Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Теми - tedibon

Страници: 1 [2] 3 4 5
16
Честит рожден ден,Бубе!

Желая ти здраве,любов,късмет и верни приятели!Бъди оптимист и се радвай на живота!


Тедибон17
Заглавието може да бъде и такова:
Какво знаем за правата си ,като клиенти?

Сагата започна на 30.10.09г.Имах неблагоразумието да купя антре-гардероб от мебели АРОН!Казвам "купя",ама не го вземайте буквално!Защото,когато харесаш нещо в промоция в тази фирма,го няма налично ,а подписваш договор , плащаш и го чакаш ,като срока за доставка в нашия случай беше 45 работни дни!Изчислено набързо -3-4 януари,2010г.!Но,и това не беше повод да ме откаже,просто ме устройваше размера,вида, разпределението,абе любов от пръв поглед!
Бленуваната стока пристигна,най-неочаквано,на 24. 11.!
Взехме си я още същия ден,а на следващия се заехме със сглобяването!
Уви,оказа се,че имаме липсващи- врата и 1/3 гръб ,а в излишък делителна страница и 2бр. чекмеджета!Междувременно от магазина ми се обадиха ,че имаме антре за получаване,което ме озадачи,просто м/у склад и магазин,нещо в комуникацията им куца!
На 27.11 подадох рекламация за липсващите детайли,и зачаках 45 работни дни за изпълнение!
Оттогава на всеки 10-12 дни отивам до магазина ,или се обаждам по телефона,е ,няма и няма!
И в понеделник(този дето мина)взех,че преброих дните и се оказа ,че на 02.02 срока свършва!Викам си,те няма да се обадят,ами да взема да питам КЗП(комисия за защита на потребителя),какво мога да направя!И седнах и написах това дето дотук ви написах,но в кратка форма и с минимум емоция!Това в 14,30 часа!
Още след час получих имейл,с молба да им изпратя,или занеса,касов бон,договор, или ордер!Благодарение на далновидността си(за Коледа подарихме на децата 3 в 1-принтер,скенер и копир),изпратих всичко ,което имах!
Още на следващия ден докато си пиех кафенцето пред форума,ми се обади господин от КЗП,и попита, какво точно бих желала да постигна-да ми върнат парите и да си вземат гардероба,или,да ми донесат липсващите детайли и да ме обезщетят за забавянето!Пропуснах да ви кажа,че по действащите за страната закони ,за всяка рекламация ,срока за произнасяне и изпълнение ,е 1 календарен месец!!!!!Т.е за мен срока е бил до 27.12!Почувствах се като АГНЕ(наивно и блеещо)
Аз избрах варианта с доставката на врата,защото вече така или иначе свикнахме с изгледа на коридора!
Започна се една кореспонденция по телефона -КЗП, офиса на магазина, склада на магазина(защото дори складовия работник,недоумявал как ще ми липсват точно на мене врата и гръб,?),после се оказа,че могат да ми донесат врата от изложената мостра в магазина,но има различие във вида на вратите и чекмеджетата!Аз си го знаех ,защото това което видях като разтворихме пакетите в къщи беше различно от изложеното,но и в договора пише ,че са възможни незначителни различия!
И така след 2 дни на телефония,в четвъртък  дойде екип от 2 монтажници ,нов гардероб в пакети,естествено не като нашия(а като оня в магазина,който ми беше любовта от пръв поглед),сглобиха го,а обезщетението беше -транспорт+монтаж+демонтаж+транспорт ,обратно до склада!
Както казах и на дамата от офиса на АРОН-Русе,като чуя марката ,ми се повдига и повръща!

За мен след Мтел,това е следващата в черния списък!Е,когато минавам през сервиза на МТел,ме разпознават,и забиват глави в работата си,за тях съм клиент от черния списък!

Но за сметка на това ,вече съм убедена,че лека -полека се променяме и започваме да си търсим правата!На господина от КЗП-Русе(г-н Маринчев) ,съм безкрайно благодарна и му го казах,като му пожелах,все повече хора да се борят за това ,което им се полага!

Ето така ,вече поне за седмица ще съм доволна от себе си!

Пожелавам и на Вас такова удовлетворение!
Тедибон :flying_kiss:

18
Форума стана на 3 години и започна своята 4 година ! :clown:Исках торта ,ама няма!

Това се случи на 22.01,но аз пропуснах да го честитя,улисана в домашни задължения!Иначе имам слонска памет, а в къщи ,даже се майтапят с мен сутрин и питат:Днес какъв ден е,празник,рожден ден,някаква паметна случка или битов инцидент ,има ли нещо?Та ,затова,аз се сетих ,вчера,но замълчах,за да не получа и тук подобен етикет! :laugh:Не че ме притеснява !

Но, да се върна на темата!

Желая на администратори и модератори -дълголетие ,здраве,душевен комфорт ,по- малко странни птички тук,и успехи в трънливия път за каузата на всички "посетени" от хепатита,както на форума ,така и на Сдружение Хепактив!


На посетителите във форума,желая добрината и приятното отношение ,което намират тук,да пренесат в ежедневието  и домовете си!

Не забравяйте,че тук има хора,също като Вас,тепърва пристъпващи с ужас от диагнозата,други ,които в момента активно унищожават вируса,и трети,които са преминали тази битка(кои успешно,кои не толкова),но при всички случаи,готови да помагат,да изслушват ,да поплачат даже с вас!


Наздравиците са виртуални,затова може да злоупотребим с това :cheers:!
За много, много годишнини!Поздрави,Тедибон  :flying_kiss:

19
Вчера разглеждах свои стари постове,и се изненадах като видях датата на регистрацията си във форума!14.01.2008г. Съвпадението ,да се връщам назад и да се самоанализирам,вероятно не е случайно!
И все пак,това са 2 години,в които сутрин  :morning: ставам проверявам новите публикации,вечер преди да легна, :chat:  отново!Понякога се включвах неколкократно през деня,понякога (както напоследък) веднъж седмично! :write:

Децата ни, :girl_in_love: и  :fight2: ,разбраха страстта ми към форума и най-вече към посетителите тук,и я приеха
!Е,на съпруга още му е необяснимо,как толкова време мога да стоя и чета  :browse: ,даже понякога нервно готви и слага масата,докато аз се вълнувам от историите във форума,след като не аз,а той е хроничния пациент  :medicine: !Но,това е реалността,и на мен също ми е непонятно,как може да висиш на някой водоем и да чакаш някоя рибка да те забележи и зарадва  :yahoo: (сега тука ще си създам врагове),или да гледаш по рибешките канали,как си ловят риби и си ги връщат обратно във водата,щото това било спортен риболов :shocked1:

Успях да се запозная с толкова хора,ама наистина ЧОВЕЦИ  :love5:  :flowers:  :flowers4: ,че понякога,като  се говори за истински приятели веднага изплуват картини от срещите на Форума!Може и да звуча странно и сополиво за някой,но откак попаднах тук,се промених,само който преди ме е познавал,може да прецени!Просто по-мъдра,по-реалистична,по-спокойна станах!Не съм забравила ,а предполагам и тези от Вас,които ме посрещнаха тук,колко бях на ВИЕ с компютъра,с болесттаХепатит В,с начина на писане във форума(даже още си стоят резултатите на мъжа ми ,в темата на Силванка),но никой не се опита дори,да ме спре или да ме порицае,а ме прие такава ,каквато бях!
Не съм забравила,как миналата година,когато загубих баща си,какво неистово желание имах, да заместя мрачните мисли в съзнанието си,с емоцията от срещата с Вас!И се получи,аз и до днес не съм изпадала в трайни мрачни настроения,както повечето загубили обичан близък!Дори мислейки за него,не мога да се разплача,(а иначе аз бях по-любимата му дъщеря)!Това,повярвайте,не е благодарение на семейната среда!

Напоследък се чувствам,че нямам какво да споделя ,просто, защото новини около хепатита на съпруга ми няма,на всеки му е нужно различно време ,за да предприеме каквото и да е действие!А ,за него предвид възрастта му,надеждата да се пребори,намалява драстично!И не само заради това,той просто е песимист,който допълнително е увреден от системата ,в която работи!(дано не го види ,това,че сигурно няма да ми прости),макар че го казвам с хумор!

Даже се чувствах леко гузна,че когато аз бях нова и шокирана,тормозех всички ,а сега си мълча!И тъй като времето до 10.02.,наистина ще ми е свободно,ще опитам да наваксам отсъствието си тук!


Обичам ФОРУМА и всички негови посетители,радвам се на новините ,които се публикуват,и поздравявам всички онези ,които дават от съня си и свободното време-а именно Ради,Мери и Силвана,за да ни поднасят най-актуална информация!

В къщи децата имат едно плюшено мече със поздрав:

ОБИЧАМ ВИ ТООООООЛКОВА МНОГО! :love5:Поздрави,Тедибон

 п.с.Sciencemax,не ме обвинявай ,че съм емоцинална,не можем да сме дървета,когато сме видели толкова добро!

20
Честит имен ден на Ванчето и синът и Ивко,ivarai,ivelin,и всички други носещи тези имена-да са здрави,весели,мъдри и позитивно мислещи !

Много разбирателство в отношенията,много приятни емоции в ежедневието и щастие !  :flowers:

Весело празнуване! :dance:


Поздрави,Тедибон

21
Честит рожден ден,мила Силвана!

Бъди много здрава,много обичана,силно обичай и ти!Запази свежестта на усмивката и излъчването си,просто бъди истинска! :flowers:и понеже съм на поетична вълна ми се иска да те поздравя със стихотворение на Е.Евтимов-някога беше изпълнено от Борислав Грънчаров(ти си била сигурно на 2-3 години,или на по-малко даже):


Грейнат ли звездите на небето,
все над твоето прозорче светят.
Песен вдигне ли се над баира,
все над твоето прозорче спира.

Цялата земя се е събрала
край това прозорче ,зад което
тази вечер кротко си заспала-
като бяло самодивско цвете!

Целувам те ,Силванко!

И Бонбоневи всичките също! :love5: :love5: :love5: :love5: :love5: :love5: :love5:

22
Поздравления и честитки / ЧРД на Ванчето!
« -: Декември 25, 2009, 14:16:49 »
Мила Ванче,желая ти здраве ,много усмивки,любов и щастие в семейството!
 :flowers: :love5:
Всичко друго, за което се сещам -любящ съпруг  :love3:,страхотни деца  :girl_dance: :party:,слънчев дом :congrats:,добри приятели  :clap:-ти вече ги имаш!

Остава да си избереш нови предизвикателства и амбиции,за които съм сигурна ,че ще преследваш и постигнеш! :love5: :love5: :love5: :love5: :love5: :love5: :love5: :love5: Боневи!

23
"ЗА" или "ПРОТИВ" премахването на сливици?

Извнявам се ,че занимавам всички Ви ,с тема извън това, което ни събира тук!

Просто от месец и половина,се борим с ангините на 16 годишната ни дъщеря!Признавам ,че съвета за премахването им е на нашия личен педиатър,комуто имам голямо доверие!Не сме ходили при УНГ все още,защото най-напред я лекуваха с орален антибиотик Далацин,уж се оправи и след 7-8 дни пак с ангина,тогава и изписаха инжекционно Терцеф 1000+лидокаин,за да не е болезнено-6 дни на 24 часа,това беше до 26.10!От тогава до преди седмица,нямаше оплаквания,но предната неделя ,пак започнаха да я болят сливиците!Отказа да ходи на лекар и аз давах Трахизан,като след понеделник вечер преминаха болките,сливиците и бяха само леко зачервени,а те винаги са били по-наситено червени от моите ,на брат и,и т.н.(т.е.на другите).Мислех ,че се размина с нова ангина!
Обаче днес пак е с температура 37,7,( преди стигаше 39,6),сливиците и са отново червени и уголемени,кашля и се,изобщо утре пак ще се срещаме с личния!И без друго към нас се обръща с поздрава:Как е семейството с екзотичните болести?
Сега се чудя-дали пак е ангина,или сега е прословутия грип,или просто си отглеждаме някакъв бацил,който се активира?

Знам ,че утре вероятно най-напред ще се прави гърлен секрет+антибиограма(което трябваше да стане още преди инжекциите,ама нали си пестят парите личните),и кой знае още какво?

Пак се извинявам ,че ви занимавам с нашите глупости,и затова ако решите пишете на ЛС,да не пълним форума с ненужни теми!

Посъветвайте ме,какви са последиците,ако премахнат сливиците,защото ми казаха за последиците от честите ангини,а в семействата ни(моето и на Румен) има само един с извадени сливици!


Поздрави,Теди


 

24
Честит рожден ден,Сиси! :flowers4:


Желая ти здраве,любов, късмет-от всичко това по много! :congrats:

Да излезеш победител в борбата с вируса в дългосрочен план! :fight:


Весел празник , :hungry: :cheers: :wink2:!Теди

25
Вече сме си в Русе,а само преди 4 часа се разделихме???И вече мечтая за нова среща!

Благодарим на anita, за организацията,всичко беше чудесно  :clap:!
Благодарим и на Ради,без когото ,едва ли щяхме да се познаваме!

Вера,историята на вашето приятелство с Ради ,която разказа снощи,напълни очите и душата ми,но благодарение на цигарения дим,успях да го скрия!Ние всички тук,знаем какъв е ангел!!!!!И затова ,сме му признателни!(няма емотикон с поклон,откога го искам?)
Срещата беше страхотна,както всички други досега!
Ето някои изводи ,които направих от нея:
1.Алкохола ,и по-конкретно-ракията,трябва да бъде наречена Еликсир за откровенност!
2.Не само интерферона има странични ефекти!
Това в кръга на шегата, :wink2:,Тошко така ни развесели,че Комиците, дори на малкия му пръст не могат да стъпят!

Разгледахме Жеравна  ,която е като картина от миналото,автентична и загадъчна с калдъръмените си улички ,каменни огради и кокетни къщички!

Надявам се,че винаги ще си останем така весели и забавни,че ще се увеличава броя на желаещите за всяка следваща среща!

Приятно ми беше да се запозная с Велина ,Тита и сестричката и,с Вера и с родителите на Тош!
Много ми беше хубаво!

Надявам се Меги и Симонка,да са се чувствали добре по време на пътуването с нас!

Сърдечни поздрави,Теди(всъщност и на Румен му беше доста приятно,но той не стига до компютъра)
 :flowers4:


26
Честит рожден ден,tetibulka!


Дани ,да си много здрава,щастлива,грижовна съпруга и най-обичаната мама! :love5: :flowers:


Бъди все такава-весела и с голяяяяяяяяяяямо чувство за хумор! :bye2: :laugh:Щур купон ти пожелавам! :cheers: :hungry: :party:

Теди

27
Честит рожден ден,SN!

Бъди много здрава,силна,обичана и несломима! :flowers:

 :love5: :flowers3: :kiss:

Теди

28
Честит рожден ден,Мария!

Бъди все така борбена,оптимистка,и весела като слънчев лъч!Не позволявай на проблемите и препятствията да те променят,или сломят!
 :congrats: :love5:Момиче,което събира надежда!!!
За дългото плакане,
                за собствени грешки,
                                   за дългото чакане на нечия нежност!

Странно момиче,събира надежда!!! :flowers:

Автора така и не запомних,но думите са много точни!

А ти, Мария ,отпразнувай празника ,и вече е време да пуснеш някоя снимка,може да е от купона! :wink2:


Поздрави,Теди

29
Честит рожден ден,мила Меги! :love5: :love5: :love5:

Нашето семейство, те поздравява с празника и ти желаем здраве,много приятели,любов и щастие! :good:

Ти си толкова светъл и ведър човек и смятам,че проблемите и трудностите просто нямат шанс при теб! :wink2:


Обичаме те! :flowers3: :kiss: :flowers2: :bravo2: :flowers4:Боневи,Русе

30
Честит рожден ден ,Емо!

Пожелавам ти здраве,много здраве,много реализирани мечти,бъди винаги толкова неподправен и естествен! :flowers2: :congrats:

Вярвам ,че на някоя от следващите срещи ще се запознаем лично!

Поздрави,Теди

Страници: 1 [2] 3 4 5

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007