Вирусен хепатит - Обща дискусия > Превенция и заразяване

Секс с нов партньор без ваксина

<< < (3/8) > >>

positivevibes:
А тези от вас, които сте с дългогодишни партньори и които пазите, те изследвали ли са си anti-HBc или само HbsAg? Защото дори и да са отрицателни за HbsAg, може да са позитивни за core антитела, както и за anti-Hbs и при условие, че нямат поставена ваксина, то значи, че в някакъв момент са прекарали остър хепатит и се е изградил имунитет. Не че да плаша някой, но така се получи при моя дългогодишен партньор. Още първите месеци му споделих за моето носителство и я днес, я утре да сложи ваксина и така и не го направи. Сега няколко години по-късно се установи висока виремия при мен, незнайно от кога (поради "компетентността" на моята лична лекарка, която преди години, когато се оказах с + носителство, най-вероятно от раждането ми, то тя ми каза "изобщо не го мисли, нищо няма да ти стане, вируса може да се активира чак като остарееш, а може и да не се активира никога", а аз бях на 16..колко да разбирам от хепатит :sad3:.) Та така.. активирал се е вирусът ми и при изследванията на моя любим се установи, че е прекарал остро вируса и имаше доста антитела, което не знам дали е добре или имунитетът му е много напрегнат. Кога е прекарал вируса и дали от мен го е хванал не може да се каже, но съдейки от колко време сме заедно и моята вирулентност, както и това, че не се пазим с презерватив (само първите месеци от връзката ни ползвахме), то най-вероятно си е от мен.
Така де, позитивно погледнато особено за тези, които ги е страх от ваксини, идеята ми е, че Dessita - можеш да предложиш на приятеля ти поне да си изследва anti-Hbs и anti-Hbc, заедно с HbsAg, защото може да се окаже, че колкото и да се пазите е възможно той вече да е прекарал вируса, докато е с теб или преди теб и да има изграден имунитет, който мисля, че би трябвало да предпазва достатъчно, ако антителата му са във високи граници и да нямате нужда от предпазни средства.

Dessita:
Благодаря ви за коментарите, но той се е изследва, няма ХБсАГ и няма антитела. Така че друг вариант, за да съм спокойна, освен ваксина няма.
Както и да е, спирам да се оплаквам и да обсебвам темата.

edna_ot_vas:

--- Цитат ---И почвайте да си правите секс, както си трябва.
--- Край на цитат ---

anti-Hbs, сега като сме почнали, дали е удачно да пусне изследванията за антитела, австр. антиген и т. н., тъй като има някаква вероятност пък да има антитела (член на семейството му  е с болестта), или пък да има ваксина, за която да не знае от детските години... макар че ваксинацията започва от 1993, доколкото знам, но може да е поставена допълнително. Та идеята ми е, ако започне с тези изследвания, как ще разберем дали не сме в някакъв вакуумен период, в който се е заразил от мен, но още не личи в кръвта? То и да изчакаме месец, ние ако в тоя месец сме правили секс, реално няма как да знаем кога ще е денят, в който да се случи заразяването... И още нещо - ако все още не излиза вирусът в кръвта и приемем, че резултатът е достоверен и се ваксинира, може ли после да се окаже болен, въпреки ваксината? Знам, че рискът е малък и се филмирам, но такава съм си, какво да направя... да се чуди човек отде имам хепатит с тази ми стриктност и застраховане, предпазни мерки, страхове и пр.
Аз се надявам да има антитела и да празнуваме  :dance: :congrats:  Сестра ми се оказа, че има.

anti-HBs:

--- Цитат на: edna_ot_vas в Март 05, 2021, 20:09:47 ---
--- Цитат ---И почвайте да си правите секс, както си трябва.
--- Край на цитат ---

anti-Hbs, сега като сме почнали, дали е удачно да пусне изследванията за антитела, австр. антиген и т. н., тъй като има някаква вероятност пък да има антитела (член на семейството му  е с болестта), или пък да има ваксина, за която да не знае от детските години... макар че ваксинацията започва от 1993, доколкото знам, но може да е поставена допълнително. Та идеята ми е, ако започне с тези изследвания, как ще разберем дали не сме в някакъв вакуумен период, в който се е заразил от мен, но още не личи в кръвта? То и да изчакаме месец, ние ако в тоя месец сме правили секс, реално няма как да знаем кога ще е денят, в който да се случи заразяването... И още нещо - ако все още не излиза вирусът в кръвта и приемем, че резултатът е достоверен и се ваксинира, може ли после да се окаже болен, въпреки ваксината? Знам, че рискът е малък и се филмирам, но такава съм си, какво да направя... да се чуди човек отде имам хепатит с тази ми стриктност и застраховане, предпазни мерки, страхове и пр.
Аз се надявам да има антитела и да празнуваме  :dance: :congrats:  Сестра ми се оказа, че има.

--- Край на цитат ---

"сега като сме почнали", имаш предвид, че сте почнали да правите секс ли? или като сме почнали по темата? щото според мен ако почнете да правите секс и почнете да се изследвате, ще е някво безумно напрежение... следи си вирусния товар или hbsag от време на време ти и това е. И ако има някакви отклонения, внимавайте една идея повече. Рискът наистина е пренебрежимо малък... аз преди да разбера за хепатита си, имах 5 годишна връзка (с много и всякакъв секс без презерватив) и бившата ми не се е заразила. В крайна сметка заразяването при възрастни здрави хора е почти идентично с ваксина в огромен процент от случаите. Не забравяйте, че повечето хора го изкарват с леко неразположение и дори не разбират.

Лично мое мнение е това, но ако човекът до теб те желае и двамата имате мерак, много по-вредно е да се лишавате и да живеете в страх. В смисъл вредата от това е по-голяма от вредата от евентуална беля. А вероятността за вреда от страх и лишение е сигурно 20 пъти по-висока от вероятността за беля.

Пак повтарям - не ме имайте за безразсъден - доста време живях в идиотски страх, че когато котката на баба ми одра мен и после одра нея, следях баба ми за симптоми на чернодробно заболяване... Това стопява психика (а и черен дроб) много по-добре от хепатита. Хроничният хепатит, а особено е-отрицателният не е стигма или нещо, което трябва да промени коренно отношенията ти с другите. Мен може би ме отпусна жена ми, която ми каза "Еее голяма работа, че имаш хепатит, важното е че ми каза, не смятам, че мога да се заразя, а и да се заразя, не е голям проблем." След като внимателно си беше проучила рисковете, разбира се.

edna_ot_vas, повече да не си писала във форума без да сте правили секс! чакам да се похвалиш!  :yahoo:

edna_ot_vas:

--- Цитат ---"сега като сме почнали", имаш предвид, че сте почнали да правите секс ли?
--- Край на цитат ---

Почнахме и съм дала линк да чете отговорите.  :congrats:

--- Цитат ---или hbsag от време на време ти и това е.
--- Край на цитат ---

За количествения ли говориш? Или самия австралийски? Може ли да нямам австралийски, ако съм без вирусен товар? Да не съм в ремисия, а да съм го изчистила или да не си правя илюзии...

Искам да пусне изследване за антитела, при положение, че все пак той има в семейството си човек с хроничен хепатит Б... Може би това, че там нещата са се развили доста зле е причината за този огромен страх да не му се случи същото... А и то преди да се сложи ваксина, нали си се пускат изследванията... Жена ти е готина, явно много те обича, ама не искам  никой да се заразява.

--- Цитат ---edna_ot_vas, повече да не си писала във форума без да сте правили секс! чакам да се похвалиш! 
--- Край на цитат ---
  :congrats: :dance:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия