Черният дроб > Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб

 Билки и витамини, които могат да ви навредят

(1/1)

Мери_:
Дата: 22 август 2009
Автор: Елизабет Коен,
Старши кореспондент на CNN по медицински въпроси
www.cnn.com
 
Каръл Грант няма доверие на лекарите. Изобщо никога не им се е доверявала. Винаги, когато се е сблъсквала със здравен проблем, се е отправяла директно към някой билкар, специалист по акупунктура, или друг “природен” лечител.
 
Преди няколко години изборът й беше жена, практикуваща алтернативна медицина в Ню Йорк, където живее и тя, която се беше нарекла “интуитивна лечителка”. Тя я постави на режим от билки, хранителни добавки и витамини, които да й помогнат да отслабне.
 
Няколко седмици по-късно Грант, която е специалист по гериатрични грижи (грижи за стари хора), докато запечатваше апартамента на възрастен клиент, който беше починал, изпита странни усещания в пръстите на краката.
 
“Сърбяха ме до подлудяване,” казва Грант. “Реших, че е от килима в апартамента, който беше стар и мръсен, а аз си бях събула обувките.”
 
Когато сърбежът от пръстите се разпространил и по ходилата, Грант разбрала, че причината не е само в мръсния килим. А когато се разпрострял и по краката, тя разбрала, че е загазила.
 
“И двата ми крака до колената се бяха вкочанили,” спомня си тя.
 
Грант се обърнала за помощ към podiatrist (специалист по заболявания на долната част на краката и ходилата), който я посъветвал да потърси помощ от лекар. Грант се спряла на д-р Роберта Лий, зам. ръководител на Катедрата по интегративна медицина на медицински център Beth Israel в Манхатън.

..................................

Цялата новина може да прочетете на сайта на сдружение ХепАктив - Билки и витамини, които могат да ви навредят

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия