Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - ralka

Страници: 1 ... 25 26 [27]
391
Относно здравните осигуровки, ако в момента си здравно осигурена и не са ти прекъснати правата, няма нужда да покриваш дължимото, но ти текат лихви.
Ето тук може да прочетеш  относно прекъсване/възстановяване на здравноосигурителните права и оказване на медицинска помощ:
http://www.nhif.bg/bg/zdr_vnoski_27_02.phtml


392
Радвам се, че си решила да започнеш да се лекуваш-това е първата стъпка.

Както ти е написала Мариана, първо се ориентирай към специалист, който ще те насочи за следващите стъпки, които трябва да предприемеш.

Не знам защо родителите ти са на това мнение за интерфероновото лечение, но да оставиш вируса да се развива определно е по-вредно, така че действай смело!

393
Здравей,

Пишеш, че ще започваш подаването на документи, но би ли споделила какви изследвания са ти правени до този момент (постъпвала ли си в болница за биопсия) и др.
Относно здравните осигуровки - да трябва да покриеш дължимото.

394
Преди седмица ходих да дарявам кръв, но от там ме посрещнаха с новината, че при предишното ми даряване са открили, че имам хепатит Ц. Шок! Нали, аджеба имате всичките ми данни, защо не ме потърсихте да ме предупредите. Това обаче е друга тема.
 Както и да е, изследвах се и резултатът за болеста е положителен. Интересува ме до колко са застрашени близкките ми ( и за кого от тях е най- рисково ) да са заразени от мен. Трябва ли всички да се изследват, все пак личния лекар не може да дава направление за такова изследване и всичко трябва да се заплаща.

Здравей,

Новината не е добра, но не се отчайвай-хепатит Ц се лекува.
Първото и най-важно нещо е да си избереш гастроентеролог и да отидеш на консултация.Той ще ти разясни всичко за болеста и методите на лечение. Погледни в раздела лекари-специалисти, от където може да да вземеш координатите и да прочетеш коментарите за тях. Аз се лекувам при проф. Константин Чернев, питай ако имаш въпроси.
Относно семейството-хубаво е и те да пуснат изследвания за наличие на вируса, но не се притеснявай хепатит ц се предава по кръвен път и малко вероятно е да си им предала вируса.

395
Благодаря ти,

поуспокоих се малко, а  и говорих с проф. Чернев, който ми каза да не се притеснявам.Ще следим нивата на левкоцитите на две седмици и да се надяваме да не паднат под 2.

396
Да искат да има оставиш документите ( оригиналите на протоколите, рецептите и книжка ).И аз се притеснявах в началото да си оставям оригиналите, но не е имало пробле до този момент, но щом си успяла без оригиналите, още по-добре.

След два дни ти доставят лекарствата и ти се обаждат да си ги вземеш.

397
Извинявам се невежеството си,

прочетох един пост на Радо, в който се обясняваше, че "Върху броя на левкоцитите играят роля възрастта, храненето, емоции, физически напрежения".
Възрастта ми е 29г., физическото напрежение съм го намалила, без емоции не може:), но за храната не ми стана ясно какво точно се има в предвид.


398
Здравейте,

Започнах лечение на хепатит ц ( генотип 1+2+3 ) преди един месец.
Притесних се доста, след като получих последната си кръвна картина, понеже левкоцитите ми за този месец са спадали драстично.

Резултати преди започване на лечението:

левкоцити:10.9
еритроцити:4.61
хемоглобин:144
тромбоцити:165
Алат:112
Асат:69
Аф:85

Резултати на втората седмица от започване на лечението:

левкоцити:5.65
еритроцити:4.54
хемоглобин:135
тромбоцити:236

Резултати месец след започване на лечението:

левкоцити:3.35
еритроцити:4.34
хемоглобин:119
тромбоцити:165
Алат:26.7
Асат:28.7
Аф:66.6
 
При поставянето на първата инжекция, се запознах с една жена, на която й бяха спряли лечение на четвъртият месец, поради ниски нива на левкоцитите.
Много се притеснявам да не се случи същото и с мен, а все още съм в началото.

Моля ви, споделете вашият опит!


399
Това е лудост!

Не се доплаща, медикаментите се покриват на 100%.
Днес си взех поредните от аптеката на Плиска.
В коя аптека са ти казали подобна глупост?

400
Да в един екземпляр се издава.

В здравната каса ти искат оригинала, но аз винаги си правя копие!

401
И при мен го има проблема с протоколите-също ми издадоха за един месец.

Веднага се обадих на проф.Чернев, който ми обясни, че ще ми издадат нови протоколи за 5 месеца и отново с новата епикриза трябва да ги подам. След като ги подадох за продължаване ми обясниха, че ще трябва да изчакам новото решение минимум 20 работни дни, което означава, че ще ми свършат лекарствата преди новото решение.

Относно броят на таблетките и при мен за месец са 150, но личната ми лекарка се справи със системата и ми изписа цялата опаковка за един месец (няма как да ти изпишат 150).

Протоколите които ми издадоха са два-единият е за "интерферон", а другият за "рибавирин".
Искрено се надявам всички недомислици да се изчистят в най-скоро време.

402
Здравейте,

Искам да споделя с вас един абсурд.
При започване на лечението ми преди 3 седмици, от Здравната каса ми отпуснаха медикаменти за един месец (протоколи за един месец). Дотук добре, отново търчане за нова епикриза,нови протоколи за 5 месеца и отново чакане и подаване.
И къде е абсурда: от здравната каса ми казаха,че трябва да чакам новото решение минимум 20 работни дни, което след една проста сметчица прави минимум една седмица без медикаментите. При мен дори се разминава с две седмици, а лечението не трябва да се прекъсва, дори и за ден. И питам се аз, това нормално ли е?

Споделете при вас как протичат нещата и дали сте се сблъсквали с подобен проблем?

403
Благодаря ти Мери!
404
Здравейте!
Името ми е Ралица и съм на 29 години, с "диагноза хроничен хепатит Ц" - генотип 1+2+3.
Заболяването ми откриха покрай друго мое заболяване "Псориазис".
Започнах лечение преди 3 седмици с "Пегасис" и "Копегус" - чуствам се много добре:)
Лекуващият ми гастроентеролог е проф. Чернев - изключителен професионалист!
Ще се радвам да помогна на всеки, който има въпроси относно лечението и подготовката за него.

А относно псориазиса, ако имате въпроси питайте- лекувам се от 15 години и да не кажа голяма дума съм изпробвала почти всичко!

Страници: 1 ... 25 26 [27]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007