Автор Тема:  Енерготерапия, психотерапия и лечебно хранене при болести в жлъчка и черен дроб  (Прочетена 5216 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен katia

  • Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • *****
  • Публикации: 298
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Статус: Хроничен хепатит B

АГРЕСИЯТА ИЗБИВА В БОЛЕСТИ НА ЖЛЪЧКАТА И ЧЕРНИЯ ДРОБ


В медицинските справочници на академичната медицина се споменава за обратна перисталтична вълна с ход към устата. Холистичната или енергийната медицина знае за енергийни загуби от породените трансформации в противоположна посока, дошли от неправилни ментални и емоционални модели в съзнанието.

Пропедевтиката на вътрешните болести подсказва, че горчивият вкус идва от жлъчката, а металният вкус свидетелства за заболяване на черния дроб.

Природата като че ли е степенувала патологията – отначало киселини (вътрешна агресия), после горчив вкус (от болната ни жлъчка) и метален вкус (заболяване на черния ни дроб).

Холерикът често се събужда и сутрин е с горчив вкус в устата поради бързите си ядовити и агресивни помисли. Но ако често сте ядосани, агресивни и нападателни, заболяват жлъчката и черният ви дроб. Жлъчният сок и киселините на стомаха са агресивни, разяждащи телесни сокове.

От гневните емоции в съзнанието се трансформират, слизайки в тялото като болести на жлъчката и черния дроб. Ето как грешният ментален модел на изживяване се съчетава с гневните емоции и се изявява с определена патология.

Забележете как само след една домашна разправия ви се променя вкусът в устата, става отвратително горчив. А представете си какво става след постоянни скандали, караници и т.н. в семейството или на работата. Имах една пациентка около 40-те години, която влизаше все навъсена в началото в кабинета ми, инертно пренасяше проблемите от дома си с изневеряващия си съпруг.

Болезнено изкривената й физиономия не само я загрозяваше, но и я караше да изпитва онзи горчив неприятен вкус в устата, спазми в дясното подребрие, а безсънието я довършваше окончателно. Тя беше постоянно напрегната и готова за свада.

Естествено, приложих й като лечение комбинацията от енерготерапия, психотерапия и разтоварващо лечебно хранене. Жената отначало като разбра, че гневните й емоции я разболяват, се намръщи още повече. Но на другия ден тя просто се беше примирила. Сподели, че за първи път от толкова време се била наспала.

На лицето й се беше изписала странна усмивка и чертите й се бяха отпуснали. Явно душевното изчистване се беше осъществило. Малко по-късно след това и жлъчката, и черният й дроб престанаха също „да страдат”. Оплакванията изчезнаха. След още няколко дни започна и видимото подмладяване. Като напускаше кабинета ми, тя просто отбеляза, че животът си е хубав, само ние да го разбираме.


Източник:
http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=4220

 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007