Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - Силвана Лесидренска

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 217
31
Диагностика / Re: Разчитане на резултати
« -: Октомври 10, 2022, 07:36:51 »
Означава, че си се срещала с вируса, но е изчистен. Пусни изследване за антитела (anti Hbs), за да видиш дали си образувала и ако има, означава че си защитена.

33
Защо да даваш пари за хеп. Д изследване и да взимаш протокол, ако ти нямаш Фиброскан, нямаш друг консулт и вътрешно не си сигурна в това, което правиш? Не казвам, че НЕ си за лечение, но вероятността е 50 на 50 и трябва да провериш, преди да се вържеш на доживотно лечение. Много е лесно да се изпише.

Отиди при д-р Балабанска в Токуда, последно беше 180 лв прегледа при нея с Фиброскан. Тя написа дисертация по темата, моята лекарка е и я препоръчвам на всеки с хепатит В. Ако се наложи, и тя може да ти пусне протокол със старата биопсия. Валидността му е  4 г. преди датата на кандидатстване, но щом в Софиямед могат да ги тълкуват правилата както си искат, така следва да може и в другите болници. Не се шашкай, не си позволявай паниката да те води, защото така се взимат прибързани решения, които понякога може и да са грешни. Ако и д-р Балабанска потвърди мнението от Софиямед, тогава поне ще знаеш, че не правиш грешка.

п.с. виремията не е висока, но това при хепатит В нищо не означава.

34
Здравей,

Карам направо:

1. не можеш да разчиташ на интервю от 2009 г. да дава актуална информация, от тогава се промениха много нещата.
2. решение за лечение се взима не само въз основа на повишени чернодробни и ниво на виремия, но и какво е актуалното чернодробно състояние - има ли фиброза и активност, какво е нивото на австралийски ангиген.
3. това, че бииопсията е изтекла, не е причина да не ти направят фиброскан, за да се види какво е състоянието на дроба. Ако няма абсолютно никаква активност или фирбоза и нямаш нужда от терапия на този етап, защо да си причиняваш биопсията?
4. посети друг лекар за мнение, отиди и на трети, ако е нужно.
5. състоянието (ако нямаш чернодробно увреждане) не е пречка да не започнеш инвитро. При забременяване ще следиш виремията и ако се качи в последния триместър ще започнеш зефикс за определено време. Действай с това, което ти е най-наложително, други неща ги нагаждаш.

Успех!

35
УВАЖАЕМИ ЧЛЕНОВЕ НА СДРУЖЕНИЕ „ХЕПАКТИВ”,

На основание чл. 22, ал. 3, вр. чл. 20 от Устава на Сдружение „Хепактив”, решение и възложение на Управителния съвет на сдружението от 15.08.2022г. свиквам заседание на Общото събрание на сдружението на 21.09.2022г., от 15.00ч., на адрес : София, ул. „Проф.Н.Михайлов” № 2, ет. 2, ап. 11, при дневен ред :

1. Обсъждане и приемане на годишния финансов отчет на Сдружението за
2021г.;
2. Обсъждане и приемане на отчет за дейността на Сдружението и
председателя му за 2021г.;
3. Прекратяване мандата на настоящия Управителен съвет, освобождаване
на членовете му от длъжност и отговорност;
4. Избор на нов Управителен съвет;
5. Разни

Съобразно чл. 18, ал. 2 от Устава на сдружение „Хепактив” членовете на Сдружението могат да участвуват в Общото събрание лично или чрез представител, упълномощен с изрично писмено пълномощно да ги представлява на едно или неограничен брой заседания на Общото събрание. Едно лице не може да представлява повече от трима членове. Пълномощниците нямат право да преупълномощават с правата си трети лица.
 
София
16.08.2022г.

С УВАЖЕНИЕ :Силвана Лесидренска – председател на Управителния съвет на Сдружение „Хепактив”

36
В България хепатоцелуларният карцином (ХЦК) се диагностицира твърде късно и поради това е с лоша прогноза. Според различни данни има около 2000 пациенти с активен хепатит С и В. По научни данни 80% от случаите на ХЦК са вследствие от прекаран или активен хепатит С или В. В клинични изследвания е доказано, че рискът от развитие на ХЦК е увеличен 5 до 100 пъти при пациенти, инфектирани с HBV и 15 до 20 пъти при инфектирани с HCV.
Тези и други данни доказват, че трябва да се отделя специално внимание на скрининга и ранното откриване на ХЦК при пациенти с хепатит. Тъй като няма алгоритъм и яснота как се диагностицира ХЦК, колегите от Хепасист организират фокус група с пациенти с ХЦК и хепатит В и С. Работата в тази група ще внесе яснота за стъпките при диагноза на ХЦК и ще бъде основа на искания към здравните власти относно създаване на алгоритми за диагностика на ХЦК.

Участието ви ще бъде еднократно, анонимно и цели да предостави гледната точка на пациента. Не се предвижда заплащане.

Ако проявявате интерес, моля да пишете тук, за да ви свържем с колегите.

37
Вероятно почти всеки пациент с хепатит е бил подложен под някаква форма на стигма и дискриминация през живота си, била тя еднократно проявление или системно. Как ги разпознаваме, какви форми приемат, как можем да се противопоставим? Това е една изключително важна част от нашия живот като пациенти с хронично заболяване и за нея трябва да се говори. Затова приехме поканата да участваме в специализирания форум на тазгодишния конгрес на Европейската асоциация за изучаване на черния дроб.

А ако желаете да споделите своя собствен опит по темата, ще се радваме да се свържете с нас - тук или на office@hepactive.org

https://www.hepactive.org/news/sdruzhenie-khepaktiv-sche-vzeme-uchastie-vv-forum-adresirasch-stigmata-i-diskriminaciyata-sred?fbclid=IwAR0BxOKrDikBuC8RBY7LUWGZV-7mI8Opc31Viu5wt-uVsISZ_L06pPKvV6Y

38
Ако антителата са отрицателни няма нужда от пср.

39
Никой, дори и лекар не може да ти каже как ще ти се отрази спорта. Започни да го правиш, увеличавай постепенно интензитета и сам ще усетиш как се чувстваш. Ако нямаш сили ще знаеш, че трябва да намалиш темпото, и съответно обратното. Карнитина не мисля, че ще навреди, напротив.

40
Ако си бил ваксиниран при раждане, нямаше да се разболееш.
След като австралийския е отрицателен, няма какво повече да го мислиш или да се изследваш.

41
НЕДЕЙ НИЩО ДА ВЗИМАШ.
Остави тялото си да се изчисти само.

42
Ти си прекарал хепатит В и си се излекувал, имаш защитни антитела.

43
По-скоро ти си го прекарал някога и имаш антитела. Пусни всички изследвания тук за да ги видим, така на парче не може да се коментира.

44
Не съм убедена,че това е лечение.Четох ужасни неща за този тенофовир.Пише,че уврежда бъбреците и костите.В крайна сметка,ще трябва да умра от бъбреци,а не от черен дроб.
Моля,който е на лечение с тенофовир да ми даде малко инфо,как я понася?
Благодаря предварително!

А виждала ли си лекарство на което да не пише предполагаеми странични ефекти в листовката?
мисля, че по - добре човек да 'рискува' и да си пие терапията, вместо да умре от рак на черния дроб.

45
На лечение съм / Re: Борбата започна
« -: Май 03, 2022, 21:43:31 »
Говорете с лекаря, който Ви лекува, може би да има талони за безплатни изследвания.

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 217

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007