Автор Тема:  Предпазни мерки при евентуален инцидент  (Прочетена 287 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Berethor

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 10
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B

Здравейте,

Аз съм с ДЦП  с 3 дози HBV ваксина по рождение с паднали антитела до 0.5UI/ml(с подсилваща доза от преди 3 седмици)
Майка ми е носител и се грижи за мен и баба ми, която е с автоимунно заболяване и не иска (а вероятно и не е препоръчително) да слага ваксина
Бих искал да попитам как следва да се реагира при кръвен инцидент между двама души. Звънях в РЗИ – Стара Загора да ги питам, но оттам се оказаха малко неотзивчиви и казаха, че мога и само и единствено да се тествам. Не споменаха нито ваксина, нито имуноглобулин.
Въпросите ми са:

1.   Ако с някой от живущите в къщата, или гост стане инцидент (кръв попадне където не трябва , върху другия) , на 112 може ли да се звъни, или ще ме върнат?
2.   Може ли да се счита, че след 3 седмици съм си възвърнал антителата (в оптимистичния сценарии, в който не съм non-responder)?
3.   Ако кръв попадне върху мека мебел или лакирана повърхност, пак ли варианта е разредена белина?
Майка ми е с вирусен товар 700 UI/ml (мерено преди 2 месеца увеличено от 48 UI/ml и HDV спаднал до неоткриваеми нива)

Терапия не е изписана.

Благодаря предварително!

« Последна редакция: Ноември 04, 2024, 23:39:15 от Berethor »

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Re: Предпазни мерки при евентуален инцидент
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2024, 07:36:20 »
Здравей,

При евентуален инцидент антителата следва да се активират и започнат да се увеличават, независимо че не са на приетото ниво от 100 единици. Тялото има клетъчна памет и тя се включва в такива моменти.

Не би трябвало да има проблем, но ако ще ти бъде по-скокойно, отиди след 6 седмици да се изследваш в РЗИ, поне това могат да предложат...
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Berethor

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 10
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
« Отговор #2 -: Ноември 12, 2024, 13:26:24 »
Благодаря,

Замерих антителата на 29 ден след ваксината и ми показа 84 единици на милилитър, което е 8 пъти над минимума от 10, който бяха дали. Предполагам, не е необходима втора доза поне за 5 години, или?

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3197
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #3 -: Ноември 12, 2024, 14:20:19 »
не би трябвало :) всичко е ОК
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007