Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - preslav1980

Страници: [1]
1
Здравейте приятели.

Някой знае ли този И-мейл на професор Антонов е актуален?

http://zdravenportal.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84-%D0%B4-%D1%80-%D0%BA%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%B8%D1%80-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D0%B3%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B5%D1%80/

Искам да си запиша платен преглед при него. Ако пък някой има телефон за записване при него, направо да го сподели тук или на лично.

Предварително благодаря.

 :smile:

2
Хилоу.

В продължение на темата: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=4774.msg66883#msg66883

по долу информация за Vemlidy®:

Европейската Комисия одобри Vemlidy® за лечение на хроничен хепатит Б

ДАТА: 11 Януари 2017

Gilead Sciences обяви, че Европейския Съюз одобри употребата на Vemlidy® (tenofovir alafenamide, или TAF) - 25 mg хапче вземащо се веднъж дневно за лечение на хроничен хепатит Б (HBV) при пациенти над 12 години  с тегло над 35 kg.

Разрешението за употреба на TAF  важи за 28 държави от Европейския Съюз, Норвегия и Исландия.

" Като ново лечение за  хроничен хепатит Б  в Европа за пръв път от близо 10 години, това
 одобрение е стъпка напред в управлението на тази прогресивна, животозастрашаваща болест поразила 13 милиона Европейци"- казва професор Pietro Lampertico от университета в Милано, Италия.

"Доживотно лечение на болест като хепатит Б е предизвикателство за живота на пациентите. Резултатите демонстрирани от TAF (Vemlidy®) в подобряване на костите и лабораторните параметри за безопасност в сравнение с  TDF (VIREAD®) позволява на пациентите  достъп до важно ново лекарство"

TAF е ново таргетирано лекарство с активна съставка tenofovir, която демонстрира противовирусна ефикастност също, като Viread® (tenofovir disoproxil fumarate, TDF 245 mg), но представлява само една десета от дозата. Данните показват, че TAF има по голяма плазма стабилност и по ефикасно доставя tenofovir до хепатоцитите (чернодробните клетки) в сравнение с TDF и може да бъде даван в по малка доза, което означава по ниско ниво на tenofovir  в кръвния поток. С намаляване на излагането (количеството) на tenofovir, TAF  подобрява  параметрите на  бъбречната дейност и костна маса при клиничните изпитвания в сравнение с TDF.

"TAF представлява потвърждение на ангажимента на Gilead за подобряване на грижата на хората с хронични болести, включително с Хепатит Б, докато продължаваме нашите усилия в търсене на ефективно лечение"- казва Norbert Bischofberger, изпълнителен вицепрезидент на Gilead. "Ще направим всичко възможно TAF  да бъде на пазара в Европейския Съюз съвсем скоро"

Разрешението за употреба на TAF е подкрепено с две 48 седмични международни изпитвания
в фаза 3 (Изпитване 108 и 110) проведени сред 1 298 възрастни пациенти с хроничен HBV.

Изследване 108 е сред 425 пациенти с отрицателен HBeAg. Те получават TAF или TDF.

Изследване 110 е сред 873 пациенти с позитивен HBeAg. Те отново получават TAF или TDF.

И двете изследвания достигат крайната цел - пациентите лекувани с TAF (Vemlidy®) достигнали HBV DNA под 29 IU/mL след 48 седмици, да не са по малко от пациентите лекувани с TDF (Viread®). Пациентите лекувани с TAF (Vemlidy®) също така показват по голям процент на нормализиране на серума alanine aminotransferase (ALT) в кръвния поток.

И двете изследвания показват добра поносимост на TAF и  TDF медикаментите от пациентите, като прекъсването на лечението поради усложнения е респективно 1% и 1,2%. Най-често усложненията с  TAF са били диария,повръщане, гадене, болки в корема, подуване на корема, газове, умора, главоболие, замаяност, обрив, сърбеж, повишена ALT и артралгия.

Докато основната оценка на ефикасността е направена на 48 седмица, данните показват, че на 72 седмица супресията (подтискането, задържането) на биохимичните реакции в норма продължават с лечението TAF.  Оценката на безопасността включва анализи на 48 и на 72 седмица от лечението (средна продължителност на излагане на лечението е 88 седмици), като крайните точки за безопасност включват промени от изходното ниво в костната минерална плътност на бедрената кост и гръбначния стълб, както и промени от изходното ниво (преди лечение) в серума на креатинин и eGFR- ключови индикатори за здравето на бъбреците. И в двете изследвания, на 48 и 72 седмица, промените към подобрение на бъбречните и костните параметри са в полза при пациентите лекуващи се с TAF.

Vemlidy е одобрени от FDA на САЩ (U.S. Food and Drug Administration) на 10.11.2016 за лечение на хронично HBV болни с компенсирано чернодробно заболяване и от Японското Министерство на Здравето, Труда и Социалните Грижи на 19.12.2016.

За важна информация по безопасността относно TAF  в Европа моля посетете сайта на Европейската Медицинска Асоциация (EMA) на : http://www.ema.europa.eu.

Източник: http://www.gilead.com/news/press-releases/2017/1/european-commission-grants-marketing-authorization-for-gileads-vemlidy-tenofovir-alafenamide-taf-for-the-treatment-of-chronic-hepatitis-b-virus-infection

Данни за лекарството: http://www.vemlidy.com/

3
Френдс. Малко инфо за прогреса в намирането на лечение на хепатит Б.

Информацията е от проведената Международна Конференция За Лечение на Хепатит Б ( International Hepatitis B Cure Workshop 2016), проведена на 09.11.2016г. в Торонто, Канада.

Покана: http://www.virology-education.com/wp-content/uploads/2015/05/Flyer-3rd-Int-HBVCure.pdfСветовни изследователи напрягат мозъчните гънки в търсене на лечение за Хепатит Б.

Хепатолози, вирусолози и имунолози от целия свят се срещнаха на третата международна работна група за лечение на хепатит Б в Торонто да споделят техният напредък, решения и предизвикателства, който срещат в търсене на лек за 240 милиона болни от чернодробната инфекция  на хепатит Б в световен мащаб.

Изкореняването на вируса на хепатит Б (HBV) не е лесна задача. Вирусът е много по сложен и устойчив от вируса на хепатит С. Учените смятат, че намирането на лек изисква внимателна организация на лекарства и имуностимулатори който:

1. Елиминират HBV антигените- особено повърхностният антиген (HBsAg). Този вирусен протеин изглежда е способен
да "приспи" или да деактивира Т- клетките (клетките убийци) на имунната система, така че те да не могат ефективно да се борят с инфекцията.

2. Намерят уязвимост в репликациония цикъл на HBV, която да бъде използвана за да се предотврати навлизането на вируса  в клетките на черния дроб и вмъкването на генетичния материал (cccDNA) на вируса необходим за неговата репликация.

3. Увеличаване или "събуждане" на заспалите Т клетки, след намаляване или елинимиране на повърхностният антиген HBsAg така, че имунната система успешно да изкорени инфекцията на хепатит Б.

С научаването все повече защо вирусът HBV  е толкова успешен в заобикаляне на имунната система и завладяване на чернодробните клетки за вирусна репликация, изследователите също осъзнават, колко много не знаят какъв точно инструмент им липсва за да идентифицират дали са открили успешна лечебна стратегия за борба с вируса. Ето някой от предизвикателствата, който изследователите представиха по време на работната група:

Как би изглеждало лекарството?

Може ли да се очаква учените да изкоренят HBV инфекцията от черния дроб? Дори когато здрави възрастни  са способни да изчистят острата инфекция на HBV, малки количества запас от вируса остават- подобно на варицелата, която причинява херпес на по късен етап, когато имунната система няма възможност да държи вируса на варицелата под контрол. Дали учените трябва да се съсредоточат в намирането на лек или да се опитат на направят това, което прави майката природа след острата инфекция с вируса- значително намаляване на вирусния товар и намаляване на риска за бързо увреждане на черния дроб.

Имат ли изследователите в момента правилния инструмент за да разберат дали определено лечение работи?
Почти всички лабораторни тестове за хепатит Б използвани днес  са развити от тестови кръвни банки разработени да определят дали дарена кръв е заразена с HBV. В резултат лабораторните тестове дават "позитивно"  или "негативно" измерване за присъствието на антигени и антитела, но нищо по специфично. Лабораториите измерват количеството на вирусното натоварване HBV DNA при пациента, но рядко измерват HBsAg въпреки, че при пациенти с неоткриваем вирусен товар е възможно да има големи количества повърхностен антиген HBsAg циркулиращ в кръвта.

Но откриването на лечение възможно да намали HBsAg или други антигени може да е критично за откриването на лек за вируса на хепатит Б. Няколко изследователски инициативи работят в посока намаляване на HBsAg, които се произвежда в големи количества. Вярва се, че именно HBsAg е отговорен за заобикаляне на имунната система опитваща се да атакува инфекцията. В момента повечето лабораторни тестове в САЩ не измерват количеството на HBsAg в кръвния поток на пациента.

"Нямаме добри лабораторни анализи за измерване на отговорът на лечение на текущите нови лекарства" - казва участникът в работната група Jordan Feld- клиничен учен и изследовател към болницата в Торонто.

"Може би нямаме правилните отправни точки за измерване на това, колко ефективно едно лечение е" - казва Марион Петерс- началник по хепатологични изследвания към  Калифорнийският Университет в Сан Франциско. " Едно лечение може да има ефект, но ние не знаем какво да измерим и как да разберем дали е ефективно"

Една загубена възможност с TAF клинични проучвания?

На 10 ноември Американската Администрация за Храни и Лекарства (FDA) одобрява TAF - нова формула на занижена доза на tenofovir, която прокарва лекарството по ефективно  в инфектираните чернодробни клетки и намалява нежелания ефект върху увреждане на функцията на бъбреците и намаляването на костната маса. Тъй като клиничните изпитвания TAF се фокусират предимно върху сравняване на въздействието на преформулираното лекарство върху вирусния товар, ALT (здравето на черния дроб) и страничните ефекти, изследователите не извършват чернодробни биопсии на участниците в TAF клиничните проучвания.

Открито е , че новото лекарство TAF  работи добре върху забавяне на вирусната репликация, както и tenofovir. Но TAF  прави и нещо, което изследователите не са очаквали. По време на клинично проучване, 50 % от пациентите третирани с TAF постигат нормални нива на ALT индикиращо за липса на чернодробно увреждане. При tenofovir  са само 32 процента. Защо TAF е толкова ефективен за чернодробните клетки? Възможно ли е да намалява cccDNA  или да предотвратява репликацията на вируса в чернодробните клетки по начин по който tenofovir не може?
"Изглежда има корелация, но тъй като нямат в предвид възможна крайна точка за достигане , те не мислят да изпълняват чернодробни биопсии, който биха отговорили на някой от въпросите"- казва Др. Питърс.

"Трябва да отидем отвъд достъпните лабораторни тестове, за да разберем с по голяма сигурност дали  TAF или друг медикамент биха били по ефективни и какъв е ефекта върху черния дроб"- казва Fabien Zoulim.

Как да елиминираме заразените с вируса на хепатит Б чернодробни клетки без да увреждаме дробът: при хроничен хепатит Б голям процент от чернодробните клетки са заразени. Някой лекарства в процес на разработка, като тези използващи РНК технология се целят в намаляване на количеството на  антигените на вируса като HBsAg. Използването на комбинирано лечение за намаляване на вирусния товар и RNAii  технологията за изкореняване на HBsAg е предпоставка за стартиране на имунната система и атакуване на инфектираните чернодробни клетки. Но как да зададеш темпото на "атаката"  така, че дробът да не бъде сериозно увреден от имунната система и да се застраши животът на пациента?

Ако само малък % от инфектираните чернодробни клетки се убият по време на лечението, другите ще оцелеят и ще продължат да бълват вируса. Убиването на малко чернодробни клетки означава продължително повтарящо се лечение.
Убийството на прекалено много пък може да доведе до чернодробна недостатъчност и смърт на пациента.

Кризите са неизбежни, когато имунната система атакува заразените чернодробни клетки, както при остра инфекция с вируса на хепатит Б- но може ли този процес да се контролира без да се застрашава пациента?

Ден преди работната среща на 09.11.2016г. FDA заповядва на  Arrowhead Pharmaceuticals да спрат с фаза 2- клинични проучвания върху хора на нейното лекарство ARC 520, което използва RNAii за да изкорени HBsAg. Заповедта е дадена след доклади за смърт на животни инфектирани с високи дози от лекарството. Дозите са били много по големи от предписваните на хора в фаза 2 на клиничните проучвания, който са показали намаляване на HBsAg след интравенозно поставяне на ARC-520 в комбинация с entecavir или tenofovir. Участници в конференцията отбелязват, че това лекарство все още е обещаващо но дозата за лечение трябва да бъде изследвана и внимателно проследена в процеса на лечение.

За домашно:

Презентациите в семинара подчертаха постиженията и неуспехите, който учените правят в търсенето на лекарство. Но оптимизмът остава.  Никога  толкова много изследователи не са работили от толкова много посоки, за да открият най-синергичното решение, с което един ден ще се намали повърностният антиген HBsAg, ще спре вируса на  HBV от възпроизвеждане и ще стимулира Т-клетките да атакуват инфектираните чернодробни хепатоцити.

Един от участниците предположи, че в следващите 5 години учените може да намерят решения за намаляване на вирусното натоварване, заедно с повишаване на отговорът на Т - клетките на имунната система за изкореняване на инфекцията на хепатит Б. Около 240 милиона души в световен мащаб чакат с трепет.

Източник: http://www.hepb.org/blog/tag/international-workshop-on-a-hepatitis-b-cure/

Снимки: http://www.virology-education.com/event/previous/international-hepatitis-cure-elimination-meeting-2016/

Относно TAF (tenofovir alafenamide)- пускам линк към статия на английски, където се съобщава за одобрението от FDA на новото лекарство на Gilead наречено Vemlidy®. То е заместник на Viread®, като е по ефективно и по малко токсично към костната маса и бъбреците:

http://www.gilead.com/news/press-releases/2016/11/us-food-and-drug-administration-approves-gileads-vemlidy-tenofovir-alafenamide-for-the-treatment-of-chronic-hepatitis-b-virus-infection

http://gileadhbvmedia.com/Та те така. Аз вярвам, че скоро ще открият слабото място и на тази гад.

В интерес на истината вече има обещаващи клинични изпитвания. Едно напреднало такова в фаза 2 е на компанията http://replicor.com/. Края на изследването, което се провежда в момента в Молдова  се очаква през март 2019.

Replicor разработва така наречените (NAPs- nucleic acid polymers) - Полимери на Нуклеотиновата Киселина REP 2139 и REP 2165 , който намаляват повърхностния антиген (HBsAg), а при комбинацията им с tenofovir (Viread®) и пегилиран интерферон и до пълното му изчистване. Реално погледнато тези протеини на нуклеотиновата киселина представляват HBsAg инхибитори- подтискат и спират възпроизвеждането на повърхностният антиген. При положителни изследвания може да се очаква към 2022-2025г да има лечение на хепатит Б.

Ако проявявате интерес мога да преведа нещо и за тези полимери. Иначе:

1. Презентация за изследването: http://www.infohep.org/Nucleic-acid-polymers-reduce-HBsAg-levels-and-improve-control-of-hepatitis-B-virus/page/3100967/

2. Инфо за ID на изследването: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT02565719?term=2139&rank=1

3. Инфо за полимерите и клинично изпитване REP 401  представено пред Американската Асоциация за Изследване на Чернодробните Болести(AASLD) на годишната конференция състояла се в Бостън в периода November 11-15, 2016 :

http://replicor.com/wp-content/uploads/2016/11/Replicor-REP-401-AASLD-2016-LB-7.pdf

 
 :smile: :smile: :smile:

4
Здравейте.

Разрових се малко за бъдещето на Victrelis (boceprevir). Провокиран бях от приетите на доста места безинтеферонови терапии.

И още на първо търсене какво откривам:

http://www.projectinform.org/hepc/hepatitis-c-drug-victrelis-boceprevir-gets-pulled-from-manufacturer/

От края на 2015 година се спира произвеждането на лекарството от МЕРСК.  В статията е описано, че поради еволюцията на новите терапии компанията счита да спре производството му. Разбира се доста тактично се натъква, че не става въпрос за медицински проблем с страничните ефекти от лекарството а чисто бизнес решение.

Следния линк разбираме: http://www.biopharmadive.com/news/out-with-the-old-merck-discontinues-us-sales-of-hep-c-med-victrelis/355381/

че Боцето е само на 4 години е през 2011г. се е считало за геймчеиндър в лечението на хепатит С. През 2012г. е с продажби от 502 милиона долара.
Но на хоризонта вече усилено се говори за Совалди. Лекарите масово съветват болните да изчакат малко новите лекарства. И така през 2014г. Совалди на ГИЛЕАД е вече е с продажби от над 12 милиарда долара. Разбира се, че става въпрос за бизнес решение на МЕРСК.


С две думи компанията разбира, че Боцето си е изпяло песента вече и за да е конкурентна на пазара вече разработва новите си безинтеферонови медикаменти- grazoprevir  и elbasvir.

Въпреки, че е помогнало предлолагам на доста хора аз спокойно искам да кажа - БАЙ БАЙ БОЦЕ и ХЕЛОУУ ХАРВОНИ и СОВАЛДИ.

 :smile: :smile: :smile: :smile:

5
Здравейте приятели. Малко събрана информация за една от надеждите за  успешно лечение на Хепатит С.Софосбувир  (Sofosbuvir) или под търговското име SOVALDI се очаква да бъде лекарството което ще наклони везните в борбата с коварната болест. В интернет валят публикации за 100% ефективност на това лекарство. Всеки иска тази таблетка даваща надежда за живот. Неминуем Mega-Blockbuster, откритието на десетилетието или както там пожелаете- това лекарство носи доста заряд в себе си още от създаването му.

Аз обаче искам да подходя по малко по странен начин. Искам да Ви струпам събрана малко от мен информация за създаването, за одобрението и за корпоративния интерес около това лекарство. Това скъпи мой френдове ще Ви покаже колко нелепа е цялата история и как всичко се върти около парите- не извинявайте около милиардите бъдещи приходи от това лекарство.

От кого е създадено това лекарство?

Официално Sofosbuvir (работни имена PSI-7977 или GS-7977) е открит от американската фирма Pharmasset.
Компанията се занимава в разработката, иновацията и намирането на лекарства за Хепатит С и ХИВ. Компанията има 82 служители и нетна загуба от $91.2 милиона за фискалната 2011г. Няма продукти на пазара.

През 2011г. лекарство с работно име PSI-7977 е в последна фаза на клинични изпитвания с пациенти болни от Хепатит С. PSI-7977 се явява иновация за лечение на хепатит С без използването на интерферон. Заради големите надежди през 2011г. акциите на Pharmasset се покачват с над 240%. През януари 2012 Gilead Sciences Inc. решава да играе  "All In" с абсолютно рискована инвестиция.

Благодарение на големите очаквания свързани с лекарство PSI-7977 тя закупува Pharmasset за $11 милиарда.  Да купиш фирма с $91.2 милиона загуба за предходната година за $11 милиарда си е хазарт от класа споделят борсовите анализатори. И всичко заради лекарство PSI-7977. Gilead Sciences Inc.- компания световен лидер в разработката на лекарства за лечение от ХИВ и оценена на $30  милиарда да инвестира 1/3 от ресурса си в една малка биотехнологична компания разработваща нови лекарства? Та лекарство PSI-7977 е само на клинични изпитвания. Не е одобрено от FDA.

Разработката и одобрението.

Лекарство PSI-7977 е доразвито от Gilead Sciences Inc. Получава си име Sofosbuvir. Получава си и търговска марка Sovaldi.

През април 2013 компанията обявява, че подробни клинични изпитвания на новото лекарство ще бъдат обявени в Амстердам на 48-та годишна среща на Европейската Асоциация за Изследване на Черния Дроб (48th Annual Meeting of the European Association for the Study of the Liver (International Liver Congress 2013) in Amsterdam, The Netherlands)

Резултатите от клиничните изпитвания са впечатляващи:

В 4 клинични изпитвания са включени близо 1000 пациенти с хроничен Хепатит С.
Тези с генотип 2 и 3 са на 16-седмична двойна терапия с sofosbuvir и ribavirin (RBV).

Тези с генотип 1, 4, 5 и 6 са на на 12- седмична тройна терапия -  sofosbuvir, ribavirin (RBV) и пегилиран интерферон (peg-IFN) .

Като резюме от  клиничните изпитвания  Траен Виросологичен Отговор (SVR12 ) или незасечена вирусна РНК в кръвта на човека 12 седмици след края на лечението се движи в диапазона от 50 -90%. Пациенти постигнали SVR12 се считат за излекувани от Хепатит С.

Забелязва се, че успеваемостта не е 100%. Но вече има и такава при комбинацията на sofosbuvir с едно друго лекарство. Затова ще поговорим малко по надолу.

На 6 Декември 2013г. FDA (Американската здравна организация) одобрява лекарството sofosbuvir като част от комбинираното лечение на Хепатит С.

http://www.fda.gov/forconsumers/byaudience/forpatientadvocates/ucm377920.htm

През Януари 2014 Европейската Комисия одобрява Sovaldi ( от Gilead ) и се разпространява веднага в Англия, Франция и Германия.

Войната на Титаните

През  август 2013  Gilead Sciences съди компанията Merck & Co. (MRK) искайки съдебна заповед, че експерименталното и лекарство Sofosbuvir за лечение на хепатит С не нарушава никакви патенти на други компании.

Merck & Co. (MRK) се свързва с Gilead искайки да лицензира 2 нейни патента в областта на хепатит С, който според Merck са свързани с sofosbuvir. За целта Merck иска 10% от всички бъдещи приходи на sofosbuvir. Битката в съда е заведена в федералния съд на Сан Франциско.

Фармацевтичния гигант Merck & Co.  която е продала  нейното лекарство за хепатит С Victrelis (boceprevir) за $502 million през 2012г. силно се притеснява, че новата революция в лицето на sofosbuvir ще смаже из основи боцепревира. Както знаем боцепревира има силни станични ефекти и много по малка успеваемост на лечение в сравнение с sofosbuvir. От друга страна sofosbuvir е с почти никакви странични ефекти и с почти 100% успеваемост на лечението в комбинация с Daclatasvir (Ще поговорим малко по късно за него).

В играта на  титаните за част от тортата се включват и още играчи.

Кинг- Конг в индустрията Roche същевременно вярва, че правата за новото чудодейно лекарство са нейни на базата на договор за сътрудничество сключен с Pharmasset през далечната 2004г. Тя завежда арбитраж по случая.

Още една малка биофарма компаниика Idenix Pharmaceuticals се включва в играта "Кой ще грабне кокала" като твърди, че тя е оригиналния изобретател на sofosbuvir.

Цената на sofosbuvir.

В САЩ, Gilead е закотвила цена от $84,000  за 12- седмично лечение на генотип 1 и 2.

Цената за 24-седмично лечение на генотип 3 става скромните $168,000.

Погледнато в хапчета се получава една страхотна цифра- 1 хапче струва $1 000.

Какво ли е чувството да държиш в едната си ръка чаша вода за 5 стотинки а в другата хапче за 1 500лв.  :smile: Бих искал да го изпитам скоро.

Цената за 12- месечно лечение в Англия се очаква да бъде около £35,000.

Реалистична цена ли е 1 000 $ за хапче? Колко струва на Gilead да го произведе?   Дестинация Индия!

Както споменахме цената на лечението в САЩ е $84,000  за 12- седмично лечение. Реалистична ли е? Въпроса е риторичен. Gilead разбира се ще се оправдава с своето чудодейно лекарство, което осигурява над 90% а при комбинация с друго лекарство почти 100% успеваемост при лечението на Хепатит С.

Но някой активисти вече се оплакват от политиката на фирмата да оценява лекарството на такава висока цена. Засечено е, че реалните разходи за производството на лекарството не са повече от $136  за 12-седмично лечение. Как тогава цената става толкова бомбастична!

Gregg Alton, вицепрезидент на Gilead казва : " Ние не казваме с тази цена , че искаме да Ви таксуваме $1,000 за хапче. Ние просто искаме справедлива цена за иновативното си лекарство което вкарваме в здравната система "

Някой опоненти на тази цена сравняват Sovaldi  с подобно антивирусно лекарство използвано в лечението на HIV, което струва около $1 за 1 грам за да се произведе.

А за Невероятния Sovaldi  помагащ при хепатит С са Ви необходими само 10 -30 грама за да се излекувате.

Същевременно Gilead е започнала в началото на 2014г. преговори с няколко Индийски фармацевтични компании за предоставяне на лицензи за производство. Целта е Gilead да навлезе на пазара в Индия и да печели от своето лекарство.
Интересното тук е, че Gilead предлага цена от около 2000$ за 24- седмично лечение в Индия.

Цената е обяснима на база стандарта на живот в страната.

Доброволния лиценз който Gilead предлага на Индийските фармацевтични компании е безсмислен, защото в момента няма патент за sofosbuvir в Индия. Компаниите не се нуждаят от лиценз от Gilead за да произвеждат лекарството споделят някой.

Някой аналитици смятат, че трябва да се мисли глобално с лечението на хепатит С. Затова реалната цена на това лекарство не трябва да бъде повече от 500$.

НЕЗАВЪРШЕНО.

Очаква се продължение....  с интересни клинични факти за  100% успеваемост и какво ни очаква скоро.


ИЗТОЧНИЦИ:

http://dealbook.nytimes.com/2011/11/21/gilead-to-buy-pharmasset-for-11-billion/?_php=true&_type=blogs&_r=0

http://www.bloomberg.com/news/2011-11-21/gilead-to-acquire-pharmasset-for-11-billion-to-add-hepatitis-c-medicines.html

http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1214853

http://en.wikipedia.org/wiki/Sofosbuvir

http://www.bloomberg.com/news/2013-08-31/gilead-sues-merck-saying-new-drug-won-t-infringe-patents.html?cmpid=yhoo

http://www.msfaccess.org/content/msf-responds-reports-gilead-pricing-hepatitis-c-drug-sofosbuvir-developing-countries


6
Приятели. В лутането си из нета попаднах на няколко статии които искам да споделя.

Както не само аз но и доста други хора които се лекуват от хепатит с интерферон и рибаварин имат проблеми с имунната си система.  Моите левкоцити на 3м. от начало на лечението са 1.8, а неутрофилите ми се сринаха до 0.51.

И така в лутането си с какво бих могъл да помогна на имунната си система и на костния си мозък да произвежда повече левкоцити  попаднах на някакви статии за Бета глюкан. Много се заинтригувах от тях. Според тях Бета глюкана има много сериозен имуностимулиращ ефект които дори и бил доказан.

Ето няколко интересни пасажа:

"Имуностимулиращият ефект на бета глюканите е известен от столетия в различни традиционни народни медицини, като японската, където високото съдържание на тези вещества в гъбите шийтаке, рейши (известна като Линг Ши) и майтаке, ги е издигнало в ранг на чудодейни лекарства."

"Как действа бета глюканът?
Неговото действие е подобно на останалите имуностимулатори, които са “модификатори на имунния отговор”. Действието им е силно и води до активиране на естествените защитни сили на организма. Свързвайки се с определени рецептори по повърхността на имунните клетки, бета глюканите биват разпознати като “чужди тела” и провокират организма ни да отвърне на инвазията.

Имуностимулаторите използват реактивността на естествения ни имунитет, като го “заблуждават”, че организма е атакуван от външни елементи. Всъщност имуностимулаторите са безобидни и нетоксични за тялото ни вещества, които не го увреждат, а провокирания от тях имунен отговор повишава резистентността ни към вирусни и бактериални инфекции, особено в преходните и студени сезони.

Какво повлиява?
Един от доказаните и неоспорими ефекти на бета глюканите е нормализирането на нивото на холестерола, което е установено при редовен прием на поне 3 грама дневно. Здравните агенции препоръчват разпределението им на по 1 грам с всяко хранене три пъти дневно. Официалното мнение гласи: “Консумирането на бета глюкани извлечени от дрожди на хлебна мая значително понижава нивата на холестерол в кръвта. Понижаването и поддържането на нормални нива на холестерол намалява риска от коронарни сърдечни заболявания и инфаркт”. Намаляват риска от атеросклероза и инфаркт на миокарда.

Бета глюканите действат като имуностимулатори и активират естествения имунитет, засилват устойчивостта на организма срещу вируси, бактерии и гъби и могат да се приемат като добавка към различни терапии."


"Бета Глюкан е силен имуностимулатор, активиращ най важните имунни клетки в тялото, известни като макрофаги. Те са отговорни в за борбата с вирусите (вирусни и бактериални инфекции, ракови клетки и други потенциални патогени). Ускорявайки реакцията на макрофагите, спомага тялото да произвежда по-бързо и повече антитела за борба с вирусите. Проучванията доказват, че този продукт не само оказва положителен ефект върху макрофагите, но и върху В-лимфоцитите и Т-клетките - естествените клетки убийци на чужди агенти и злокачествени образувания. В допълнение към тези важни функции бета-глюканът е ефективен антиоксидант и „чистач“ на свободните радикали.  Препоръчително е всеки да приема бета-глюкан превантивно. Особено важен е при хора в напреднала възрастта (които имат отслабена имунна функция поради годините), лошо хранене, стрес, нездравословен начин на живот или изложени на вредни вещества от околната среда.

Бета Глюкан ускорява възстановителните процеси на увредените тъкани и клетки, подходящ е за хора подложени на физически и/или емоционален стрес, при висок риск от заболяване на сърдечно-съдовата система. Beta Glucan има забележителната способност да поддържа здравословните стойности на холестерола и да спомага за намаляването нивата на „лошия“ холестерол (LDL).

Функции на макрофагите

Макрофагите играят централна роля в задействането и поддържането на имунната система. Макрофагите са клетките, които разпознават, поглъщат и унищожават всички клетки, организми и субстанции, които не са естествени или желани за организма (бактерии, вируси, гъбички, мъртви или мутирали клетки и т.н.). Те също произвеждат голям брой цитокини, които стимулират цялостната функция на имунната система и производството на В- и Т-лимфоцити в костния мозък. Освен огромния апетит за токсини, който имат, макрофагите играят съществена роля за задействането и поддържането на имунния отговор. Когато чуждо тяло атакува организма, макрофагите се активират и настъпва верижна реакция, която мобилизира цялата имунна система.

От 60-те години насам са направени над 1000 научно-изследователски разработки за бета- 1,3/1,6-D глюкан. Изследвания, финансирани от престижни институти като американската администрация по храните и лекарствата (FDA), Харвард, Тулейн, Бейлор, Макгил, университетите на Калифорния, Дюк, Вашингтон, американския изследователски институт по радиология на въоръжените сили (Armed Forces Radiology Research Institute) и други институции разкриват изключителните имуноактивиращи свойства на бета-глюкана. Доказано е, че бета-глюканът стимулира и модулира функциите на макрофагите."

Ето и линковете :
http://vivata.bg/beta-glucan     


 
 http://cancer-bg.com/Maximum-Beta-Glucan-400mg-60cap-%D0%B7%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0Дали прием на Бета глюкан наистина би стимулирало костния мозък да произвежда повече левкоцити и така да ги поддържаме в някакви разумни граници по време на лечението ни?

Ще се радвам на мнение.

Поздрави. Иво.  :smile:

7
Добър вечер приятели. Рък бъзък, тва онова и ето, че и аз започнах лечението на скромната дата 22.02.2013г.

Бих споделил, че въпреки бюрокрацията, преснимането на всякакви изследвания в поне 5 екземпляра, чакане на срокове за одобрение, разходки по болници, боцкане вената на ръката ми незнам колко десетки пъти от който може би за година съм дарил за изследване на всякакви тромбоцитни, еритроцитни, асатни и алатни величини може би над 1 л. кръв си струва усилията. Струва си времето, ядовете защото се чувствам пълноценен, че правя нещо по въпроса.

Много  ми се чете някой фентъзи роман на Стивън Кинг, но за съжаление нямам време за това и в свободното си време чета за новости свързани с хепатита. Както и да е.

Сега по лечението. Първата инжекция ми я биха в 11.30 на обяд. Сестрата сподели, че първите странични ефекти като температура и болки в ставите ще се появят не по рано от 4 часа след боцкането. И наистина към 21.00 вечерта батко си направи една готена температура от 38.6 която си поддържах около 2 часа. През 10 мин. ходих на мивката и с ледено студена 15 градусова чешмяна вода си обливах челото. Помислих си, че може би е неправилно така ударно да смъквам температурата. Тва се едно заврял буркан от компот от ягоди да го извадиш от казана и да го сложиш на студена земя. Получава се лютеница с късмети. Но така постъпих. След 2 часа Температурата си спадна.


Редовно си пия Копегуса- 3 сутрин + 3 вечер по време на хранене. Засега съм добре. Днес си бих сам и втората инжекция в бедрото. Засега съм герой.

Та с две думи засега понасям тия белтъци дето си ги бия. БЕ ако ям сурови  яйца няма ли помогна на интерфероновия белтък като му доставя и яйчен  :smile:

След седмица ми престой първа проверка на 2 седмици от лечението на ПКК.


Ако има нещо ще рева тука за хелп.


Благодаря за вниманието. Иво.  :fight: :wink3:

Свързана тема: http://hepatitis-bg.com/forum/index.php?topic=3206.0

8
Моята история / Животът е низ от изпитания
« -: Декември 25, 2010, 23:20:53 »
Здравейте приятели.Няма да се шегувам защо съм в този форум защото мисля на всички че е ясно.Никой не се интерисува от нещо като хепатит С, докато не го заинтерисува лично.Досега си четях стратегий за покер турнири, играех си на хазарт ,печелех пари от интернет, играех залагания на мачове,пиех с приятели, ядях си пържени картофки с бира и не съм правил никога никаква хранителна диета, и не съм се вълнувал от хепатит или нещо подобно.Но явно господ има други перспективи за моя живот.Но нека си разкажа и накратно историята.


Сега съм на 30 години. Преди 6 години в предприятието което работя се провеждаше кампания за кръводаряване.Разбира се за да стимулират повече работници да се включат в тази кампания ,работодателят даваше по 2 дена допълнителен отпуск и по един комплект олекотени завивки(знаете ги тези по 50.00 лв - с две калъвки и чаршаф). Винаги съм бил добронамерен към такива каузи, но сякаш не ми стигаше време или съм се срахувал да участвам в кръводаряване.Този път обаче лекарите ни бяха дошли на крака и не ми костваше никакви усилия или труд да се подложа на тази инициатива. Отидох дарих кръв и се почуствах добре след временното прилошаване и лежане в леглото около 10.00 минути след вземането на кръв, че съм направил добро и съм помогнал на някой в беда. Чувствах се щастлив - моята кръв ще помогне на някой в беда, ще спася човешки живот- каква красива мисъл,даваща енергия и позитивна енергия в духа и тялото.

Не мина и месец и както обикновено си отварям пощенската кутия- гледам писмо от болницата, че трябва да отида на еди кой си етаж ,при еди кой си доктор. Леко стресиран отивам там  с майка ми където ми съобщават че кръвта ми не става ,защото съм прекарал жълтеница - на крака в лека форма.Опитвам се да обясня че не си спомням да съм прекарвал жълтеница- но ми казаха че тя е била в лека форма и затова не съм разбрал. Казаха ми че кръвта ми не може да се използва за кръводаряване и че никога през съзнателния си живот не мога да бъда донор на кръв. Леко объркан но без никакви допълнителни изследвания се прибрахме в къщи и се успокоихме. И така 6 години -допреди 2 седмици.

По принцип често имам от време на време проблеми с заспиването. Въртя се с часове докато заспя, често съм отпаднал, но все си мислех че това е заради стреса от работата и недоспиването.Преди 2 седмици при профилактичен преглед на видеозон -отново на работното място, докторката ми каза че черния ми дроб е леко увеличен. В горната допустима граница съм на нормалните размери съм .Препоръча ми да си изискам резултатите от кръвта взета ми в завода същия ден.След излизане на резултатите:

АСАТ - 68.2
АЛАТ - 98.4

След 5 дена си направих нови кръвни контра анализи с резултати :

АСАТ - 96.0
АЛАТ - 108.03
ГГТ - 144.10
След тези резултати личната ми докторка веднага ме прати на гастроентеролог, който ми пусна изследване за хепатит С.
анти HCV- положителен.

Това е накратко историята. Разбирате че леко съм объркан и досега съм чел дали бербатов е в състава на манчестър юнайтед и колко е бонуса в фрийрола на фултилт покер.Но за хепатит- че това латинска дума означаваща увеличение на черния дроб въобще и не знаех.От седмица чета наляво и надясно всичко свързано с хепатита и честно казано все да ми писва и да се примирявам.Имам няколко въпроса към по просветените- надали човек трябва да е щастлив от познанието на такава болест- по добре да сме неуки ,но здрави но поне можем да си помагаме.Та въпросите ми са :

1. След като имам увеличен черен дроб - в горната граница на допустимите граници но увеличен и след тези данни за ензимите и положителен тест за антитела има ли вероятност да нямам вирусна рнк на хепатита. Четох че антителата остават за цял живот, както и увеличения черен дроб.Възможно ли е да съм се излекувал сам преди 6 години когато са ми открили хепатита ?

2. Предполагам че следващата фаза е да ми направят анализ ПСР за устанивяване наличие на вируса и анализ за генотипа. ТОва преди или след биопсия става или едновременно ? Доколкото разбрах тези иследвания са скъпи и стават само в няколко болници !!!

3. Много ме е страх от биопсия. Тази голяма игла да ти я тикат в черния дроб.Може ли да се избегне и да не ми се прави ? Възможно ли е да си направя тестовете за генотип и наличие на вируса без биопсия ? Четох някъде че има анализи като Fibrotest -който FibroTest е неинвазивен диагностичен тест (използва обикновена кръвна проба), който лесно може да се проведе отново и има същата достоверност както 25 мм биопсия.

  Засега разсъждавам така - без биопсия да си направя тестове за генотип и наличие на вирусна рнк. После да споделя с вас какви са резултатите .Дано касата да плаща тези тестове без да ме кара да правя биопсия. Дали може да се приложи този Fibrotest - сигурно има и други който да избягват биопсията.Найстина много се страхувам от нея. Тези тестове за ПСР в цялата страна ли се правят или само в определени градове . Повечето сте от софия и може би затова този въпрос не се задава ?

Поздрави за сега и ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ

Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007