Автор Тема:  Забременяване ако бащата е болен от хепатит С  (Прочетена 12629 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Irina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Статус: Има близък с хепатит C
Здравейте, отскоро преглеждам форума като гост.
Едва днес се престраших да се регистрирам и като потребител.
Поздравления за форума, всички сте страхотни по дух хора. Ако България беше цялата пълна с такива умни и борбени хора като Вас щяхме да надминем Арабските шейхове по богатсва и материални и нематериални. Пожелавам успешно излекуване на тези, които са заразени и се (ще се) лекуват, а на всички здраве, здраве и пак здраве.
Накратко историята ми е следната:
Съпругът ми е кръводарител и след последното даване на кръв получихме съобщение от медицинския център, че има хроничен хепатит с. Боя се че не мога да боравя с терминологията точно, тъй като сме още в начален стадий на проучване на тази болест, за което моля да ме извините.
Веднага аз и малката ни дъщеричка си направихме тестове, при което се установи че ние не сме заразени.
Нашият личен лекар ни успокои, че това е "безобиден" вариант на хепатит и няма нужда да предприемаме никакви изследвания или пък лечение, че много хора са заразени и с две думи могат да преживеят и с този вирус.
За мен това е пълен абсурд и потъпсихме съдействието на друг лекар. Той назначи изследвания на съпруга ми- забележете: ехографски преглед на вътрешните органи и кръвна картина - след резултатите каза, че съпругът ми няма увеличаване на черния дроб и кръвната картина му била добре и засега няма нужда да се предприема друго.
Моят въпрос е следния - от тук нататък как да се борим с незаинтересоваността на лекарите ни, а и на самите нас- тъй като съпругът ми вярва на лекарите и нежелае повече да предприема нищо по темата, също подценява опасността. Моля дайте ми съвет тъй като обмисляме възможност за второ дете при баща вирусоносител - има ли опасност то да се роди с вируса на хепатит С или с някакви увреждания. Благодаря предварително на всички, които ми отговарят.

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3209
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Здравей Ирина,

Моя съвет ,а и съм сигурна,че и на всички приятели тук , е да потърсите хепатолог-специалист който е наясно с този вирус и който няма да ви отпрати само заради неувеличения черен дроб и нормалната кръвна картина. Тук имаме списък с всички добри лекари в Сф а и други градове ( не знам вие от къде сте) при които може да си запазите час и да ви се обясни какво и защо,които ще ви назначат правилните изследвания и ще ви насочат към евентуално лечение ( ако се налага). Не си губете времето с лични лекари които не са чували за ПСР и интерферон. Хубавото е,че не сте се спряли пред тяхната некомпетентност и имате желание да научите повече.

Тук има много информация за заболяването,много теми-терминология,обща информация, а и което е по-ценнното- теми писани от приятели,които са преминали лечение и които със своите съвети и знания са много по-полезни от "Нашият личен лекар ни успокои, че това е "безобиден" вариант на хепатит и няма нужда да предприемаме никакви изследвания или пък лечение, че много хора са заразени и с две думи могат да преживеят и с този вирус.".

Добре дошли тук,чувствайте се свободни да питате за всичко което не ви я ясно. Ние сме насреща със съвети и подкрепа.

Силвана
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Silvi

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 275
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
     Здравей Ирина,
     Тук е мястото, където ще научиш всичко, което те интересува във връзка с хепатита.
      Хубаво е да не губите време и да се насочите към някой от специалистите по гастроентерология от клиниките в София. Хепатита е сериозно заболяване и не бива в никакъв случай да приемате успокояващо думите на личния лекар. Моята дъщеря проведе интерфероново  лечение в УМБАЛ "Св. ИВан Рилски" - София, под наблюдението и консултирането на доц. Антонов. Изключително много съм доволна от целия екип на клиниката. Доц. Антонов и д-р Желев ми правеха безотказно всякакви консултации и даваха отговор на всяко питане.  В раздел "Лекари специалисти" на нашия форум ще намериш координатите на най-изявениете български специалисти в областта на гастроентерологията и в частност хепатита. Те ще ти назначат какви изследвания е необходимо да се направят - освен пълната кръвна картина е необходимо да се направят биохимични изследвания, вирусологично изследване за определяне на вирусното натоварване и генотипа на вируса. Съответно в болничен стационар се прави чернодробната биопсия за да се установи степента на увреждане на черния дроб /дано да няма увреждане или да е минимално/.
    Ако се започне лечение, тук ще научиш сложния и бюрократичен път по отпускане на медикаментите, защото не малко главоболия създават взаимоотношенията със Здравната каса.
    Желая успех. Всички ще чакаме да пишеш как се развиват при вас нещата.
                                                              Силвия

Неактивен migle

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Здравей Ирина,
Както виждам "колежките" вече са ти отговорили доста изчерпателно.Аз искам да ти кажа не губете време ами се насочете към някой от специалистите в София.И не искам да те плаша, но хепатит Ц въобще не се води от безобидните.
Ще се въздържа от коментар за личния ви лекар.
Поздрави
Меги

Неактивен Stefan

• Степен на активност - Студент
  • Публикации: 175
    • Профил
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здрасти Ирина,

за съжаление лекарите които сте посетили нищо не разбират. Както ви посъветваха другите, най добре е да се видите с хепатолог, който има опит и той ще ви каже как да процедирате. най общо: правят се няколко изследвания като се определя генотипа и количеството на вируса в кръвта (това е важно за изхода и продължителността на лечението) и после ако се решите на такова се прави биопсия за да се потвърди състоянието на черния дроб. друг вариант е да се направи и биопсията и тогава да прецените дали искате да почните лечението или да се изчака. тези процедури са лесни, но отнемат доста време.

поздрави
Стефан

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Здравей, Ирина!
Добре дошла във форума.

За радост лечението на хепатит C в България е най успешното скъпоструващо лечение, заплащано напълно от здравната каса. При възможност един млад човек да се излекува напълно от тази коварна болест не виждам защо съпруга ти не иска да се лекува?
Бъди по-настоятелна и го накарай да се погрижи за себе си, защото здравето е по-ценно от всичко!

Поздрави,
Мери

Неактивен Irina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 2
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
Здравейте отново от мен! Със съпруга ми водим преговори да отиде при вирусолог, в нашия град Габрово имало само двама. От там нататък съм се приготвила да разпечатам и целия форум на хартия ако трябва, за да убедя съпруга ми и лекарите , че тази болест трябва да се лекува, ако трябва ще завърша "Медицина", но ще се боря упорито с тези псевдо- лекари. Благодаря на всички за милите и окуражаващи думи. Ще пиша впечатления винаги когато има нещо съществено. Поздрави, Ирина

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3209
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
според мен е достатъчно да му покажеш само това:

Цитат
Всеки 12-и човек на планетата е заразен с хепатит В или С без да знае, като годишно от вируса на хепатит умират 4 пъти повече хора отколкото от СПИН.

На пресконференция в Медицинския факултет проф. д-р Константин Чернев съобщи, че в Европа 36 милиона са
регистрираните носители на хепатит В, а всяка година се регистрират по един милион нови носители.

"Проблемът с хепатита е дълбоко социален", обясни Чернев.

По думите му, социалните загуби от хепатит В са огромни - ранна смъртност, намалена трудоспособност и други. Той добави, че за хепатит С вече има понятието "оздравял пациент".

Неактивен Jina

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 389
    • Профил
Здравей Ирина и добре дошла  :)
Както виждам са те опътили и са те посъветвали какво трябва да направите,аз искам само да кажа че когато открих че имам хепатит С моя личен лекар реагира по абсолютно същия начин
Цитат
Нашият личен лекар ни успокои, че това е "безобиден" вариант на хепатит и няма нужда да предприемаме никакви изследвания или пък лечение, че много хора са заразени и с две думи могат да преживеят и с този вирус.
:angry1:  :angry2:  :angry1:
За това 3 години бях "спокойна " и нищо ама нищо не правех за здравето си.Докато не открих този форум-тук научих всичко което знам,отидох в София ,направиха ми всички нужни изследвания и отскоро се лекувам.
С този мой разказ искам да ти кажа да не се поддавате на некомпетентното мнение и глупостта на лекарите,борете се и ходете да си искате тава което ви се полага,защото хепатит С се лекува и не е  "безобидна" болест .
Успех !
Давай на всеки твой ден шанса да бъде най-добрият в живота ти!

Неактивен migle

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 789
  • Усмихвай се на живота
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Моя съвет е да не търсите лекари в Габрово, а да се орентирате към специалистите в София.Там нещата са добре организирани.И няма да ти се налага да убеждаваш лекарите, че хепатит Ц е сериозно заболяване и трябва да се лекува.
Меги ;)

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Моят въпрос е следния - от тук нататък как да се борим с незаинтересоваността на лекарите ни, а и на самите нас- тъй като съпругът ми вярва на лекарите и нежелае повече да предприема нищо по темата, също подценява опасността. Моля дайте ми съвет тъй като обмисляме възможност за второ дете при баща вирусоносител - има ли опасност то да се роди с вируса на хепатит С или с някакви увреждания. Благодаря предварително на всички, които ми отговарят.

Здравй и добре дошла и от мен - с малко закъснение!
Съпругът ти има доверие на кого точно. Както всички останали вече са ти казали, много е важно кой е човека, на когото напълно се доверяваш като специалист. Не забравяй и нещо много специфично, през което всички сме минали. Винаги, когато човек има някакъв проблем, и отива при лекар, това което най-много иска, е лекаря да му каже, че е напълно здрав и всичко му е наред. Съпругът ти е чул това и е ясно, че не иска да търси друго мнение. Да, но аз мога да ти намеря още 50 други лекари, които ще го прегледат и ще му кажат, че е здрав като бик, и че нищо му няма, пак без да му направят сериозни изследвания, а с преглед на ехограф и резултати от пълна кръвна картина.
Но мога и да ти намеря 5 лекаря, които ще му кажат да се лекува. И знаеш ли каква е разликата между тях и всички останали - те са доказани професионалисти в тази област, с много знания и нещо много важно - с много практически опит.
Ясно ми е, че съпругът ти иска да чуе това, което му е казал лекаря, но аз бих го посъветвал да го чуе от някой от сериозните специлисти-гастроентеролози. Ако той му каже същото, тогава може вече да е спокоен.
А относно детенцето - засега няма информация баща да зарази ембриона с хепатит C по време на зачеването. По принцип в спермата се открива минимално количество на вируса, но досега никъде не съм прочел, нито чул, баща да зарази новороденото по време на зачеването.
Успех с убеждаването!

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007