Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - ninja84

Страници: [1] 2
1
Тука една колежка е казвала често че черния дроб няма нервни окончания и няма как да чувстваш болка от него.

Категорично имам доверие в образоваността Й по темата. Така, че тази болка може да се постараеш да я разследваш на друго място.

Аз също съм имал в началото на лечението леки боцкания като от игла в областта на черния дроб, но много кратки и поносими. Тези боцкания бяха само за няколко дена за не повече от 5 мин на ден.  Сега този проблем го няма при мен.

Щом черния дроб няма нервни окончания предполагам че моя проблем може да е бил от увеличения ми черен дроб който евентуално притиска някакви други органи или интерферона. Предполагам, че никога няма да се разбере.

Днес гледах едно видео на чернодробна трансплантация. Под черния дроб има " съжалявам за израза"  - черва, минава под него и хранопровода а определена част от него е скрита от долните ребра на човека.

Така, че една болка в областта на черния ти дроб не е гаранция, че е от там.  Ако не е силна и остра и не усещаш точното място на болка е възможно да се заблуждаваш. В човешкия организъм всичко както гледах днес е толкова сбито и допряно едно до друго, че една болка в определена област може да е от няколко възможни органа и причини.

Според мен е хубаво да се съсредоточиш и да забележиш кога се появява болката:

- преди ядене, след ядене, сутрин вечер, продължителност, честота, дали физическото ти натоварване през деня провокира болка или не.


Една такава статистика би ти помогнала.

Забелязвам и, че вече си забелязал болката ти да се появява само в седнало или легнало положение. Като си легнал черния ти дроб притиска надолу органите под него, като седнеш пък се присвива стомаха заради седналото положение.

Успех.
[/q

Да, донякъде си адски прав :Д , но понеже съм болен 6-та година и все си вкарвам някакви филми ! В крайна сметка, днес лекарката успя до някъде да ме накара да се успокоя и да ме убеди ,че съм излекуван и да спра да се притеснявам. Оказа се ,че най-вероятно е от червата минаващи покрай черния дроб и ми даде едни хапчета "мебеверин хидрохлорид" които трябва да пия 30 дена и да видя дали ще има някакъв ефект !

2
Здравей!
Личният ти лекар би могъл да те изпрати при специалист от друга област.
Защо непременно свързваш болката с черния дроб?
След като чернодробните ти ензими и др. биохимия са перфектни, би могло да се помисли за нещо друго.

Специални поздрави на изплезения фейс от снимката ти! :laugh:
И аз имам сладур от същата порода.........

Понеже това го чувствам в областта на черния дроб и съм болен за това търся там проблемът. Но,след като всички органи в тази област са добре и аз не знам вече какво да си мисля. Понеже не съм в България и всичко става много бавно и мудно , но утре имам час при лекар и ще търсим причината някъде другаде евентуално ! Мерси за поздравите на "Хера" прати и на твоя звяр  от мен  :doubleup:

3
Искам да добавя ,че днес правих изследвания в които се казва : кръвна картина и биохимия перфектни, ХЦВ-РНА не се открива, черен дроб,жлъчка,панкреас в отлично състояние и никои не знае аджаба от къде ми идва болката и дискомфорта. Някой ако се чувства по същия начин ,моля, да сподели !

4
Здравей,

дискомфортът може да се причини от увеличен черен дроб. При положение, че вирусният товар е неоткриваем, то следва да се търсят други причини за хепатомегалията- стеатоза например?. Съветът ми е да се обърнеш към лекар.
Благодаря много за твоята препоръка! Проблема е там , че това го имам от 2008 до сега постоянно и за тези 5 години съм ходел 3 пъти на лекар специално поради тази причина. Всички пъти след направени изследвания,ултрасаунд всичко се оказваше в норма и ме убеждаваха,че това е нормално при хроничен Ц. Ето, например снощи не съм мигнал минутка даже. Исках да разрера дали и някой друг има подобен проблем. Дори започвам да се страхувам да отида на преглед ....

5
Здравейте , не можах да намеря подобна тема във форума за това ако има такава извинявам се за постването на темата тук !

На последното ми изследване вируса не се откриваше , но болките и дискомфорта в областта на черния дроб не минават. Имах ги и преди когато разбрах ,че съм болен имам ги и сега. Ако някой знае начини за справяне с това моля да пише. Когато съм изправен не чувствам нищо, а само когато седна и когато съм легнал. Понякога са ми нужни 2 часа докато заспя. Голямо въртене пада, наляво ,надясно ,по - груб , по - корем  заради дискомфорта и болката. Чакам за вашите съвети и ви благодаря предварително за съветите !

6
Привет на всички!
Отдавна не съм влизала тук и нищо не съм писала за себе си,просто защото нищо не ми се случваше.И малкото температура,която се опитвах да вдигам изчезна,нямам проблеми със зъбите,нямам проблеми със съня,косата ми си расте без да пада.... а бе като кажа,че съм на интерфероново лечение направо не ми вярват  :smile: Единствено умората и лесната мускулна треска,която получавам и от най-малкото натоварване на мускулите напомнят през какво минавам...
А всъщност се оказа,че ясно се вижда края!!!Миналият петък бях в болницата и чух чудната вест,че цялото ми лечение ще бъде 6 месеца,т.е. остават ми още числом и словом четири седмици или по-точно на 21.06 ми е последният интерферон!!!След това в продължение на 6 месеца ще продължават да ни изследват за вируса и ако на края все още не ми се открива ме считат за изчистена!
Вярвам,че експерименталното хапче си каза думата!!!...и че взех правилното решение да се лекувам с него!!!
Успех и хубав ден от мен! :flowers:

п.п. Забравих да добавя,че имам почти 200 минути солариум вече ,без да имам каквито и да е проблеми с кожата!Утре даже мисля да отида на плаж...  :party:

Ей това е страхотна вест ! Искрено се радвам за теб и се надявам всички лекуващи се да имат твоя резултат :)

7
Успех и от мен Миро ! Пожелавам ти скоро да забравиш всичко през което си минал и живота да започне да ти дава най-доброто!

8
Моята история / Re: Хепатит С
« -: Септември 25, 2012, 12:26:17 »
Теди може и така да е ,аз не споря по тази тема а само си казах личното мнение ! По важното е ,че всеки които знае за заболяването си трябва да прави като тебе за да се предотвратят други заразявания.Аз също правя като теб и определено хората ме взимат сериозно , явно твоята маникюристка просто гледа да си вземе 15 лева от процедурата независимо ,че ти си болна и ,че следващия може да се зарази.Забелязал съм ,че незапознатите с болестта го разбират като обикновена жълтеница и за това се получава така понякога !

9
Моята история / Re: Хепатит С
« -: Септември 24, 2012, 18:39:04 »
Здрасти Теди ! Както всички вас и аз от както разбрах ,че съм болен не съм спрял да чета всичко свързано с болестта :–). Разбира се ,че цифрите са малко преувеличени , но такива са фактите и аз следвам една логика която след малко ще ти кажа. Естествено ,че има и хора които са нямали допир с наркотиците и пак са се заразили по някакъв начин. Та моята логика е такава : вече живеем в 21 век и всичко се изследва много щателно нали ? до колкото съм чел в миналото чрез дарена кръв са ставали най-често заразяванията ,но днес това не може да стане 2-ро  вероятността да се заразиш чрез полов контакт е почти нулева 3то вече навсякъде всичко е стерилно както в тату студиата всичко се отваря пред теб ,така и в зъболекарските кабинети макар че там е малко съмнително 4то от майка на плод пак почти 0ев шанс. И като видиш всичко това кой начин остана ? само този който споменах по - горе използване на интравенозни наркотици и аджаба когато горните 4 неща са налице от къде идват толкова много болни ? Просто така мисля аз и не знам дали ми е правилна логиката .

10
Моята история / Re: Хепатит С
« -: Септември 24, 2012, 16:57:08 »
Ваня чул те господ ! Аз говорех конкретно за хепатит С а не за хепатите не се засягай . Ако съм го казал така ,че да подведа някого съжалявам ,но скоро четох някъде ,че  алкохола има пряка връзка с вируса на Хепатит С. Не съм компетентен до толкова ,че да споря но се позовавам на факти и статистики. И каквото и да е станало радвам се ,че съм победил този вирус и да вмъкна само ,че отказа от вредните навици може да не ме е очистил , но със сигурност доста е помогнал в това :–) . Ваня а колкото до твоята позната и аз не знам какво да кажа просто жалка работа.

11
Моята история / Re: Хепатит С
« -: Септември 24, 2012, 16:34:35 »
Ами пак казвам ,че не съм сигурен но типа беше най-лошия ,защото ми назначиха едногодишно лечение. Тогава ензимите бяха променливи всеки месец почти и си спомням ,че едните не надвишаваха 60 а другите стигаха максимум до 120 това е в 6-сте месеца периода преди да ме включат в програмата , а количеството на вируса беше 1 200 000  или 1 800 000 това е което мога да кажа по памет ,но в рамките на 8 месеца аз вече бях започнал с копегуса и пегасуса което означава ,че съм бил зле.

12
Моята история / Re: Хепатит С
« -: Септември 24, 2012, 15:51:55 »
Мисля ,че бях тип 3 но не мога да кажа със сигурност. Беше ми назначено 1 година лечение от които се лекувах само 6 месеца останалите не можах да ги завърша поради лични причини. Може и така да е станало ,но определено съм много щастлив от този факт. И въпреки това неудобството в областта на дроба не изчезва  :scream: . И искам да кажа на хората във форума ,че не съм спазвал специални диети , не съм се ограничавал от каквато и да е храна единственото което направих е ,че спрях да пия напълно.

13
Моята история / Re: Хепатит С
« -: Септември 24, 2012, 14:12:11 »
Понеже не се намирам в България а епикризата ми е там нямам как да ви дам точна информация за сега. Ще се постарая да ви дам тези данни веднага щом мога. Но аз стигам до извода ,че хроничния С може да бъде преборен само със силна имунна система без намеса на каквито и да е лекарства.

14
Моята история / Re: Хепатит С
« -: Септември 24, 2012, 13:47:11 »
Здрасти Руми ! Не бях в остра форма когато разбрах . Не си спомням какви бяха изследвания от биопсията ама не бяха от най - добрите , защото много бързо ме приеха в програмата за по малко от 8 месеца. Лекува ме д-р Тодорова от Стара Загора от която съм много доволен страхотен специалист и най - вече човек. Не пести никаква информация и топло я препоръчвам на хората от Стара Загора и окръга. Това е от мен !

15
Моята история / Хепатит С
« -: Септември 24, 2012, 13:17:06 »
Здравейте на всички които четете тази тема ! Не можах да намеря в кой раздел да започна тази тема , дано не съм объркал.Искам да изкажа моето непрофесионално и некомпетентно мнение за Хепатит С . В началото както всички болни  които разбират ,че са заразени с хеп.С бях повече от изплашен , идеше ми да умра. Живота ти се преобръща на 360 градуса и всеки божи ден се събуждаш с мисълта ,че си много тежко болен ( което днес вече съм разбрал ,че е безсмислено). След сериозно подхождане към проблема преминах всички стъпки до отпускане на лекарствата за лечение. Назначиха ми 1година копегус и пегасус , но поради лоши обстоятелства на първото 6 месечие прекъснах лечението без да знам какво се случило до момента и на къде вървя. Така 4 години в невидение с честа тежест в областта на ребрата и без никакви изследвания. Мислех си ,че краят ми наближава ,защото човек винаги мисли най-лошото което е може би най - голямата ни грешка. Когато отидох на специалист кръвните изследвания и ултрасаунда се оказаха повече от перфектни :–).Повярвайте ми в този миг аз се преродих :–).Измина още 1 година и реших да си направя пълни изследвания , които след като бяха готови просто ме изстреляха на 7-то небе ХЦВ–РНК не се откриваше след неуспешното ми лечение и 1000те перипетии които преживях в един период от 4 години. Искам да кажа на хората които сега разбират ,че са болни да не губят надежда и ,че всъщност тази коварна болест може да се победи с повече вяра , спазване на главното "АЛКОХОЛЪТ" и " НАРКОТИЦИТЕ" да се спрат завинаги , защото на всички ни е ясно ,че 85 процента в този форум а и по целия свят хората се заразяват от тъпата шибана дрога. Искам да благодаря на Господ и на всички които са били до мен и да пожелая на всички да се преборят успешно.На тези които нямат семейства да направят такива и на всички пожелавам един щастлив край  :bye2:

Страници: [1] 2

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007