Доста съм чела и разучавала за калция... всъщност ние нищо не получаваме от млякото, тъй като след една определена възраст то прави само възпаления в тялото и нищо повече. Рекламен трик, който тръгна от САЩ как трябва да пием мляко заради калций, а всъщност обслужва една цяла индустрия... Това е друга тема и лично мнение. Разбира се, всеки трябва да слуша своето тяло и да следи кое как му действа. Ако за теб е добре, супер.
Живи пробиотици пия на Медбио - скъпи са, но аз не видях полза от таблетните форми в аптеките. Ако имаш здрав стомах и нямаш чревна пропускливост, най-доброто, което можеш да направиш е вместо да пиеш пробиотици, да консумираш всеки ден ферментирали храни - ама естествено ферментирани, не с оцет

Те подобряват чревния микробиом както нищо друго. НО за хора с пропускливост на червата е противопоказно, тъй като се вдига хистаминния отговор на тялото и става мазало. Огромна тема е, няма смисъл да забивам там.
Белия трън го взимай, както е указано на опаковката; за брашното не знам, никога не съм ползвала. От скоро пробвам сок от артишок, известен е с хепатопротективните си свойства. Другото, което използвам е масло от черен кимион - овкусявам си салатите с него, не бива да се нагрява.