Вирусен хепатит - Обща дискусия > Превенция и заразяване

 Секс с нов партньор без ваксина

<< < (8/8)

edna_ot_vas:
Няма свързване с Токуда, явно ще трябва на място. Някаква идея за реда на записване за фиброскан там? Как да осъществя връзка, много ли се чака? Че се притеснявам, че Софиямед сигурно са ми пуснали протокола...

Лени:
Аз винаги успявам,да,запиша час за Фиброскан и др.Балабанска в Токуда .Бъди по настоятелна,и пробвай различни часове през деня.

edna_ot_vas:
След два дни неуспешни опити и онлайн заявка, на която никой не ми отговори, многобройни записи да ми звъннат по-късно и т. н.,  отидох на място и се записах. Утре съм сутринта. Стискайте палци.

edna_ot_vas:
Минах фиброскана.  Фиброза 0 към 1 и стеатоза 1.
Според д-р Балабанска започването на Зефикс е грешка. Тя не знае да се прилага на бременни и няма опит с такива. Всичко живо е на Тенофовир. Но според нея няма и случай в света на непоносимост към него (чичко гугъл казва друго), а някои от вас знаят какво ми се случи, докато опитвах да го взимам... борих се по 3-4 дни, много трудно се оправих с кортикостероиди... беше изгаряне и чудо, все едно са ме заляли с киселина... не искам дори да си спомням и избягвам да обяснявам подробно какъв кошмар беше, така и така не ми вярват. Не виждам смисъл. Въпросът е, че това хапче няма как да го взимам, нито бременна, нито небременна. Доктор Балабанска се консултира с неин колега там, чието име не знам и той също не считаше за разумно започване на Зефикс с моите показатели.  Обясни ми и за резистентността, както и че според нея по време на бременност трябва да се спира, което води до пожълтяване, скок на виремия и не бива... Каза, че ще проучи кое лекарство в коя група е на безопасност, клинични изпитвания... но аз знам. Нали ги има на този сайт? Замълчах си, за да не я подразня нещо, въпреки че е добра и търпелива.
Тоест, излиза, че моите разсъждения и проучвания са верни... Изписа ми за ензимите добавка, каза да ги проверявам на всеки два месеца и да видим дали ще спаднат след ковида.... да се заема с инсулиновата ми резистентност, защото е свързана със стеатозата. Може да ползвам подсладители, вместо захар - питах и това. Каза, че стимулация при ин витро ще се отрази на показателите ми, но не ми я забрани. Ще ми издаде документ, че състоянието ми позволява да кандидатствам за ин витро - явно се изисква такъв. Това е. Две мнения противоположни. За едните трябва да започна лечение веднага и доживот, за другите - не. Само наблюдение, ваксинация и имуноглобулин при раждане. За мен най-успокоителното е, че чернодробното увреждане не прогресира за момента.

Силвана Лесидренска:
знаех си.. :) Само това ще кажа.

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия