Последни публикации

Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Моята история / Re: Имам нужда от съвети и подкрепа.
« Последна публикация от Velimira - Август 14, 2018, 20:44:04 »
Здравейте, ако се съмнявате за хепатит е редно да пуснете съответните изследвания. Също така, когато се поуспокоят нещата може да пуснете отново изследвания за чернодробни ензими и оттам да се консултирате с лекар.
2
Моята история / Имам нужда от съвети и подкрепа.
« Последна публикация от Mama - Август 11, 2018, 23:51:20 »
Здравейте! Както става ясно от псевдонима ми пиша тук в качеството си на майка на четиригодишно момиченце.
Ще разкажа много подробности, защото не знам кое е важно, а съм с постоянното усещане, че пропускаме нещо.
Дъщеричката ми е със сърдечна операция и сърдечна недостатъчност и това е причина всяко боледуване да ме изправя на нокти.
Започвам малко отдалеч - преди два месеца, след 4 дни температура качваща се до почти 40 градуса влязохме в болница с тежка бактериална инфекция и гнойна ангина. Там още на първия ден овладяха инфекцията с много високи дози антибиотик. Няма да навлизам в подробности, но след лечението дъщеря ми бе изпила 3 антибиотика, като в последствие видях, че в болницата са й вливали доза по-висока от максимално описаната в листовката.
Първите седмици след като излязохме от болницата ми правеше впечатление, че ако се затича дори 20 метра и се хваща за черния дроб. Постепенно това отшумя и се успокоихме.
Миналата седмица бяхме на море. Ние сме от доста стриктните родители и е малко вероятно да изгори на слънцето, но въпреки това започнах вечер да забелязвам зачервяване и обривчета. Всяка следваща вечер беше повече, а на сутринта изчезваше. Мислех, че е реакция към водата, защото имаше обриви и на покритите части. На третата сутрин не беше изчезнал, а следобяд детето вдигна температура. Него ден се прибрахме у дома и на следващата сутрин бяхме при личната.
Междувременно се случи нещо странно. Към 3 през нощта тя става да пишка в гърне и урината й беше с нормален цвят. В 7 сутринта беше много тъмна. Не знаех какво значи това и просто го съобщавах на лекарите, които посвещавахме, общо 3 на брой. Всички ме убеждаваха, че или е обезводнена, или е от лекарствата (един доза нурофен).
След като отидохме на частно при инфекционист диагнозата е варицела (доста нетипично протичаща).
На следващия ден той поръча да пуснем стрептолизинов титър и лаборантката като взе кръвта ме попита дали искам и нещо друго да изследвам. Споделих притесненията си за цвета на урината и тя пусна общ билирубин и алат. Резултатите най-сетне накараха лекарите да обърнат внимание на обясненията ми за урината. Билирубин - 94.5; АлАТ - 217.

Приеха ни в инфекциозно, като профължаваме да лекуваме скарлатина като основно заболяване. Зная, че й вливат Зинат, но не знам в каква доза.
Днес е втория ден откакто сме тук и почти се бях успокоила, защото и обривът затихна, и урината доста изсветля, и изпражненията от жълти, станаха кафяви. Бях доволна, че от вчера сутринта, когато ни приеха, не е вдигала температура,но се окааза, че те профилактично й вливат температуропонижаващо. Днес се разбрахме с дежурния лекар да смени назначението му на „само при нужда”
, за да не се товари черния дроб.
И вечерта тя всигна температура. Вярно, 37,9, но това означава, че след два дни венозен антибиотик и един ден, преди това, през устата, инфекцията все още не е овладяна.
Бях чела, че при уцелен антибиотик сларлатината спира да е заразна още на 24тия час. За мен това значи, че за 24 часа инфекцията трябва да е овладяна. А не е. Притеснявам се, че не е само скарлатина.
Изписах всичко това  с надежда, че тук, сред препатилите, някой може да открие поредния незабелязан от лекарите симптом.
Между другото, въпреки че едно младо докторче в спешното ме убеждаваше, че теоретично и практически е невъзможно да има билирубин в кръвта и да няма в урината, тукашните изследвания също го потвърдиха.
Не знам какво значи това.
Благодаря на всички отзовали се!
3
Моята история / Re: Остър хепатит В
« Последна публикация от Рая - Август 10, 2018, 20:07:33 »
Здравейте!Почти три месеца след началото на болестта,още имам жълто в склерите на очите.Според мен се увеличава леко,при положение ,че доста беше намаляло...може и да си въобразявам де,но нормално ли е още да ми жълтеят очите?Имам ли място за притеснения?Моля ви,някой да отговори...
4
Завършено лечение / Re: Край на мача и при мен!
« Последна публикация от snd242 - Август 03, 2018, 21:28:53 »
Оказва се, че трябва да се постигне SVR 24 за да ме обявят за здрав! Т.е. 6 м. след края на терапията. Около края на септември.
5
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение за първи път..
« Последна публикация от edna_ot_vas - Юли 30, 2018, 11:05:49 »
Здравейте пак!
Ходих в "Света Марина" във Варна и ми отказаха, нямат места до края на септември. За платен ПСР също ще се забавят и няма много смисъл, така че ще се обърна отново към Токуда, така или иначе трябва да ми оправят протокола с невалидния код, за да си получа лекарството.
За мен започването на тези лекарства е голяма стъпка и мисля, че е важно да си знам вирусното натоварване, след като 6-те месеца от предното изтекоха.
Все още имам валидно направление за хоспитализация. Дано успея да го използвам.
Минах и през гинеколог. Пак се виждат кистите в яйчниците. Растат си. Гинеколожката се завайка какво ще правим, аз вече съм свикнала, че положението е сложно, но няма да се вайкам всеки ден. Така ще си вгорча повече живота.
Искам да попитам има ли противопоказания да се занимавам с някакъв по-лек спорт, може и да не е спорт точно, а йога, пилатес или нещо от сорта?
Ще се радвам на отговор и по още един въпрос - Стартирам ли веднъж тенофовир, на практика спиране няма да има, което ще означава евентуална бременност с него, знам, разбира се, че има много такива случаи, но питането ми е това ли е по-малкото зло, отколкото да се роди с висока виремия преди старт на лечението?


Мерси, поздрави
6
Звънях на докторката но е извън страната та може ли да пия трансметил докато я няма при положение че го пих 30 дена и от 10 дена не съм го пил дали може да ми навреди ? А колкото до проблем с жлъчката незнам дали е от нея защото моята болка е постояна и най вече при движение или разпъване но незнам дали си въобразявам но някои път като хапна всякаш болката отминава за определено време и после пак се появява избягвам и мазно,пържено,безалкохолно и всичко което смятам че тормози дроба.
7
Иначе на мен ми прилича на проблеми с жлъчката. При мен при камъни /малки почти песъчинки/ ме болеше отзад отдясно гърба + леки бодежи отпред при храни, които я дразнят (противно на всеобщите схващания не мазни храни, а въглехидрати и бобови и кофти пържени неща, а не всички пържени).
8
Благодаря ще се свържа с нея още утре
9
Тези неща (цироза) не стават от днес за утре. Спи спокойно - според мен ще намериш причината, преди да е възникнал проблем. Това не означава да неглижираш проблема де. За Пловдив бих те посъветвал да се свържеш с д-р Акрабова.
10
Имам още един въпрос може ли да има усложнения ако скоро не се открие причината за високите чернодробни ензими например като цироза и ако да за колко време може да стане това ?
Страници: [1] 2 3 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007