Черният дроб > Хепатопротектори и билки за подсилване на черния дроб

 Essentiale Forte (ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ) и еквиваленти съдържащи Phosphatidylcholine ?

(1/1)

Stunned:

Здравейте,

Изписаха ми Essentiale Forte (ЕСЕНЦИАЛЕ ФОРТЕ), което за мен доби така или иначе голяма популярност в България последните години.

Лично аз малко съм предубеден към неща, които се рекламират твърде натрапчиво, но от друга страна на много места четох отзиви, че продукта наистина помага.

Както и да е.
Едно от нещата, които ми направи впечатление, е че в рекламата го рекламират като "лекарство, а не хранителна добавка".

Понеже ми стана интересно, се поразрових да видя какво съдържа и има ли еквиваленти (така например, както всички тук знаете, "Карсил" не е единствения вариянт за бял трън, въпреки че май и той се беше наложил като нарицателно за него).

Като гледам основната съставка се води Essential Phospholipids (EPL) от соя, като тия фосфолипиди изглеждат явно се предлагат и от други компании (но не под името "Есенциале").  :book_read:

Реално пък излиза, че активната съставка си е просто хранителна добавка - тия фосдолипиди пък изглежда представляват Phosphatidylcholine, който пък изглежда го има в много добавки предлагани в продукти в чужбина (а и у нас).

Искам да попитам - някой ползвал ли е такива алтернативи на "Есенциале Форте" и ако да - какво му е мнението?

Защото гледам масово в алтернативните продукти, активното вещество (фосфатидил-холин) е повече - обикновено около 420 mg на таблетка (спрямо 300 mg при Есенциале), а и като цена идват по-евтини.

В някаква степен се чудя дали и все пак продукти създадени и лицензирани в САЩ например, няма да са и по-качествени от нещата които са в България (това Есенциале ми се струва не е много разпространено на Запад, май попаднах на него повече в държави от Източна Европа).

И ако някой е запознат, дали този Phosphatidylcholine, е равнозначен на краткото Choline, под което име са много от продуктите ?

Благодаря предварително на всички !

Velimira:
Здравей, аз съм ползвала и Есенциале и друг продукт с такъв състав и съм доволна. Ако се гледат и резултати от изследвания, може да се каже, че наистина работи. За съжаление е невъзможно да се направи директна съпоставка между двата, но за себе си бих ползвала алтернативния вариант на препарата. Ако искаш пиши на лично за да ти кажа какво съм пила.

Stunned:

Благодаря на Велимира !
(от нея получих и допълнителна информация на лично съобщение....  :clap:)

Все пак ще съм благодарен и на други мнения по въпроса.

Четох допълнително, и ако правилно разбирам Phosphatidylcholine се използва от тялото в последствие за образуване на Choline, т.е. вероятно си отговарям на един от въпросите дали двете неща са еднозначни.

Но ми излезе въпрос за евентуалните ползи за черния дроб от Лецитина (Lecithin) ? Доколкото четох, в него се съдържа именно нужния Phosphatidylcholine. Не успях обаче да се ориентирам, дали е еднакво добре да се взема "широкия/по-големия" продукт Lecithin или да се търси чистия Phosphatidylcholine (дали под формата на Есенциале форте или друг продукт).
 :book_read:

Всички мнения ще са ми полезни, за което благодаря предварително !

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия