Повече за вирусния хепатит > Полезни линкове

 надежда за болните с хеп. Б

(1/1)

hepa-stop:
ContraVir Pharmaceuticals , Ню Джърси базирани Biopharma компания, която развива и комерсиализира антивирусни терапии, предоставя нови прозрения в механизма на действие на си вируса на хепатит В (HBV) -optimized циклофилин инхибитор CRV431.

Нови изследвания показват, че CRV431-мощно блокира взаимодействието между хепатит В повърхностен антиген (HBsAg), ключов HBV протеин и циклофилин А, важен клетъчен протеин, според компанията  съобщение за пресата . ContraVir казва тази нова информация може да обясни, че предишни резултати CRV431 намалява HBsAg в много експериментални системи. Високите нива на HBsAg при пациенти, заразени с ХИВ е с вероятност хепатит В на пациента ще доведе до фиброза на черния дроб, цироза и рак.

https://hepatitisnewstoday.com/2017/04/06/contravirs-cyclophilin-inhibitor-crv431-targets-hepatitis-b-surface-antigen-hbsag/

В предишни проучвания от екипа на Филип Gallay, д-р, от Изследователския институт Скрипс, ContraVir бе съобщено, че CRV431 блокиран взаимодействието между HBV X протеин (НВХ) и циклофилин А. НВХ е от жизненоважно значение за вирус жизнения цикъл, по-специално, за да запази своята репликация в чернодробните клетки и за прогресиране на заболяването.

HBsAg падна в няколко експериментални настройки след CRV431 беше даден. Тези нови резултати сочат към много по-широк действие на инхибитора, тъй като тя засяга и други важни вирусни белтъци и в крайна сметка подкрепи гол ContraVir за намиране на "функционално излекуване" - за потискане на HBV, дори след като завършат пациенти на лечение. За да се постигне това, ContraVir планира да се бори с HBV чрез комбиниране на лекарства с допълнителни начини на действия.

Тенофовир Exalidex (TXL), компания превозното средство за предоставяне на висока концентрация на активното антивирусно средство Viread (тенофовир) на, намалява натоварването на вируси в кръвта. Затова Администриране CRV431 може да допълни дейност TXL чрез насочване на ключови вирусни протеини, включително HBsAg, което ще увеличи шансовете за да се отървем от вирусните частици на имунната система.

"Целта на HBV изследвания лекарство е за ликвидиране на вируса, така че пациентите вече не трябва да се притеснявате за дългосрочните последици от инфекция", казва Робърт Фостър, Pharm.D., Д-р, главен научен директор на компанията.

"Нашият извод, че CRV431 насочена към хепатит В повърхностен антиген обещава, защото намаляването или премахването на повърхностния антиген се смята за важна стъпка в борбата с HBV", заяви Фостър. "Комбинирана терапия с CRV431 и тенофовир exalidex, с техните различни и взаимно допълващи се механизми на действие, може да спре или забави развитието на хронична инфекция с вируса на хепатит В, и може да ни доближи до функционално излекуване на тази опустошителна болест."
превод гугъл преводач
https://hepatitisnewstoday.com/2017/04/06/contravirs-cyclophilin-inhibitor-crv431-targets-hepatitis-b-surface-antigen-hbsag/

болен-здрав:
 Чудесно! Въпросът е кога ще дойде в България. Доколкото знам, в Куба хеп.Б се лекува, но как да стигнем до там!?
 Терпо, благодаря за пост-а!

snd242:
Ако мине етапите, ще си появи след 5-8 години! Има няколко десетки субстанции в разработка, все някое ще стане.
ARB-1467 и ARB 1740 са на фаза 2. Така че ще има рано или късно вариант за чистене.
В таблицата http://www.hepb.org/treatment-and-management/drug-watch/са изброени потенциални кандидати за лекарства.
Тези на фаза 2 са по-близо до истината, изпитват се върху пациенти за ефективност, обикновено 33% шанс за успех.
Мине ли на фаза 3 се предполага, че действа в някаква степен.

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия