Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - eli13

Страници: 1 ... 81 82 [83]
1231
Моята история / Re: Здравейте
« -: Февруари 26, 2010, 12:12:43 »
Да си кажа последните вести от ПСР-а. Класика! Генотип 1 с честота 2 680 000 копия - неоригинално издание. Колички, тоници, водици - дръжте се! Имам близо 3млн. свои, които трябва да черпя в продължение на година и половина - две.
В моя затвор ще поим и храним лишените от свобода регулярно и питателно. Ще им осигурим условия да спортуват, без да се претоварват. Много важно обаче е да им предоставим възможност за често свиждане с близки и роднини, за да не паднат духом.
За последното разчитам и на вас  :love5:

1232
Моята история / Re: Ето и моята история
« -: Февруари 26, 2010, 00:00:37 »
Брей, брей, чакай и аз да се включа - отскоро съм в братството. Всъщност по-отскоро от теб. Научих странната вест на 10.02, около 15.30ч., в гр. София, докато се взирах в екрана на офис-компютъра си със завишен интерес към хормоните на щитовидната жлеза, ПКК - даже "Цибалаб-макс", в който ти анализират всички телесни течности. Едни перфектни 2 страници, изкл. сведението "позитивен" срещу маркера за анти-тела на Хеп. С. Тогава не знаех, че това са анти-тела, а за АСАТ и АЛАТ не бях чувала дори.
2 седмици по-рано с гръмък глас на "Витошка" в участъка между "Алабин" и "Денкоглу" тръбях, че не ме е страх от смъртта и не ми пука от болести, защото каквото има да става, ще става и туй то. 2 седмици по-късно потвърждавам горното си изявление, но с по-тих глас.
Направих контролно изследване на антителата, специално изследване на чернодробните ензими и ПСР. Вирусът го има. Утре ще узная и генотипа и вирусното натоварване, тъй като си го заръчах на мига въпреки възраженията, че то първо трябвало да се види дали има вирус или е изхвърлен от организма, пък тогава. Утре очаквам сведение за генотип 1.
Всичко това не от фатализъм, а от реализъм.
Констатирах, че хепатитът има много полезни страни. Можеш да тестваш умственото натоварване на хората за секунди - далеч по-скоростно от ПСР-а, като им кажеш : "Аз имам хепатит С" - хоп, и резултатът излиза мигновено. Честотата на негативния резултат е обратна на тази при ПСР-а, хехехе.
Това не е горчива ирония, а хвалебствено слово относно Хепатита. "Всяко нещо, което се осъзнава, е правилно", казва Оскар Уайлд, а също така и добавя, че няма нищо по-лошо от посредствеността.
Ето защо, не плачи, че си узнала за наличността на хепатита. Той е бил там така или иначе. Чудесно е, че си го узнала. Първа червена точка.
Противно на протеклото дотук мое изказване, което е твърде рационално, ще направя рязък завой, като ти съобщя, че допускам, че Хепатитът е последното, генерално изпитание, през което Висшата сила иска да минеш, за да получиш онова, за което мечтаеш най-силно - майчинството.
На завоя си, следва права отсечка, а на края на този твой дълъг, стръмен път, който вече се вижда, те очакват едни малки ръчички, разперени в прегръдка.
Бързай към тях, без нито за миг да се помайваш!
Аз също карам жълта кола и трябва да ти кажа, че определено ме откарва там, където искам да стигна  :love5:

1233
Хм, много интересна тема.
Още първоначално искам да отразя, че аз се тествах в резултат на излъчването на реклама на ваксината срещу Хепатит Б на видео-екран в лабораторията докато чаках на опашка да дам кръв за други изследвания. Не беше "жълтата" реклама, но предизвика връщането ми обратно на рецепцията с култовата поръчка за изследване потенциалната наличност на всички видове хепатит.
Знаех отпреди това за Хеп. С и за ваксината срещу Хеп. Б, но се бавех с изследването по семейни причини - исках заедно с брат ми да действаме заедно, а той има заушен хепатит и ми се искаше преди това да се консултираме в тази връзка, та така.
Но рекламата си каза думата. Така че "за" рекламите с двете ръце.
Сега обаче се замислям върху сюжета на релевираната реклама. Не съм забелязала, че келнерът е облечен в жълто. Направи ми впечатление обаче лозунгът : "Не знаете КОЙ ви заразява", който действително е некоректен. Би било далеч по-подходящо жълтата боя да е по приборите и чиниите например с лайт-мотив : "Не знаете къде се заразявате". Така ще е по-близо до научните факти относно начина на заразяване с хепатит Б и ще постави по-сполучливо акцента върху случайния характер на заразяването, докато сега наистина има подвеждащо впечатление за умишлено заразяване - келнерът чрез система от телодвижения "потапя" жертвите под жълтата боя, като че се касае за напълно умишлена деятелност.
Това не е хубаво. От друга страна, нещата трябва да се степенуват по важност. Факт е, че рекламата има много силно стряскащо въздействие и най-вероятно води до тестването на безчет хора и оттам до лечение или превенция. А това е най-важното.
Ето защо, според мен е по-подходящо на съответния производител да се подскаже неуместния акцент в рекламата му, отколкото да бъде предаден на Комисията за защита от дискриминация. Въпреки че едно такова производство най-вероятно би се увенчало с успех за жалбоподателите.

1234
Здравейте!
Относно нашия личен лекар отдавна сме извлекли непоклатим принцип за комуникация, а той е :"Каквото каже д-р Х, значи е обратното." и "Прави обратното на това, което каже д-р Х, и имаш шанс да оцелееш".
Е, сега, като се обадих на доктора и му съобщих, че имам Хеп. С, той каза : "Аааааа, много лошо".
Значи никак не е зле!  :laugh:
Поздравявам всички, които по незнайни пътища са подобрили благосъстоянието си.

1235
Моята история / Re: Здравейте
« -: Февруари 24, 2010, 11:31:00 »
Мила Мери,
Да, аз ще направя зависещото от мен да сложа точка на съвместното ни съжителство с Хеп. С в най-кратки срокове.
Но това не означава, че ще се изнеса оттук тихичко след решаването на личния ми проблем с ваша помощ. Това не мога да направя.
Няма нищо случайно в нещата, които ни се случват и би било нелепо да пропускаме изпратените знаци, а този си е направо като сигнално червена лампа.
От самото начало казах, че съм извънредно впечатлена от това, което вие сте направили тук и продължавате да правите. Нещо повече, гордея се с вас!
Отсега се самопредлагам за съдействие в начинанието и се надявам в най-скоро време да имам възможност да обсъдя с вас с какво мога да ви бъда полезна.
Още веднъж ви благодаря за всичко!

1236
Абе където кажете, там съм! Дотогава ще съм свикнала да ходя по кръчми и да пия вода, та даже и рожденият ми ден ще е минал на безалкохолно. Аз съм категорично "за"!
Ще ми бъде много драго да се видим и да се запознаем  :flowers:

1237
Моята история / Re: Здравейте
« -: Февруари 23, 2010, 23:08:55 »
Радо, Ани - разбира се, че за ПСР говоря. Просто аз съм най-бързият човек, когото познавате - вси пак съм зодия Овен  :girl_wink:
Имам изследвания на антитела в две лаборатории, ваксина срещу хепатит Б - първи раз, и готов резултат от ПСР - за по-малко от две седмици от деня и часа, когато погледът ми за пръв път се натъкна на маркера "положителен" срещу антителата на Хеп. С. Утре сутринта ще отида да си взема на хартия резултат от ПСР и ще ви докладвам вирусното натоварване и генотипа на господина. Този се оказа най-потайният ми ухажор  :mocking:
Разбира се, имам и две изследвания на чернодробни показатели, като АСАТ и АЛАТ в първото са ми 23 и 14, а във второто 20 и 18, а и всички останали също са в долните граници на нормата. Като ви казвам, че е потаен...
Ани, ти това за каруцата и коня го беше казала за майка ми. Но на нея вече втори ден не й излиза резултатът за Хеп. С от Бодимед, а аз определено знам какво означава това. Имам и добра новина - татко днес сутринта се тества - пак там, в Бодимед, като той е първият печеливш участник с отрицателни резултати!!! Предстои да се тества брат ми, но за него съм малко по-спокойна, защото по повод на една дребна операция миналата година го изследваха за всички разновидности хепатит и резултатите му бяха отрицателни.
Сега проблемът е в това, че майка ми е по-различна от мен. Първоначалната й реакция на небезизвестното забавяне на Бодимед беше, че не искала повече да проверява за изследването и не желаела да узнава резултата. След това каза, че никога няма да се подложи на лечение с интерферон, а последната реплика беше, че ще чака до 2014г. регистрацията на новите медикаменти.
Ама какво ли ми трябваше на мен да си отварям устата, като от 10 дена им пълня главите на баща ми с информация за хепатити... Не съм допускала нито за миг, че някой от тях може също да е носител. Просто държах на тестовете, за да си поставят ваксина срещу хепатит Б. А информацията им я снасях, за да се успокоят и уверят, че съм в бойна кондиция. Последното е абсолютно вярно - единственото, което ме отслаби беше резултатът на мама. Трябва да ви призная, че прекарах кошмарна нощ... И сега не ми е леко, като виждам, че се дърпа и най-малкото ще забави процеса, а аз съм повече от готова да действам синхронно и за двете ни по всички належащи въпроси.
Може пък и да й подейства окуражително първо аз да минавам през съответните етапи, а тя след мен вместо да сме заедно.
Моята система е прицел и изстрел право в десетката на проблема. Всяко протакане, замъгляване и туткане ме отдалечава с дни и часове от момента, когато отново ще кажа : "Наздраве!".
Хехехе, последното беше шегичка, но наистина имам щедри запаси на разкошни напитки у дома. Съдбата им е следната : приключваме с операция "Таен ухажор" /извинявам се, но повечето кодови названия са заети от МВР/ и ви каня всички на купон с мнооооого наздравици  :dance:

1238
Моята история / Re: Здравейте
« -: Февруари 23, 2010, 15:09:08 »
Много ви благодаря, приятели.
Имам вест - моят ПСР е положителен. Не ми изказвайте съболезнования - с нищо не съм заслужила по-добра съдба от вас, както си мислех и от самото начало. Прочела съм голяма част от информацията в сайта относно лечението, документите, сроковете, както и един куп прагматични съвети от добри хора като вас относно избора на подходящ ден за слагане на инжекцията, както и необходимостта интереферонът да бъда започнат не незабавно след сдобиването ми с него, а три-четири седмици по-късно заради опцията от забавяне на второто становище на комисията след първото тримесечие на лечението.
В момента ми изследват вирусното натоварване и генотипа, относно които ще имам точни данни утре.
В четвъртък имам час при доцент Антонов, като ще се погрижа за насрочване на час за биопсия. Предполагам, че той ще ми разясни как стои въпросът с личния лекар в тази връзка, но искам да ви попитам обобщено каква е работата на последния в цялата история с Хеп. С освен да ми завери рецептурна книжка и евентуално да ме снабди с направление за биопсия. Има ли други задачи, които трябва да бъдат изпълнени от личния ми лекар, понеже съм сигурна, че самият той не ги знае...
Сега ще си сменя статуса - нали вече имам диагноза.
Е, това е първата съпка в борбата с хепатита. Много държа, когато започна с интерферона, да ми кажете как се слагат тези метърчета отдолу, с които броим седмиците на лечение. Много ми допадат!
Борбата ми с хепатита ще бъде неравна, понеже имам всички вас край себе си! Спукана му е работата! :carate:

1239
Моята история / Re: Здравейте
« -: Февруари 23, 2010, 13:25:42 »
Точно така стана и с мен, Дани. В момента говорим именно за Бодимед. Тревогата идва от това, че момиченцето от офиса ми също си пусна вчера сутринта там изследванията, като нейните - с отрицателен резултат, бяха готови още в 15.30ч. А на майка ми и до днес не са. Става дума за една и съща лаборатория, а не за две различни.
И отново в Бодимед на мен ми забавиха положителния резултат.
Така събирам 2 и 2. Реферират при положителен по техни данни, докато отрицателният публикуват веднага.
Баща ми също си е пуснал тази сутрин.
И така въпросът е, колко сме? :shocked1:

1240
Моята история / Re: Здравейте
« -: Февруари 22, 2010, 17:51:29 »
Обаче сега ми стана напечено. Меко казано.
Мама днес сутринта отиде на изследвания и още не й е излязъл резултатът за Хеп С. Останалите резултати са налице.
Това е страшно, защото и сътрудничката ми тази сутрин си е пуснала изследвания в същата лаборатория, но на нея й излязоха резултатите, вкл. и Хеп. С - отрицателен.
Когато аз си пуснах изследването в тази лаборатория - то беше второто по ред по темата, и на мен ми забавиха резултата.
Ще ви кажа причината. При положителен резултат, го дават за потвърждение на референтна лаборатория.
Аз мога само да ви кажа, че вече в този случай съм  :crying2:
Айде моето си е мое и аз се справям с тези неща, но мамаааааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!
 :scream:

1241
Моята история / Re: Здравейте
« -: Февруари 21, 2010, 21:44:37 »
Добър вечер!
Да ви кажа аз пък съм приела напълно варианта, че съм болна. Ако се окаже обратното, за мен това ще бъде чудо, чийто смисъл бих се затруднила да разгадая. Смисълът на това да съм болна е по-лесно достижим.
От време на време слънцето става в повече и е нужен един пороен дъжд, който да отмие мен от себе, а също така е крайно време да се сложи малко ред, като тялото бъде свалено от власт, която и без това бе узурпирало по недемократичен начин, без дори да чуя гласно да го обявява някоя утрин в 6ч. като Кимон Георгиев по радиото.
Хахахах  :oops:
Извинявам се за разностилието. С възрастта оглупяваме при все че се мислим за по-умни. Добре би било ако се опитваме по-често да бъдем като децата.
В тази връзка ще завърша с един цитат от Оскар Уайлд, за да се върна към началото : "Животът на едно дете по никакъв начин не се различава от един априлски ден, в който има както дъжд, така и слънце за нарциса".
Е, аз ви го казвам наобратното.
Искам и да ви поздравя с една композиция, която наистина много ми харесва :
http://www.youtube.com/watch?v=_HuK44CVneI&feature=related

1242
Моята история / Re: Здравейте
« -: Февруари 19, 2010, 19:37:32 »
Да ти кажа, Ванче, още от септември стартирах с великото Саменто и изкарах регулярния тримесечен курс. Това не попречи всеки грип и настинка на Балканския полуостров да ми организират арменско гости  :witch:
Най-много се впечатлих от грипа, който прихванах в Истанбул през ноември. Страшна работа беше, но поне бях спокойна, че със сигурност не е свински  :laugh:
Хремата след грипа са проточи два месеца и половина и дори още не съм приключила спрея за нос, който ми предписаха да ползвам в продължение на следващия месец и хоп! - пак се класирах. А именно - миналата сряда, когато в лабораторията щедро са раздадох с 5 колби кръв за разнообразни изследвания /едно от които ключовото/, още следобяда вече бях болна - може би от настинка този път, за разнообразие.
Още съм с хрема - че то няма и 10 дена оттогава. Както казах в началото, всичко мое е много упорито, а един от най-упоритите органи е носът ми, който въобще няма намерение да остава в сянката на някакъв си черен дроб...
Така че в този си вид се ваксинирах. Ако чакам хремата да ми мине, ще стане август, братче. Купих една ваксина и за близка приятелка, а семейството под строй ще се изследва в началото на идущата седмица.
Засега нямам негатив от ваксината, пък да ви кажа и не очаквам такъв. Не на мене тези. За една седмица това ми е петото убождане, плюс всички други разнообразни изследвания.
Нали ви казах, че и с пъпчици са разправям, които преди десет дни бяха най-големият ми проблем. Ще се сражавам безотказно и с тях - все пак право на болния от хепатит е да изглежда добре!
И ще си пия кола и аз. Започнах да си припомням вкуса на тоника, който също е готина напитка. В интервюто на докторката от "Токуда" се казва, че чаша вино или бира от време на време не било проблем. Проблемът е, че това са двете напитки, извадени отпреди от дневния ми ред от доктора-невролог заради мигрената. Факт е, че откакто ги преустанових на 30.04.м.г., първият и последен пристъп на мигрена ми беше на 04.05.
Така че днес ми е 10-ти безалкохолен ден.  :clap:

1243
Моята история / Re: Здравейте
« -: Февруари 19, 2010, 14:10:48 »
Много ви благодаря!
Ваксина срещу хеп. Б сложих още днес, незабавно след вземането на кръв за ПСР.
Резултатът ще бъде готов във вторник.
Дотогава ще се въздържа от преждевременни въпроси.
Все пак няма е преждевременно ако ви попитам кои са предпочитаните от вас безалкохолни напитки  :laugh1:
Така де, малко по-весело да го даваме. Ще проверя дали мога да стана почитател на изварата във Фейсбук...

1244
Моята история / Здравейте
« -: Февруари 18, 2010, 22:28:43 »
 :smile:
Здравейте, приятели!
От една седмица съм с позитивен резултат за антитела на ХепС. Работата стана донякъде случайно. За пореден път се намирах в лаборатория, в случая, за да изследвам хормони на щитовидната жлеза - все във връзка с някакви досадни пъпки, които атакуват лицето ми от м. септември и са доста упорити - понякога съжалявам, че всичко в мен носи тази характеристика  :laugh:
Пуснах си и ПКК, понеже Джи Пи-то ми, с когото се срещам средно за три минути годишно или пък в рамките на две години, беше споменал, че трябвало ежегодно да се прави.
В лабораторията имаше интензивно присъствие на граждани и докато чаках, през нещо като плазмен телевизор излъчиха рекламата на комбинираната ваксина срещу хеп. А и Б. Тъй като имам много близък приятел с хеп. С и от него също знам необходимостта от поставянето на такава, се отбих на рецепцията и си поръчах изследване за всички видове хепатит. Рецепционистката ми забеляза, че ако още малко почакам на опашката, имало опасност да си поръчам всички налични видове изследвания в лабораторията ...
Няколко часа по-късно докато с интерес разчитах изследването на хормоните на щитовидната жлеза, внезапно се натъкнах на сведението за хеп. С.
Лирични отклонения на тема фази и трансформации в емоционалния ми свят няма да правя. Ще отразя само, че това беше последната вечер, в която казах "наздраве".
Заделих нужното време вечер, пиейки чиста вода, да се информирам допълнително за заболяването, лечението и начина на живот, който ми се очертава. Приех го напълно, като сега е моментът да изкажа специални благодарности на Радо за усилията, които е вложил да информира хора в нашето положение в различни важни насоки. За себе си бих отразила, че не съм почитател нито на сълзливите, минорни нотки, нито на безсмислената паника. Единственото неприятно нещо е неизвестността. Благодарение на Радо, както и всички вас, се сдобих с познания, което е първата стъпка към успеха.
Относно здравния си статус мога да докладвам, че извън маркера за антитела на хеп. С нищо друго в двукратните ми вече изследвания, вторите от които специално за черен дроб, не подсказва наличието на това заболяване. Това е добре, но не не ме преизпълва с надежди как тъкмо аз и именно аз ще съм някой измежду 20-те %, самостоятелно избавили се от вируса. Ако се окаже така, ще благодаря на Бог, но няма да забравя всичко, което междувременно съм прочела, видяла и усетила и при всички случаи ще дам своя принос към каузата за борба с хепатита.
Естествено, ще го направя и в обратния случай.
ПСР ми е назначен за утре в 10.30ч. Резултатът ще е налице в понеделник.
Още веднъж искам да кажа, че съм силно впечатлена от това, което е сторено тук.

Страници: 1 ... 81 82 [83]

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007