Вирусен хепатит - Лечение > На лечение съм
Остър Хепатит Б - връщане на работа
Dupnitsa92:
Здравейте,
На 21.03 разбрах, че имам остър хепатит Б и постъпих в болница. Гадене, жълти очи.... беше страшно.. След седмица вливане на по 5 банки на ден и много хапчета, доктора (не ми казва стойности по изследванията), но днес 31.03 каза, че кръвните са ми в пъти по-добри и утре ме изписват :)
Имам обаче друг въпрос, за който не намерих информация.
Кога се връщате на работа?
Аз се чувстам доста по-добре и бодър, работя на две места, едното е на половин ден и работя от 1 до 3 астрономически часа на ден през седмицата.
Дали бих могъл да се върна поне там след 2 седмици например?
Какъв е вашия опит?
richard:
След 20 дни хоспитализация още 2 месеца болнични с подходящата диета и постелен режим.Лекуващия лекар трябва да прецени според обективното състояние(изследвания)!
Dupnitsa92:
Много благодаря за мнението!
Вече почти седмица си почивам вкъщи, но на моменти усещам тежест отдясно, това дали е нормално?
Разчетох си данните от епикризата и това са съответно показателите на първия, четвъртия и деня на изписването (12-ти):
АСАТ: 1960 / 1890 / 246
АЛАТ: 3000 / 3000 / 497
общ. бил: 91 / 124 / 51
дир бил: 29 / 65 / 17
Останалите показатели от кръвната картина са в норма.
Имам и още един въпрос, при такива показатели, какви са ми шансовете напълно да се изчистя от вируса? Има ли хора, които са го постигали за по-малко от 4 месеца? (Питам, защото вече полудявам да лежа по цял ден :( )
Благодаря предварително.
richard:
Изчистването на вируса си е божа работа,но не е добре да се изпада в крайности тоест обездвижване,следете си HBsAg ,може би след 6м ако е негативирал може да се счита че е изчистен а също и HBV DNA следете,но се следете ако хронифицира да се започне веднага най-подходящото и добро лечение,а не да чакате,гастроентеролог или хепатолог трябва да знае най-добре!
Dupnitsa92:
Здравейте и отново благодаря за отговора!
10 дни след изписването от болницата бях на контролен преглед и резултатите ми бяха следните:
АСАТ: 80
АЛАТ: 220
общ. бил: 23
дир бил: 4
Доктора беше много приятно изненадана, жълтото изчезна, сърбежите спряха, имах енергия и на 19-тия ден (вчера) направих една голяма разходка (2 км.) и днес цял ден ме сърби и малко се филмирах (а роднините ме филмират още повече)...
Та се чудех възможно ли е така да се връщат симптоми и да изчезват и дали е от тази разходка? Какъв е вашия опит?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия