Вирусен хепатит - Обща дискусия > Превенция и заразяване

 Използване на дезинфектанти при инцидентни случаи

<< < (7/7)

tetibulka:
Я да ви питам и аз.
Ариелът мори ли хепатитните вируси?

Дани

Радослав Русинов:
Сам по себе си не вярвам да ги убива. Но специално за хепатит C, оказва се, че той не обича високите температури, а обича ниските.
При 4ºC (температурата в хладилника) може да оцелее 6 седмици. При 65ºC обаче са необходими само 4 минути за да бъде инактивиран, като при 60ºC минутите стават 8, а при 56ºC вече са нужни 40 минути.
Така, че ако приемем, че Ариела се използва при пране, то дрехите трябва да се изперат при температура на водата 60 (или повече) градуса и по-добре това да е в пералня.

pgzenga:
Стара тема, но попаднах на нея и искам да ви попитам - ползвате ли специални препарати за миене на съдове и пране, когато има хроничен хепатит Б или Ц в семейството?!

edna_ot_vas:
Ние сме двама в домакинството от 9 години и приятелят ми е ваксиниран от мига, в който разбрахме, че съм с хепатит Б.
Аз си пера моите дрехи отделно, вкъщи готвя аз, ако се порежа, ножът си минава през миялната след измиването на ръка, така или иначе аз си режа с него... гледам да си държа четката за зъби по-настрани, да не се допре нещо до неговата. Прибирам си ножчето за бръснене да не вземе да  го използва по погрешка (Макар че е розово, знам ли)...
Иначе извън това, при положение, че имаме незащитени сексуални контакти, не знам доколко има смисъл от това пазене, общо взето разчитам на ваксината... проверяваме му антителата на 5 г., както ни препоръчаха.
Когато отида на гости някъде, където не знаят, ми е напрегнато особено ако съм в цикъл, но си увивам хигиенните материали в хартия и разчитам, че никой няма да ги пипа с голи ръце, при това в рани...  В крайна сметка личната хигиена предполага да не се правят подобни неща. Защото в противен случай не само от мен, но отвсякъде може да се пипне какво ли не.
Спрях посещенията си при маникюристка, която непрекъснато ме порязваше и ми оставяше кървясали възпалени кожички по ръцете, макар и с моите инструменти, не го считам за безопасно нито за мен, нито за останалите.Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия