Вирусен хепатит - Обща дискусия > Превенция и заразяване

 Секс с нов партньор без ваксина

(1/8) > >>

edna_ot_vas:
Здравейте!
С хроничен хепатит Б съм, отрицателен е-антиген. Последният ми резултат за виремия е от януари и не се открива ДНК... Ензимите са ми в норма. Hbsag количествен не съм пускала скоро. Не провеждам никаква терапия, няма необходимост от такава за момента, само се наблюдавам - тоест вирусът не е потиснат с лекарства, а от имунната ми система.
Въпросът ми е следният: Разделих се с дългогодишния си партньор, който беше ваксиниран с Туинрикс, но сега как да предпазя следващия? Не мога да го пращам на ваксина още от първия ден  :angry3:, а и за да подейства тя, е нужно време... три дози са и т. н. За момента това не е опция. Информирала съм го, но не мога да си позволя да заразя друг човек.
Естествено, ще използваме презервативи, но те са неприложими при целувка, орален секс  (двустранен) и т. н.  - какъв е рискът при тях, трябва ли да ги избягваме ?
Моля за съвет и мнение... Хем искам да си продължа живота, хем не бива да е за сметка на нечий друг... има ли от какво да се притеснявам при моментното ми състояние? Имате ли подобен опит и какво показва той? Ще съм много признателна за бърз отговор  :congrats:

positivevibes:
Здравей,
The presence of HBeAg indicates that the blood and body fluids of the infected individual are highly infectious.
Наличието на HbeAg обикновено е индикатор и за високи нива на DNA. В твоя случай ти си негативна за HbeAg и си с неоткриваем DNA, така че спрямо твърдението по-горе ти не си силно заразна.  :good: Все пак внимавай със зъбите и не се хапете  :laugh:

Извън темата и конкретния ти въпрос - последните дни ровя из форума и чета историите на различни хора. Попаднах на няколко твои теми, но мисля, че няма продължение на историята ти. Бих искала да попитам, ако е удобно да споделиш какво се случва с теб? След бурната реакция и високите чернодробни ензими беше написала, че нещата са започнали да се нормализират, а сега вируса е стигнал до неоткриваеми количества - това се случи с времето без допълнителни терапии и билки ли? Също така мисля, че прочетох, че ти е направена и гинекологичната операция и сега си и с овладян вирус, следователно имаш зелена светлина за бебче ли?  :hug1:
Някъде из темите беше споделила мнение, че не си сигурна как и защо след толкова завишени ензими нещата са се нормализирали и вирусът е влязал в релси. Аз съм с положителен еAg и в момента се опитвам да направя (надявам се успешно до сега) това, което мисля, че се е случило и при теб. Според мен чаят, който си пила е "събудил" имунитетът ти (въпреки че си имала някаква непоносимост и към него, а може и да си предозирала). От това пробуждане се наблюдава бурна реакция съчетана с повишени ензими почти като при остър хепатит, които са индикатор за евентуално увреждане, което в случая вероятно е от битката, тъй като имунитетът е рапознал вируса и се опитва да го пребори. В твоя случай мисля, че точно това е станало щом като в момента си с неоткриваем DNA. Важното е да провериш какво е станало с фиброзата, тъй като при такава битка черният дроб може да се увреди и за това лекарите изписват лечение, за да се предотвраят такива щети. HbsAg количествен също е от важно значение след тази борба.

edna_ot_vas:
Благодаря за отговора, да, ще се внимава с вампирския секс, ама достатъчно ли ще е това?
Ще стане малко офтопик, но ще отговоря на зададените въпроси, защото са важни:


--- Цитат --- След бурната реакция и високите чернодробни ензими беше написала, че нещата са започнали да се нормализират, а сега вируса е стигнал до неоткриваеми количества - това се случи с времето без допълнителни терапии и билки ли?
--- Край на цитат ---

Да, това плюс промяна в хранителния режим, което не знам дали е повлияло, аз го направих, заради ендометриозата и заради хранителни непоносимости, ендометриозата е основно на червата и след няколко престоя по болници реших, че ще правя експерименти с режима, спрях изцяло пърженото, избягвам млечни и глутен... пазарувам от био магазини и т. н. Спряла съм всякаква битова химия и козметики и съм заместила с натурални. Нищо друго не съм правила, билката след спирането още дълго ме съсипваше с реакциите от нея (по-страшно от това като изживяване мога да кажа само, че беше с Тенофовира).
Виремията започна да спада драстично след Филантуса със сигурност - аз пих бг варианта Мениран. Мислила съм си го това за бурната реакция, че точно нещо такова се е случило... Проверила съм на фиброскан състоянието на дроба, перфектен е. От фиброза 2 минах към 0-1! Имах натиск вдясно, който дълго мислих, че е от дроба, обаче се оказаха сраствания от ендометриозата, защото след лапароскопията изчезнаха. Въпреки страхотния резултат с Мениран бая се наплаших и повече не бих експериментирала с билки. Но отчитам като супер правилно решението ми да не започна Бараклуд, а да изчакам. Бях проучила достатъчно всичко, за да знам, че започна ли друго на мястото на Тенофовир, подлагам бъдещото си дете на риск, което също нямаше как да допусна. Затова избрах да рискувам себе си...


--- Цитат ---Също така мисля, че прочетох, че ти е направена и гинекологичната операция и сега си и с овладян вирус, следователно имаш зелена светлина за бебче ли?
--- Край на цитат ---
Да, тогава още при 40 хил копия становището, което е записано и в епикризата е, че мога да започвам опити, а това беше важно, за да се предотврати рецидив, а и след лапарото шансът е най-добър, предвид изчистването на лигавицата, продухването на тръбите и т. н., нооо съдбата ме тласна в друга посока и колкото и да ме тероризираха лекарите, просто не е било писано да е тогава. Много се травмирах и в момента въобще не искам да мисля за това. Ако ще и всеки ден да се изтезавам на тая тема, в крайна сметка Бог решава кога какво да стане, не ние, колкото и да си мислим, че сме ние. И лекарите не са. Нито те ще ни гледат децата. Не искам повече да си причинявам този стрес. Искам да ми се случат хубави неща, но без да пострада друг човек.--- Цитат ---HbsAg количествен също е от важно значение след тази борба.
--- Край на цитат ---

Той не беше мръднал особено, между 3 и 4 хил се движи.

В допълнение да кажа, че другата глупост, която направих, беше да пия в ударни дози един имуностимулант, успоредно с билката, както и с Тенофовира и кой знае как са се съчетали... но тогава бях на проба-грешка и се подведох по една докторка, която твърдеше, че точно с подобна реакция ще предизвикам спонтанно изчистване и ще негативирам вируса. Става въпрос за Трансфактор плюс.

Фактът, че в момента питам за секс, а не за хапчета, показва, че съм се подобрила  :dance: :dance: :dance:

 
positivevibes:
Много ви благодаря за споделения опит! Определено е от полза. :good: Искрено ви пожелавам да запазите добрите резултати, а дори и да се подобрят още повече в насока намаляване и изчистване на количествения.
Всъщност аз също приемам Филантуса в съчетание с други билки като всяка една добавях постепенно, за да знам от коя се проявява евентуална реакция. За сега всичко е наред и тялото ми приема добре комбинацията, но всеки е различен и както казват “Отровата за един е лек за друг, и обратното”.

Обратно към по-интересната тема :girl_wink: Според мен без ваксина няма как да говорим за достатъчно предпазване. То такова ще е лишаването от секс :pardon: Но хипотетично съдейки по показателите ви вие сте по-скоро в по-малко рисковата категория. Аз съм с дългогодишен партньор, така че не мога да дам съвет от личен опит. Дано някой се включи с повече информация!

hristo_gb:
Позволете ми да се изкажа и аз, като представител на мъжкото съсловие :)
Според мен при подходящо проведен разговор за предимствата на ваксината срещу хеп.Б, който дето се вика може да лепнеш и при зъболекар, и предвид това, че аз поне не обичам твърде многото задръжки при секс (малко съм на принципа или всичко или нищо), а смятам че повечето мъже са така, не виждам причина партньорът да не се съгласи да си направи ваксина. Е, да ще трябва малко да изчакате, но ако му подшушнеш нещо от типа какво го чака, когато вече си спокойна че е защитен, то надали има мъж, който не би направил всичко за да получи бленуваната от него жена. Още повече, че това е и добър тест за връзката ви, която - кой знае - може да бъде и доста дълга и удолветворяваща, защо не? ;)
Това го казвам от опита на вече семеен мъж, който отдавна не е изпитвал главозамайването типично в началото на връзка, но е напълно удовлетверен от това, че е правил всичко за да спечели жена си :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия