Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - nirvana_a

Страници: [1]
1
Здравейте.
На 25.06 все пак започнах лечението на Хепатита, който се оказа хроничен.
Лекарката каза, че е възможно още изчакване, но не се знаело все пак нещо по-конкретно за новите лекарства (специално за Германия), правиха ми пак фиброскан (все пак този път наистина беше това :)), гледаха кръвните изследвания и така...
Ще се учудите, че е много бързо, но тук явно няма такава бюрокрация, понеже има много здравни каси, различни, повечето са частни и затова явно няма проблем. Не се подават никакви документи, лекуващия ти лекар решава и се започва. Изписва ти рецепта, отиваш в аптеката и си ги вземаш. Ако не веднага- в рамките на ден. Това е положителната страна на процеса.
Така. Май пак ми се получи объркано, но изобщо този Хепатит не го чаках и не знам как точно да реагирам и уж се държа стабилно :) май все пак не мога да си внуша, че всичко е ок :)
Лечението е с Пегинтеферон алфа 2а (пегасис 180мг) - 1 път седмично инжекция + рибавирин всеки ден (копегус 200мг) - сутрин 3, вечер 2 таблетки.
Първата ми инжекция ще е този петък. Лекарката ми показа как да си я бия, но нещо ми се струва, че няма да се справя. Споделете опит ако може, кой как се справя сам.
Иначе засега само ми се вие свят от време на време и ми се повръща малко, надявам се че за напред няма да е много тежко.
Ще гледам да работя и да не мисля само затова. А и вечер след работа имам две деца които да ми заемат времето, едното от които е с увреждане и наистина ми заема времето, та се надявам да се разсейвам и да не мисля само за хепатити.
Засега толкова от мен.
Поздрави

2
Орфей, в началото ми казаха, че е остьр, но имаха сьмнения за хроничен. Надявам се на 24ти да разбера повече подробности, тогава ще си взема последните изследвания и ще обсьждаме варианти.
Фиброзата напредва бавно? Това е добре. Но все пак да разбирам ли, че тя постоянно прогресира, а не стои на едно място? И в такьв случай не е ои по-добре да се лекува хепатита оше в началото? Не са ли по-големи шансовете така?
Направо не знам какво да мисля.
Уж е по-лекия хепатит, а всьщност не прочетлх много истории за излекувани хора :((
И хроничния хепатит по какво се отличава от острия? Острия винаги ли преминава в хроничен? И как точно поставят тази диагноза?
Пак ви засипах с вьпроси, извинявам се за което!
Ще очаквам коментарите ви!

3
Резултата не би бил никаква тайна, ако го знаех. Единственото, което сьщо може да се сметнн за резултат е, че докторката каза, че черния дроб изглежда чудесно, не се наблюдават увреждания, увеличение и тн.
Освен сама да си поискам биопсия? Боли ли много или е тьрпимо?
Тя каза, че сегашните лекарства при хепатит с дават 70-80% успеваемост, новите до 95% максимум. Честно казано, според мен, това кога ще се появят си е непредсказуемо мисля и почти сьм сигурна, че казват най-рано прогнозираната дата, но има много фактори, които могат да повлияят, знам ли. Щом за БГ ще се появят 2015, а ние сме ЕС все пак, значи тук няма да е много по-рано, няколко месеца да е.
И ако да речем няма фиброза, какво значи,може да се чака без това да има негативни последствия ли?
Просто ми е много странно да си седя ей така с вирус в крьвта. А те тук не бьрзат много много. То докато си запиша час, та ми вземат крьв, пьк после нов час за консултация и тн и ето мина месец и нещо, а сьм доникьде.
Или просто нямам тьрпение ))
А относно билките, ще напиша сьстава на руски, а после ще преведа това, което знам :))
Смес от: "цветки ромашки, цветки календулы, трава репешка, корни цикория, цветки пижмы, трава манжетки, цветки бессмертника, золотарника трава, трава лабазника вязолистного, корни одуванчика, корни змеевика, семена тыквы, плоды пахучего укропа, плоды барбариса".
Ромашка- лайка; репешка- репей, одуванчик-глухарче, тыква-тиква, укропа пахучего плоды- семена от копьр; тези само знам. Другите ще се постарая тези дни да ги погледна из старите ми запаси от руски книги :)) много добре действа, пие се 4 пьти на ден, 1 супена льжица се заварява с половин литьр вода и се кисне 1 час така. Ако не помогне, поне не вреди ;)) все хубави билки. На кавказ казват, че най-важната билка за черния дроб е "цветки бессмертника" :)
Айде стига за днес, че роман написах :))
Лека вечер от мен и дано всички да сте здрави ))

4
Здравейте.
Дълго време липсвах, но просто от изследвания, деца и работа не остава време за форума :)
та сега положението е следното: никой не смята за нужно да се прави биопсия, защо- не знам.
правят всякакви кръвни изследвания, генотипизиране и това е.
двама се опитаха да ме убедят, че много скоро (началото на 2014та) ще има нови лекарства, които ще са много по-добри като качество и срока на лечение ще е само 3 месеца.
страната където съм е Германия.
Не знам дали и защо трябва да се чака. Правилно ли разбирам, че този вирус като стои в кръвта, с времето не намалява, а само се увеличава? Тогава за какво е това чакане?
Сега на 24.06 ще съм пак на преглед, за да ми кажат какво лечение ще се започне, защото аз казах че искам да се лекувам (което тук се оказа до голяма степен избор на пациента).
Тогава ще съобщя какво са измислили немците и какво ще предложат :)
Иначе ми се иска да вярвам, че страничните ефекти не са толкова непреодолими и ми се иска по-рано да започна лечение за да се избавя от тази гадост (по възможност).
Иначе пия едни кавказки билки, много добре се отразяват :) ще погледна довечера вкъщи какви са точно и ще пиша.
За фиброскана въпрос: това като ултразвук ли е нещо? Правиха ми нещо като ултразвук, само че беше по-тънко и леко удряше и удара се усещаше вътре някакси и кухо се чуваше. Ако ме разбирате какво описвам, защото не знам как точно да го опиша. Та това ли е фиброскана?
Поздрави на всички и успех!!!

п.с. лекарката тук ми каза, че генотип 3 трудно се лекувал в наши дни (това е съвсем обратното на всичко, което досега четох :( )

5
Ели,
Благодаря за инфото, ще попитам.
Да разбирам ли, че все пак наистина биопсията е единствения метод, който реално може да покаже актуалното състояние на черния дроб?
Явно само един ултразвук не е достатъчен?! Или, например, ако на ултразвука не се види нищо притеснително (увеличен черен дроб и т.н.), то все пак е възможно да не се прави биопсия?
И дали ще трябва да чакам 6 месеца, за да се потвърди каквото и да е диагноза?! Просто чакането не ми е любимо :)
Затрупах те с въпроси, извинявай. Просто, нали знаеш, че човек дори и да знае, че има и по-тежки ситуации и случаи, разглежда своята като тежка също :) И интересно ми е, има ли някой, който да е установил как се е заразил? Понеже това е също въпрос, който ме тормози. Възможно ли е, например, да ме заразят в една лаборатория, когато давах кръв и още на следващия ден да излязат повишени чернодробни ензими и антитела за хепатит С? Струва ми се невъзможно. И колко време след заразяването тези антитела се показват? Тоест, те веднъж появили се, винаги ли остават в организма?
Ще съм признателна за отговора, въпреки че разбирам, че като по-стар потребител, вече вероятно си отговорила на много такива преди мен :))
Поздрави

6
Ели, благодаря ти за инфото :)
Сега ми е малко по-спокойно.
Все още не съм се свързала с професорката, но се надявам да се получи в най-скоро време, за да знам от тук нататък какво следва, че най ме изнервя чакането и неизвестността :)
Иначе това, че нямало неизлекувани- звучи направо приятно :) да се надяваме да е така.
Лекарката на предишния преглед спомена нещо, че ако състоянието позволява, можело да се изчака докато излезнели нови лекарства (които били запланирани за началото на 2014та). Това ми прозвуча някакси добре, в смисъл че е възможно да има такова състояние, което позволява дълго чакане.
Но все пак ми е притеснено, защото тази болест, от какъвто и генотип да е, си е някак коварна и гадна.
И сега толкова много въпроси имам в главата си, че не знам от къде да започна да чета :)

7
Здравей Алис!

Благодаря ти за отговора.
Да, ще се лекувам извън БГ, тъй като живея и работя извън.
Ще споделям каквото науча за лечението. Аз нямам представа как прецедират тук, от къде започват и какво трябва да се прави, тепърва ще проучвам. Ще споделям всеки етап.
Това за биопсията звучи доста неприятно и плашещо. Много съм чела за различни биопсии, и съвсем наскоро присъствах на една (на гърдата), не беше много приятно зрелище и според мен е доста болезнено, но ще видим.
А това, че ПЦР не е високо- го приемам за добра новина :))
Ще пиша като имам повече информация :)

8
Здравейте.

Нова съм във форума, така че предварително се извинявам, ако бъркам нещо с реда и начина на ползване. Нямам много свободно време и бързам да пиша, и честно- не съм изчела всички правила за ползване и т.н.
Та, да започна с едно кратко представяне, въпреки, че не обичам да говоря за себе си.
На 30 години съм,жена, с две деца, щастливо омъжена :)) Живея извън БГ.
Съвсем наскоро,  съвсем случайно, ми откриха антитела на Хепатит С. При рутинни кръвни изследвания, при които АЛАТ и АСАТ излязоха високи и доктора се усъмни. Та след това ми направиха изследвания за генотип (не съм още много наясно с терминологията, така че ако бъркам нещо -поправете ме). Тези изследвания гласят накратко следното: генотип 3, ПЦР 460000 ИЕ/мл, АСАТ последно е 44, АЛАТ 82, гама глуболин - 21, еритроцити 3,96.
И сега от тук нататък, не знам какво следва. Ще имам час при професорката ми, надявам се до края на тази седмица. Но бих искала предварително да получа малко повече информация, мнения, каквото и да е.
Ще съм благодарна за отговорите.


Страници: [1]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007