Автор Тема:  проф. Константин Чернев - Александровска болница, София  (Прочетена 71341 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Проф. Чернев е един от доайените в областта на чернодробните заболявания и един от най-старите специалисти в областта. Той има и частен кабинет, в който приема пациенти.
Каня хората, които са или са били негови пациенти да споделят впечатленията си, и с повече детайли като телефони, адрес.
« Последна редакция: Август 08, 2007, 20:10:08 от Radoslav Rusinov »
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен tania

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 93
  • близка на болен от хеп.
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит B
Проф. Чернев е един от доайените в областта на чернодробните заболявания и един от най-старите специалисти в областта. Той има и частен кабинет, в който приема пациенти.
Каня хората, които са или са били негови пациенти да споделят впечатленията си, и с повече детайли като телефони, адрес.
При първия подробен постинг, ще изтрия поста, който сега написах, за да може темата да започне с детайлна информация за него.

частен прием ул. Неофит Рилски № 23, тел - 9879810
Александровска болница - клиника по Пропедевтика на вътрешните болести - 9230-223 /9280-223/
                                                                                                               9280-228

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 389
    • Профил
Аз също се лекувам при Чернев,той ми прави биопсията.Останах доволна.В болницата (Александровска) всички се държаха добре и бяха доста мили.Като лекуваща там ми беше д-р Трънчева-голяма сладурана е  :)
Давай на всеки твой ден шанса да бъде най-добрият в живота ти!

Неактивен Valentin Maneff

• Немедицинско лице
  • Публикации: 66
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
Когато човек започне да се лекува при някой доктор винаги има съмнение дали изборът му е бил най удачен,няма ли и по-добри.Аз бях при проф.Чернев и съм доволен от неговото отношение и това на екипа му,биопсията мина безпроблемно и безболезнено.Въпреки това ми се е искало някой да ми обясни от А до Я какво става с мен,как се развива болестта,сериозно ли е ,имам ли шанс да се излекувам и т.н.Никой не го направи и то не защото нямаше,просто хората те въвеждат постепенно и полека полека ти сам се оправяш в лабиринта от неизвестности.От тук нататък разчитам на Вас,приятели,които сте в този форум,да си помагаме и все по-често да има хора ,излекували се от тази болест.Между другото,защо не се направи нещо по въпроса и доктори да вземат отношение по нашите запитвания и коментари.Дали е възможно?

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
За съжаление все още не се е появил лекар във форума, освен няколко поста от лекар от Хепасист /предполагам д-р Хасърджиев/, но той наминава рядко.
Надявам се след време и това да се промени и да се появят поне няколко лекари, които да имат желание да споделят професионални мнения по темите, за които си говорим.
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
    • Профил
"Когато човек започне да се лекува при някой доктор винаги има съмнение дали изборът му е бил най удачен,няма ли и по-добри.Аз бях при проф.Чернев и съм доволен от неговото отношение и това на екипа му,биопсията мина безпроблемно и безболезнено.Въпреки това ми се е искало някой да ми обясни от А до Я какво става с мен,как се развива болестта,сериозно ли е ,имам ли шанс да се излекувам и т.н.Никой не го направи и то не защото нямаше,просто хората те въвеждат постепенно и полека полека ти сам се оправяш в лабиринта от неизвестности."

Напълно съм съгласна за това (за съжаление).
Абсолютно всичко което знам за болестта е от този форум.И ако нещо допълнително ме интересува сама ходя и питам.Иначе никой не е седнал да ми обяснява кое как седи и защо...
Аз също изпитах някакви съмнения относно дали  нямаше някой по добър при който да отида(все още чувам доста добри отзиви за Военна болница),но съм доволна от Чернев,понеже при първия при който отидох-Кръстев не останах възхитена  :-\
И докато има такива дето не ти обяснявяват и не ти обращат внимание ще има хора дето няма да знаят какво да правят и ще се лутат хаотично...и времето ще си минава!

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
    • Профил
централа Александровска болница  02/92301
вътрешен проф.Чернев  02/9230223

Този човек е неоткриваем  :crying2:  ... имам чувството че участвам в "Мисията невъзможна"     :angry1:

Неактивен anita

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Джина, на мен ми каза да го търся сутрин между 8.00 и 8,30. Аз го открих от първия път. Успех ти пожелавам в откриването. ;D

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
    • Профил
Благодаря Анита  ;) 
От 2 дни правя опити да го намеря.Верно вчера малко късно започнах да звъня-чак към 9.00 сутринта,но днес-от 7.50  ;D  и тая от централата ми вика "Очаквате ли да го намерите по това време?"
и ми идеше да  :angry2:  ама нали съм възпиатана  ;D
Утре ще опитвам през 5 мин от 8.00 до 8.30 ... мммм до 11.00 е по добре  :bravo:

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3207
    • Профил
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Проф. Чернев е извън страната, заедно с доц. Петрова от два дни насам. Това е сигурна информация, защото бях на посещение в Александровска на Меги / ще й слагат първият Пегасис довечера  :bravo:/ и там го разбрах. Не знам кога се завръщат.
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
    • Профил
На Мегито Честито  :bravo:  и пожелания за безпроблемно започване и протичане на лечението  :-*

Силванче знаеш ли дали мога да се уговоря с някой от отделението за ден в който да отида за 1-вата инжекция щом Чернев го няма ?!

• Global moderator
    • Профил
Re: проф. Константин Чернев - Александровска б
« Отговор #11 -: Април 24, 2008, 15:34:32 »
Джина, звъниш на 02/923 05 97 това е сестринският кабинет към гастрото. Търсиш Рени / главната сестра, обожавам я  :love:/ и се уговаряш с нея. Ако я няма, обясни на някоя от сестрите за какво се касае.Аз така направих,въобще не съм се свързвала с доц.Петрова или проф. Чернев. Ще ти зачислят някой лекуващ- д-р Коцев, д-р Црънчева или д-р Янков,ще ти пуснат изследвания,ехограф,кардиограма  Да знаеш обаче, че ще си загубиш 3 дни , така че си сметни кога искаш да ти я сложат и отиди 2 дни преди това. Хайде успех ти  :applause:
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
    • Профил
Силванче не знаеш колко съм ти благодарна  :love: много много мерси  :)

• Global moderator
    • Профил
а искаш ли посещение докато си в болницата? Ще ми бъде приятно да се запознаем :)

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
    • Профил
Наистина ли  :D  :bravo:
С удоволствие ... не очаквах такъв мил жест  :ashamed:
Утре ще звънна и ще пиша кога ще ходя.

А може и който иска да си направим пикник в градинката на Александровска  ;D

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
Re: проф. Константин Чернев - Александровска б
« Отговор #15 -: Април 24, 2008, 20:07:15 »
Силванче, ти си невероятна.  :-* Наистина много мило от твоя страна :love:. Наистина е ужасно да си сам в друг град и при това в болница.

Поздравления

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
    • Профил
За празницит гастрото в Александровска няма да работи ! Някой като мен ако решил че точно тогава му се ходи ще изчака до 7 май - тогава отварят.

Неактивен migle

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Да така е.Днес ме изписаха от там.По обяд смятаха да запечатат отделението.

Неактивен spuni

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 19
    • Профил

Аз също съм пациент на  проф.Чернев .
Засега (с малки изключения ) съм доволен като цяло !
От откриването на вируса до започване на лечението изминаха 11 месеца.
Предупредиха ме на всеки 15 дни да си правя  ПКК а на всеки 30 ензими и до там .
Не знам защо не ми дадоха график за другите изследвания на 3 м , 6 м , 9 м и 12 м.
Примерно 3 месеца изтекоха а аз не знаех какви точно изследвания трябва да си направя , добре че имам познат който приключи лечението и ако имам някакви въпроси се обръщам към него.
Някой ако има график под ръка да ми го изпрати на лични , ще му бъда благодарен !
Забравих да спомена че става  въпрос за лечение на " С " с Интерферон .
Освен това искам да се "похваля" и с моя късмет по отношение на празниците . Предишния път заради няколкото почивни дни ми забавиха доставката на Инжекциите . Виновни бяха служителите на аптеката от която пазарувам но след това на следващия път ми се реваншираха като започнаха да ми ги дават по рано с няколко дни за да се изравни разликата.Този път  заради Великден ще се наложи да си направя следващата инжекция с ден или два закъснение но и това е бял кахър в сравнение с "Количествения тест които ми предстои "
По принцип знам че той се прави след изтичането на 3 тия месец или непосредствено преди 13 тата инжекция . При мен това се пада на 28 април  :bravo: ето на това му викам аз късмет при положение че и отделението няма да работи на 29 и 30 както прочетох току що положението се очертава да е "прекрасно"  :shocked1:  А и Чернев е извън страната и ако не се лъжа той дава направлението за
" Количествния " . На мен по принцип ми е все тая кога ще си го направя стига после   Здравната каса да не направят някакъв проблем за вторите протоколи .

Това е от мен накратко  ;)

поздрави .
Т.Недялков     /  Велико Търново/

Неактивен lili_ana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 115
    • Профил
здравейте,искам да напиша номера,на който директно можете да се запишете за преглед при професор Чернев:0888514860.

Неактивен spuni

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 19
    • Профил
здравейте,искам да напиша номера,на който директно можете да се запишете за преглед при професор Чернев:0888514860.

Малко пояснение този номер който си дала е за часния  му кабинет , и по принцип не го вдига той.
Има други два телефона на които можете да се свържете с него:
029230223 ( заедно с кода го пиша)  това е в кабинета му в Александровска !
0888251098 ( това е личния му мобилен )  Но на него не е препоръчително да му звъните освен ако нямате уговорка .
Когато е на " Кеф " се общува лесно и приятно с него .
Но ми се е случвало и да е "леко нервен "  ;)
Т.Недялков     /  Велико Търново/

Неактивен mihaela

• Немедицинско лице
  • Публикации: 74
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
Чувам доста добри отзиви за проф.Чернев. Моите протоколи са издадени от ИСУЛ и се питам ще има ли проблем, когато ми отпуснат лечението, да продължа в Александровска болница. И ще има ли проблем при издаването на вторите протоколи? 

Неактивен tedibon

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1341
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит B
Здравей,Михаела!
Мисля,че там където започнеш лечението /болницата и лекаря/,там ще ти издадат и втория протокол!Поне дотук никой не е казвал,че е сменил лекуващия си лекар по време на лечението !Моя мъж е диагностициран и предложен за лечение от МВР болница-София,но за първата инжекция,влезе в Русенската болница,и доцентката му е намекнала,че който дава лечението ,той го проследява!

Неактивен Мели

• Немедицинско лице
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Искам да споделя своя опит с проф. Константин Чернев. Препоръчаха ми го и отидох на преглед в частния му кабинет на ул. Неофит Рилски 23, тъй като при направена кръвна картина имах много висок билирубин (два пъти над рефентната граница). Знаех само, че може да е свързано с черния дроб, като дете бях прекарала хепатит А, много често близките ми казваха, че са ми жълти очите.
Професора прегледа кръвната ми картина и каза, че най-вероятно е синдрома на Жилбер, който каза, че е вроден и не се лекува, но за да стане напълно ясно ми предложи да ме хоспитализира в Софиямед, като три дни ще ли да ми дават фенобарбитал (цитирам думите му: „ така се установява синдрома на Жилбер и това лекарство го няма в аптеките). Каза, че от лекарството много ще ми се спи. Споменах, че след храна се уригвам (нямам киселини) и добави, че ще ми направят и гастроскопия. Целия този разговор ми струваше 70лв. без дори да ме прегледа с ехограф.
Първоначално се зарадвах, тъй като реших че хоспитализирайки ме, ще ме изследват цялостно. Но след като прочетох в нета се втрещих: фенобарбитал е силно успокоително, закупува се само със специална рецепта, предписва при епилептични пристъпи и гърчове, потиска двигателната зона на мозъчната кора, може да доведе до привикване и куп други такива стряскащи факти. Отидох за второ мнение при друг гастроентеролог – оказа се, че освен синдрома има и друг вариант – анемия. Отделно въпросния синдром може да се установи и с периодични кръвни изследвания, а не с упойващи вещества…Назначиха ми редица кръвни изследвания и след посещение и при хематолог се оказа, че имам анемия, а не описания по-горе синдром. Професора дори не спомена за този вариант. По време на разговора го попитах, защо е необходимо да се хоспитализирам 3дни след като този синдром е вроден и според него не е нещо притеснително. Той отговори, че ще ми направят и ехография и накрая ще си имам епикриза…Ето така се точат пари от клиничните пътеки на здравната каса, а пациента – кучета го яли… Навсякъде пише, че въпросният фенобарбитал не се препоръчва при анемия. Отделно гастроскопия не се прави само заради някакви си уригвания, а трябва да са налице поне малко по-сериозни оплаквания… просто нямам думи.
А за пушенето в лицето на пациента – без коментар.
На всичкото отгоре професора не ми издаде фактура и/или друг счетоводен документ, с който да ми бъде осребрен прегледа от здравноосигурителния ми фонд.
И като заключение: хора не се предоверявайте на титли и научни звания, търсете второ мнение, ако трябва и трето, светът е много комерсиален, бъдете внимателни!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007