Автор Тема:  Как стои въпросът за бъдеща бременност,когато съпругът ми се лекува с интерферон  (Прочетена 5229 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен afroditi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 10
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Статус: Хроничен хепатит B
Може би никой от вас не е пред същата дилема - така или иначе имах проблем със забременяването (не че е решен), а сега 9 месеца имаме и Пегасис-а на съпруга ми. Какво е действието на интерферона, какво да очакваме след приключване на лечението - имаме ли шанс за дете.
Благодаря предварително!

Съобщение от администраторите: Моля те да пишеш на кирилица. Ако нямаш кирилица на компютъра си, можеш да използваш вградената кирилица на форума. За повече информация как да я използваш, погледни тази тема: Добавена е кирилица във форума
« Последна редакция: Юли 20, 2009, 22:51:20 от Радослав Русинов »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравей,
Доколкото знам, няма специална забрана за забременяване по време на лечение с интерферон. Забраната е свързана, когато в лечението се използва рибавирин, защото той има доказан тератогенен ефект. За интерферона не съм чувал да има такъв ефект.
Все пак, не виждам причина защо да не изчакате лечението на съпруга ти да завърши, остават само още 2 месеца, и едва тогава да правите опити за бебе.
В крайна сметка той е на лечение, и то не много леко лечение, и не мисля, че тези месеци, докато той е на лечение са най-подходящите да работите за дете.
След края на лечението пак е добре да изчакате поне месец, преди да правите опити.
А иначе самия интерферон няма да навреди на потентноста му по никакъв начин, нито ще го увреди по някакъв начин, така че в това отношение няма защо да се притесняваш.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен migle

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Ради, аз докато бях на лечение ми бяха казали изрично да не забременявам.Обаче съм жена.Дали и за мъжете не важи.Ох, да не объркаме момичето.
Миличка, изчакай да мине лечението и след това поне още шест месеца организма да се изчисти от интерферона.
И още друго да попитам ти имаш ли ваксина за хепатит б?

ПС хубаво и браво, че на съпруга ти му се прави секс на деветия месец от лечението  :clap: :clap: :clap:

Неактивен Радослав Русинов

• Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Да, превантивно е добре да не се забременява. Все пак, интерферона е много силно лекарство. Но мисля, че няма тератогенен ефект.
Във всеки случай, предупрежденията в тази посока са свързани с инцидентно забременяване, трудно е да се повярва, че някой на интерферон ще работи за бебе, докато е на лечение  :pardon:
Все пак, на всеки интерферона действа различно.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен tetibulka

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Охо,
сега разбрах повече за вас и дори си отговорих на въпроси, които постави в другата ти тема.
Аз бих изчакала с бебеправенето поне два три месеца след приключването. Но това само за да е съвсем сигурно. Иначе за интерферона не пише никъде да носи рискове за плода. Скоро обсъждахме въпроса и с една потребителка, забременяла, четири месеца след приключване на собственото й лечение с интерферон.
Инак е съвсем доказано, че интерферонът не влияе на потентността и способността на мъжа да се репродуцира. (за разлика от алкохола).
И накратко: интерферонът никак не намалява шансовете ви за дете след време.
Дани
Hang in there.

Неактивен Мери_

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2373
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
И мен ме предупредиха, че не трябва да забременявам по време на лечението с интерферон, не че съм имала такива намерения, но все пак след като те предупреждават за това, едва ли е толкова безобидно и безпроблемно.
И при подписване на информираното съгласие за проучването, в коета сега участвам също имаше такъв текст. Сигурно има причина, за да се изисква да бъде написано и подписано това от пациента, преди да започне лечението.

Поздрави,
Мери

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007