Автор Тема:  Най гадното усещане на света  (Прочетена 7810 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен чането

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 18
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Най гадното усещане на света
« -: Юли 24, 2017, 13:00:41 »
Здравейте, искам да споделя колко унищожително е усещането да си болен от неизличима болест. Това постоянно да се съобразяваш със всичко, чувството да си различен, убива ме бавно но сигурно. Аз съм непълноценен човек това е истината и лошото е че със всеки ден го разбирам повече и повече, не издържам. Всички усилия да събера кураж да си вдъхна надежда да се разсея са напразни. И аз не знам какъв ще е изхода от всичко това. ВСичко съм проучил питал ходил къде ли не и вече знам, че спасение няма. Отначало се заблуждавах но вече не мога, ежедневието постоянно ме кара да се замислям. Изхода от всичко няма да е добър мисля.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3209
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
Re: Най гадното усещане на света
« Отговор #1 -: Юли 24, 2017, 17:26:31 »
Здравей.

в света около 350 млн. души имат хепатитВ. Само в България сме около 270 хиляди. Не си единствен с тази диагноза и никой не може да те изолира т света, освен сам себе си. Това е заболяване, което макар да не е лечимо, с правилен начин на живот и лечение /ако е нужно/, човек може да си живее съвсем нормално, без да го взима прекалено сериозно.
Ако се фокусираш върху болестта, тя ще те превземе. От нас зависи дали ще го позволим. Срещни се с други пациенти, поговори, осъзнай факта, че това е едно хронично заболяване, както хиляди други и ние не с нищо не сме по-различни от пациентите с диабет например.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен чането

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Юли 24, 2017, 17:36:17 »
Може би е така но ежедневните неща винаги те карат да се замислиш без дори и си дал повод за това опитвайки се да го изключиш от главата си. Нещо съвсем невинно може да те накара да се замислиш и за миг да те сломи. Ами самия факт, че можеш да заразяваш??? А как да създам семейство???

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #3 -: Юли 24, 2017, 17:46:08 »
Не знам конкретната ситуация при теб, но по принцип създаването на семейство не е проблем. Съществува ваксина, която премахва опасността от заразяване на партньора и децата. А това как ще се отнасят близките и околните с теб, зависи единствено от теб. Ако обясниш внимателно какво представлява самото заболяване и не гледаш на самия себе си като на проблем, то и за тях хепатита няма да е проблем. Препрограмирай начина по който гледаш на себе си и заболяването и нещата може би ще се променят.

Неактивен чането

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #4 -: Юли 24, 2017, 18:46:23 »
На хората около мен не мога да кажа, поне не на всички. Но като помисля как ще се запозная с някое момиче така, от моя гледна точка ако съм на нейното място веднага ще имам резерви към този човек всеки пази здраветп си. А и как да и кажа, абе така и така просто мисля, че е странно и невъзможно всичко. Не е толкова просто. Опитвал съм се и съм се програмирал но все се намира нещо което д аме свали на земята и погледна реалноста, жестока.
Кой нормален здрав човек ще се събере с човек който е заразен и с неясно бъдеще, ходещ постоянно по болници, който ще се влошава и с кой зне колко още живот.................Нека бъдем реалисти и погледнем истината в очите директно.
« Последна редакция: Юли 24, 2017, 19:13:33 от чането »

• Global moderator
    • Профил
« Отговор #5 -: Юли 24, 2017, 21:24:25 »
Значи на моя човек ще трябва доста да му хлопа дъската, след като се е събрал с мен. Както и на десетките мъже и жени, които са половинки на моите приятели с хепатит.
Докато се възприемаш като човек с неясно бъдеще, за който не се знае колко живот има, и ако и такива приказки говориш на момичетата, естествено че няма да можеш да създадеш здрава връзка. Трябва внимателно да обмислиш нещата, които казваш на останалите за заболяването, за да може хем да не ги изплашиш, хем да бъдеш честен с тях. Много помага това, че има ваксина за В-то, наблегни на това при своята пледоария.
Бъди информативен, но зарежи приказките за обреченост и смърт.

Неактивен чането

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #6 -: Юли 24, 2017, 21:45:49 »
Едно е по време на връзката да се е случило това друго е след всичко да създаваш такава, повярвай ми много е трудно, изклщчително трудно. знам го от опит и съм пробвал и го казвам от опит не говоря празни приказки, отблъскван съм бил много много много пъти. От всичко изживяно лично от мен до тук, мога смело да кажа, че сте имали невероятен късмет и евала на човека до теб, шапка му свалям. По принцип имам силен дух и за да кажа всичко това значи ми се е случило много и съм преживял много и никога не бих говорил безпочвено. Винаги съм обмислял нещата и никога не съм говорил на хората нищо отризателно даже давам пример. Аз спортувам доста активно. Към момичетата винаги съм подхождал свръх деликатно, образовано и предпазливо и не съм говорил никакви отрицателни неща. Винаги всичко е ставало постепенно и с разбиране, но в момента в който отсрещния се запознае по подробно с болеста и се плаши без аз да учавствам в това.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
« Отговор #7 -: Юли 25, 2017, 00:36:03 »
НЕ си намерил правилната жена значи. Когато я намериш  тя сама ще те приеме с всички кусури.

Ако и хлопат пеперудите в стомаха- нали така му казват жените, то с сигурност пеперудите ще надделеят над това, че ти си болен.

Просто още не си я намерил. Горе главата. Ако 350 000 000 мислят като теб то популацията на света ще тръгне надолу.

Психически нещо си се раздрусал. Господ си знае работата- кога и с кого! Ти само му помогни малко с позитивно мислене.

:smile:

Неактивен чането

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #8 -: Юли 25, 2017, 09:28:06 »
Може би е така както казваш, но вече 10 години не мога да я намеря, КОГА? Годиниките вървят, ще минат още 10 и какво на 50г ли??? То здрав човек с напредване на възраста му е трудно в това а да не говорим за болен. Може много да си говорим но фактите са безпорни, реални и неуспорими, те говорят без думи. Багодаря за куража.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007