Вирусен хепатит - Обща дискусия > Бременност и вирусни хепатити

 Хепатит Б и бременност

(1/32) > >>

lili_ana:
Дано не повтарям темата, ако е така-моля да ме извините.
Чудя се може ли да се забременява при хепатит б? Нали при бременност отслабва имунната система на майката, какъвто и там тип да е хепатит б, няма ли да се влоши състоянието на жената?
Може ли да се предаде на бебето?

anita:
Мен тази тема също много ме вълнува. Аз съм с хепатит C и искам да знам може ли да се забременее и роди здраво дете. Имам предвид преди започване на лечението с интерферон и от значение ли са стойностите от всички изследвания.

tedibon:
Добро утро,аз се излюпих,току що!

Да ви кажа,честно,мисля че раждането на здраво дете при болни майки от С се оценяваше на 90-95%,т.е. риска да се предаде е 5%!Чела съм го,в постовете тук!

Виж,за В риска ми се вижда по-голям,макар да не мога да цитирам %!
 
А относно бременноста,категорично е по-добре преди инт.терапия!А след нея все пак трябва да минат поне 6 месеца,да се види резултата,и т. н.

Задавам си въпроса,колко ли са жените ,които забременяват и раждат без да знаят, за хепатита?Тежки въпроси за току що събуден човек!

migle:
Изследвания за австалийски антиген не били задължителни.Само, ако има оплаквания и симптоми ???.  :oТова ми го каза гиниколожката ми когато я питах дали са ми правили такива изледвания когато съм била бременна ( преди 10 години).И сега не правят, но за СПИН е задължително.
Е нямам коментар. :-X

anita:
Добро утро! Какво ли би станало ако всички се изследваха за хепатит - дали ще остане кякой здрав? :o

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия