го няма. А то всъщност същия Есенциале плюс витамини Б
http://www.mosmed.ru/docv/Vidal_docs/drug_info_10321.asp. Като понякога си взимам Есенциале купувам също витамин Б комплекс с фолиева киселина, някакви американски за 1.40 лв.