Вирусен хепатит - Обща дискусия > Превенция и заразяване
За яденето на салата от една чиния
edna_ot_vas:
Зависи и от това дали си с положителен или отрицателен е-антиген.
Velimira:
Не е точно така. Вирусния товар е определящ за това доколко си заразен. Ако имаш милиони копия вероятността да предадеш вируса е по-голяма, защото тогава той може да се съдържа не само в кръвта, но и в други телесни течности. Но на практика има ли вирус има и риск. Както вече знаем товара може да варира според момемтното състояние и никога не можеш да знаеш колко е висок. Затова е важно да се правят регулярни изследвания, за да се види горе-долу как върви репликацията на вируса - дали е стабилна в ниски граници или варира нагоре надолу... Моля да ме поправите ако греша...
Наката:
Аз съм с положителен анти ген,ако не греша Анти Hbe 0.002- виросния товар ми под 1000 и с вироса съм бил при целия ми сем живот имам две деца и жена която не се е заразила,ползва ли см общи четки за зъби и какво още не.
Днес бихме ваксина на голямото ми дете което е на десет.Трудно намерих ваксина за деца.Сега ми остава да склоня жена ми.Станал съм пароноиик на тема зараза- да не се порежа ,мога ли да ги заразя ако приготвям храната аз и така....
Силвана Лесидренска:
При пациенти с HbeAg отриц.вирусният товар по правило е по- нисък , от колкото при тези, които са HbeAg пол. Така че да, вирусният товар има значение дали може да възникне инфектиране със слюнка например. Но това е в страната на хипотезите, ако има отворена рана в устата на другия човек, ако вирусният товар е висок, ако, ако....
Наскоро четох един доклад за случаите на диагностицираните за 2017 инфекции с хеп.В в Европейския съюз и каква изненада: 1/3 е предаден по сексуален път, 1/3 по т.нар. медицински начин (зъболекари, операции и т.н.), битовия начин не мисля ще беше отделен изобщо като категория.
Така че не се притеснявайте за ситуации като ядене от една обща чиния, не побърквайте и близките си на тази тема, това е един излишен за всички стрес.
п.с.Ако вирусният товар е негативен (както е при хората на лечение), те не могат да предават вируса по никакъв начин, вкл.кръвен и сексуален.
Наката:
:congrats:извинявам се предварително - ще изместят темата.
А кой хора с хипатит Б имат шанс да изчистят вироса ,
С положителен или отрицателен анти ген.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия