Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - eli13

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 83
31
Моята история / Re: Тео Хепатит Б
« -: Юни 11, 2013, 17:54:25 »
Хайде преди биопсията да си пуснеш и един фиброскан в Рилски.
Безплатен е и ще го има в болницата само до края на месеца.
Намира се в гастроотделението, в кабинета по ехография. Прегледите са във вторник и петък от 14.00ч.

32
Последните новини около черния сусам са следните.
Говорих с Ерджан завчера и той каза, че е направил поръчка от Дубай, но олиото все още не е пристигнало.
В Западна Европа имало, но цените били много високи - около 20 евро на шише.
В момента у себе си има 15 шишета сирийско олио, което е с добро качество и ще ни го даде за най-спешни случаи. В тоя смисъл съм поръчала 5 шишета, така че да не изчезне преди да сме се усетили. Който има нужда, да ми каже - ще му дам веднага.

33
На лечение съм / Re: Хайде и аз тук :)
« -: Юни 10, 2013, 21:54:32 »
хм, да, дочу се, че щяло да бъде около 3 пъти по-скъпо от настоящото, но за сметка на това резултатите му са блестящи по предварителни данни.
Според мен в такава обстановка Здравната каса трябва да въведе интерлевкин 28 като изискване за преценка на подходящото лечение.
Въпреки че съм отвратена при мисълта, че хора с СС ще трябва да минат през интерфероновия ад на фона на възможността да приключат с всичко това за 3 месеца и то доста безболезнено...
Почвам да обмислям възможността да се включа в експериментална група, но това ще зависи от състоянието ми в близките няколко години.
Другото, което си мисля, е, че при все желанието на фармацевтичните компании да наложат тези високи цени, ще настъпи известно обмисляне предвид колебанието на повечето държави да приемат за финансиране лечението. Не забравяйте, че въпреки че Абот и Жилеад са най-напред в реализацията, другите компании ги следват на година-две разстояние. В този смисъл може би е по-разумно да се понамалят цените, но да се осигури пазар, отколкото да си държат драгоценните медикаменти на склад няколко години и после да бъдат смлени от лекарствата на конкуренцията...

34
На лечение съм / Re: Хайде и аз тук :)
« -: Юни 10, 2013, 11:20:04 »
Всичко това е много хубаво за спявките, но решението за продължаване на медикаментите е ваше и вие ще понесете последиците от него. При Алис не се сещам за нито един аргумент лечението да бъде продължавано да 6-ти месец освен да се разходват медикаментите на Рош за още 3 месеца. Ако нещо ми убягва, поправете ме?
Първо, тя е с Ф1, А1.
Второ, терапията не дава никакъв резултат. Спадът на вируса е толкова незначителен, че може да се отдаде на естествената му вариация, а не на ефект от лекарствата.
Дори да има по-нататъшен спад, зануляване на вируса не може да се очаква, а само при такова може да се говори за спиране на увреждането и някаква полза от лекарствата макар и временна.
Каквото и да се случи, Здравната каса няма да отпусне допълнителни медикаменти, а да се приеме, че при липса на отговор на лечението, ще се стигне до излекуване в рамките на 6-месечен курс, е абсурдно.
В този смисъл аз като пациент лично бих поискала среща с проф.Антонов, за да ми обясни какви са аргументите да продължавам терапията.

35
Здравей!
Съветвам те да направиш изследването за вирусен товар в болница Св.Иван Рилски, тъй като останалите не ги правят на място, а ги изпращат другаде и това забавя резултата. В Рилски машината за изследване на вирусния товар за хепатит С се пуска всеки понеделник, резултатите са готови във вторник и можеш да си ги получиш оформени в сряда.

36
По наши данни и разсъждения, които не са ангажиращи и меродавни, а такова ще бъде становището на докторите, продължаването на лечението с интерферон след 3-тия месец има смисъл тогава, когато пациентът е занулил вируса, дал е 100 пъти под началния вирусен товар или близка до тая цифра, като малко е забавил търсения отговор.
При пациенти, които са далече от търсения ефект, според нас не може да се говори за спиране на чернодробното увреждане чрез продължаване употребата на съответните препарати докато междувременно те безспорно рушат организма.
Под обратен ефект визирам случаите, когато след края на лечението, вирусът се умножава многократно и атакува активно черния дроб като нанася по-големи увреждания за единица време, отколкото го е правел преди лечението.
Тези са ми опасенията, които те моля непременно да коментираш с докторите преди да решиш окончателно.
Ако все пак решението е в полза на интерферона и той вземе, че даде по-късен отговор, имай предвид, че ние сме скътали доста прилични количества резерви, които са именно за такива случаи. Стига да има смисъл - твои са.

37
Ивчо, съжалявам да чуя тая вест, въпреки че - признавам - не съм изненадана.
Твоят случай се очертава като доста сложен и аз за пореден път те призовавам да смениш незабавно лекуващия те лекар. Знам добре коя е д-р Николова - не казвам нищо лошо за нея, но това е една много млада докторка, която отговаря за програмата на Рош. А сега е важно какво ще стане с Ивчо, а не дали ще се похарчат медикаментите на Рош за още 3 месеца.
Много внимателно се вслушай в съветите на Аника и Силвана. Аз също съм на мнение, че продължаването на лечението с интерферон и рибавирин при тоя резултат на трети месец само ще влоши картината. Често се случва при пациенти, които не успяват да занулят вируса, при продължаване на терапията тези медикаменти не само да не окажат положителен, но обратен ефект. Както е известно, има висящи дела срещу Рош по този повод в Западна Европа.
Ето защо смятам, че това решение в твоя случай е изключително важно и да се вземе единствено и само от д-р Николова е несериозно и недостатъчно обосновано. Задължително тук трябва мнението на още един лекар и аз вече казах кой трябва да е той според мен. Един човек извън системата на Рош, на когото винаги може да се има доверие.

38
Моля, който пръв разбере, че доставчикът ни е внесъл олио от С.А., да свирне. Аз също следя.

39
Да, то е. Почвай го веднага, че при старта на лечението трябва да го спреш, а то не остана много.

40
На мен от тези изследвания ми изглежда, че организмът ти се е срещал с вируса, но го е изчистил спонтанно и си изградил антитела.
Това е просто чудесно.
Може би има смисъл да се направи още един ПСР след известно време, за да е сигурна работата, но засега нещата са възможно най-благоприятни.
Нека пишат и компетентни по темата хора, а и срещата с проф.Антонов няма да ти е излишна.

41
Здравей, Христо.
Добре дошъл във форума макар и по лош повод.
Разчети се тук и там в сайта и във форума и скоро ще бъдеш добре информиран относно заболяването ти, което ще те направи подготвен за битки в здравната система и способен да вземаш адекватни решения за бъдещето ти.
Разликата между остър и хроничен хепатит Б е, че острият хепатит - макар да протича доста брутално, непременно е свързан с изчистване на вируса от организма. Обикновено това се случва при възрастни хора, които тепърва се заразяват с хепатит Б докато хронично болните най-често са хора, заразени по утробен път или като деца. При тях вирусът не е могъл да бъде спонтанно изчистен от организма и е хронифицирал. Хронично болните могат да бъдат заразни и незаразни в зависимост от това дали и доколко активен е вирусът, а това положение варира.
Болните от остър хепатит се подлагат на лечение веднага чрез прием в инфекциозно отделение, защото състоянието им е много опасно, а лечението е отнапред известно, със сигурен резултат.
Хронично болните чакат, защото техният статут може да бъде различен : на неактивни или активни носители, последните с различно състояние на черния дроб, различна репликация на вируса, като това налага проследяване за известно време, та да се вземе най-адекватно решение за лечение според особеностите на конкретния случай. Още повече че лечението на хепатит Б не е никак проста работа : има някои видове лечение, които са с много ниска успеваемост и риск от обратен ефект; други лечения пък веднъж като се почнат, са доживотни, а са много скъпи и имат някои непренебрежими странични ефекти, които налагат решението за стартирането им да се обмисли внимателно като плюсове и минуси.
Това ти давам като начална и най-обща информация и ти препоръчвам да почнеш усилено да четеш допълнителна такава във форума и сайта на сдружението ни. Дръж ни в течение за развоя на случая, за да можем да ти помагаме. Успех!

42
Ивчо, не може да минаваш от 90мкг. пегасис на 135мкг. без междувременно да си пуснал ПКК.
Твоята ПКК показва, че трябва да продължиш да си на 90мкг. и то още поне 2 седмици.
Сериозно се съмнявам, че при тебе - дори да се покачат гранулоцитите, изобщо е приложима пълната доза занапред.
Нужно е да слагаш 90мкг. докато не докопаш поне 0,8, а след това постоянно да минеш на 135мкг. с често проследяване на ПКК.
Това сочи поне моят трагичен опит.
Ядец за тия чернодробни ензими - много съм обезпокоена.
Айде бе - няма ли да излиза резултатът от тоя ПСР!!!

43
Еееее, Божке, така кажи, Иренче!
Маслото от черен сусам е просто вълшебно, тра-ла-ла!
Обаче тая комбинация с маслото от бял трън е супер ефективна - знам още кой я ползва и там също фибросканът падна с 4-5 единици за 2 месеца.
Дай Боже всекиму!

44
Я ми изпрати листовката сканирана да я видя.

45
Общи теми / Re: Надежда!
« -: Юни 05, 2013, 15:52:31 »
Не би могло да има по-чудесна новина!
Браво и честито, скъпа Джун!
 :flowers:

Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 83

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007