Здравей Мартине,
и добре дошъл във форума!
Много е полезно, че даваш друга гледна точка на всички, които се интересуват от темата. Все пак важно е да се познават и да се знаят алтернативните методи на лечение. И ако човек успее да си помогне по този начин, тогава аз не виждам нищо лошо.
От друга страна обаче алтернативните лечения не се поддържат от официалната медицина и човек, който се е лекувал по този начин мога да кажа и че поема някакъв риск, но това пак е въпрос на негово решение. Аз специално поддържам информираното взимане на решения - ако човек е добре запознат с методите на лечение, официалните и алтернативните, със самата болест и със здравословното си състояние и след като събере поне няколко субективни мнения, включително и от лекари, то тогава наистина мога да приема че той може да вземе решение, което да е най-доброто в неговия случай. В крайна сметка има и хора, на които такъв тип лечение е помогнало и всеки има право на личен избор, стига да познава рисковете и да е наясно с тях.
Мисля, че ще си много полезен на всички от форума, които по някакъв начин се интересуват от тези методи на лечение.
Аз лично обаче поддържам официалния метод на лечение и смятам, че той осигурява най-голяма успеваемост. Още повече, че интерфероновото лечение е от т.нар. косвено лечение, което само стимулира имунната система което само по себе си също го прави нестандартно лечение, но в същото време изключително ефективно.
Относно статията
IS THE VIRUS GONE?, сам по себе си този факт не означава, че човек който се води излекуван е в опасност. И моето лично мнение, преди да науча от твоя пост за статията е, че именно е напълно възможно вируса да се намира в някакви минимални количества в кръвта. В крайна сметка няма достатъчно чувствителен метод, който да каже че вируса е напълно изчезнал. Чувствителността на качествения PCR е 50 IU/ml, което като се обърне в копия прави около 250 копия на вируса в един милилитър, които биха могли да съществуват и да не бъдат засечени от никое изследване. Този факт сам по себе си за мен не е притеснителен, важно е че след едно успешно лечение самия интерферон е помогнал на имунната система и я е научил как да се бори с вируса и да не му позволява да се мултиплицира. А след като имунната система знае как да държи вируса в минимални количества то тогава самия той не може да навреди /поне нищо такова не е доказано за момента/. В крайна сметка в нашите тела живеят какви ли не микроорганизми и вируси ако щеш, които не вредят на здравето ни защото тялото ни се е научило как да се бори с тях и да не им позволява да го увредят. Ако аз имам вируса на хепатит C в кръвта си, но той не вреди на здравето ми, какво значение има за мен. Единственото, за което трябва да внимавам е да не позволя моята кръв да влезе в допир с чужда кръв.
Аз мисля, че носенето на вируса по този начин не е опасно и не мисля, че човек трябва да се притеснява за това. Пак уточнявам, че изказвам мое лично мнение, не съм лекар и то няма такава голяма тежест както ако чуем мнение на специалист.
Мерси за линковете, които си share-нал, аз не знаех за
www.hcvanonymous.com, ще се опитам да разгледам сайта повече в близките дни.
А относно PCR изследванията в София, аз знам 2 места където правят и качествен и количествен PCR. Едното е детската болница, която е в близост до Военна Академия. Имам и телефон за контакти: 952 38 40 вътр. 273. Вътрешния номер е на вирусологичното отделение, можеш да търсиш д-р Цветанска. Цената на качествения PCR там е 100 лева, а на количествения ако не се лъжа е към 250.
Другия вариант да си направиш изследване е ИСУЛ /
МБАЛ „Царица Йоанна”/. Адреса е на улица "Бяло море" 8. Изследванията се правят в гастроентерологичното отделение, там можеш да търсиш д-р Берберова. Не знам дали там правят качествено PCR изследване, но количествено със сигурност. Цената на количествения PCR там също мисля, че е около 250 лева.
Поздрави и да пишеш какви са резултатите от изследванията, ще е полезно на всички от форума!
Радо