Автор Тема:  Новините накратко – февруари 2011  (Прочетена 2094 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
Новините накратко – февруари 2011

Автор: Alan Franciscus, Главен редактор
Дата: 1 февруари 2011

 
Сътрудничество между две фармацевтични компании, производители на препарати срещу НСV
 
На 10 януари 2011 г. бе съобщено, че Bristol-Myers Squibb (BMS) и Pharmasset  ще си сътрудничат в едно ново проучване, което ще тества HCV NS5A инхибитора BMS-790052 на  BMS и  HCV полимеразния инхибитор PSI - 7977 на  Pharmasset с и без рибавирин за лечение на HCV. Това сътрудничество е огромна крачка напред в разработването на нови медикаменти за лечение на хепатит C.
 
Управлението за храни и лекарства (FDA), както и много защитници на НСV каузата насърчават това сътрудничество между фармацевтичните компании за проучване на различни комбинации от лекарства. Това е печеливша ситуация за всички - тя ще ускори процеса на изследване на различни лекарствени комбинации, което в крайна сметка ще доведе до по-добри възможности за лечение на хората с хроничен хепатит C.   
 
Надяваме се и други фармацевтични компании да си вземат бележка и да започнат диалог и съвместна работа за разработване на други комбинирани лекарствени схеми за лечение на HCV.
 
Източник:  комюнике на BMS & Pharmasset
 
FDA:   Нови правила за Acetaminophen (ацетаминофен, парацетамол) 
 
Управлението за храни и лекарства (FDA) най-накрая последва препоръките на консултативния си съвет и поиска от производителите на лекарства да ограничат количеството на парацетамол (търговското му име в САЩ е Tylenol), използван при отпусканите с рецепта болкоуспокояващи до 325 мг в една доза - таблетки и капсули.
 
FDA ще изисква също така производителите на лекарства да отбележат в каре на лекарствата по рецепта предупреждението за възможно тежко увреждане на черния дроб.  FDA отбелязва, че почти половината от случаите на чернодробна недостатъчност в Съединените щати са в резултат от предозиране на парацетамол.
 
Новите изисквания на FDA няма да засегнат лекарствата, съдържащи парацетамол и продавани без рецепта. Парацетамолът участва в над 300 медикамента, отпускани без рецепта, включително болкоуспокояващи, лекарства при грип и простуда, за сваляне на температурата, и т.н. Понастоящем при лекарствата в свободна продажба има специфични изисквания за етикиране, включително и предупреждение за потенциален риск от чернодробно увреждане при превишаване на максималната препоръчителна доза, както и при комбиниране на парацетамол с над три алкохолни питиета на ден. Очаква се, обаче, отбелязването на по-драстично предупреждение при етикирането им в бъдеще.


...
Цялата новина може да прочетете в сайта на сдружение ХепАктив: Новините накратко – февруари 2011
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007