Покажи Участието

От тук може да видиш всички публикации на този потребител.

Публикации - eli13

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 83
46
На лечение съм / Re: Хайде и аз тук :)
« -: Май 30, 2013, 23:31:35 »
Алис, да ти кажа, твърде е вероятно тая развръзка при тебе да е за добро.
Ти наистина имаш много ниска фиброза и активност на вируса.
Съвършено ненужно е да изтърпиш всички мъки на интерфероновото лечение при положение, че с изключително бързи темпове се задава новото безинтерфероново лечение, което ще е далеч по-кратко, по-леко и което е най-важното - супер успешно.
Погледни резюметата ни със Силвана от пациентските конференции в Истанбул и Амстердам и ще се убедиш, че става дума за сериозни очаквания.
В действителност аз на твое място сега не бих започнала класическата терапия, а колкото до тройната терапия, която виждам, че е била упомената - това е пълен абсурд!
Когато започнах моето лечение със същите показатели като твоите, безинтерфероновота терапия беше мит. Нямаше приключили клинични изпитания, нямаше резултати, нямаше срокове за внедряване на иновациите. Сега, на твоето положение никога не бих започнала традиционното лечение.
Само онези, които сме преминали през пълния му курс, знаем за какви негативи и трайни последици става въпрос и не ги пожелавам освен на хората, които борят сериозна заплаха за здравето си и уви - са принудени да ги приемат. А ти не си сред тях.
На твое място бих преустановила интерфероновото лечение, защото резултатите от новите лекарства при третирани и нетретирани лица се отличават - в полза на нетретираните. Не виждам причина да се мъчиш още, след като успехът е почти немислим. Няма аргументи физиката ти да се тормози, а организмът да се натравя с рибавирин.
Ако беше занулила вируса, да мислим друго, но при този резултат - това е моето мнение.
Колкото до брътвежите на Уолмсли за белите държави - за стотен път ще кажа : тройната терапия е тежко обременяваща организма, много повече от класическата, която сама по себе си е ад. Да се коментира подобно лечение при човек с фиброза 1 и активност на вируса А1, е пълна идиотщина. Тази терапия се предприема само при хора с напреднало чернодробно увреждане, претърпели неуспешно лечение с традиционните средства, които се борят за живота си. За сетен път повтарям, че всички тези хора се поемат за лечение в България в експерименталните групи към множество болници в София и страната - не е останал някой, който да е поискал това лечение, да е имал нужда от него и да не е приет за приложението му, при това напълно безплатно. Това, че НЗОК е резервирана да поеме тройното лечение в тази именно обстановка : на предстояща регистрация на лекарства с данни за 100% успех при нетретирани лица и над 80% при нон-респондери на интерферон+рибавирин и дори резистентни именно поради употребата на боцепревир и телапревир, от една страна, и поемането на крайно нуждаещите се за безплатно лечение по линия на експерименталните групи, може би не е похвално, но е обяснимо. Това е факт в множество държави - нашата далеч не е единствена.
Хората в твоето положение могат спокойно да си отдъхнат и да почакат новите лекарства, като нашето и второто сдружение за борба с хепатит, както и останалите пациентски организации ще дадат всичко от себе си за максимално бързото одобрение на тези медикаменти в позитивния лекарствен списък.

47
Как така октомври? Та ти почваш съвсем скоро! И другите ти инжекции ли са с такъв срок на годност?
Рали, ти взе ли олиото от черен сусам? Искаше ми се да свалиш възможно най-много вирусния товар преди старта на лечението, защото сме забелязали, че при нисък товар шансът за нулев ПСР на първия месец е много пи-висок, а тоя нулев ПСР почти гарантира успешен изход от терапията.
Вчера получих отлични новини от един човек, който ползва олиото заедно с още един продукт - от милиони товарът е паднал на хиляди, над 10 пъти понижение за 2 месеца.
Аз навремето като го вземах заедно с още един продукт, за 2 месеца ми беше паднал вирусният товар повече от 100 пъти. От 2 680 000 на 9 000. Проф.Антонов направо падна  :laugh:
Работата е там, че не сме вземали само олиото и не можем да кажем със сигурност до каква степен то е дало брилянтните резултати, но при всички случаи приносът му е голям. Цялата информация в интернет сочи, че то е повече от подходящо за нашия случай, НО само преди терапията. По време на лечението не се препоръчва, защото съм чела, че то детоксикира организма, което предполага да издърпа рибавирина, а ние това не го искаме.

48
Аз вече казах, Асе, че ти почти нямаш странични ефекти, което първо се дължи на обстоятелството, че още си в първа фаза на лечението, а за теб тя ще бъде и последна /при класическата терапия негативите се проявяват най-вече след шестия месец/ и второ - при трайна доза от 60мкг. интерферон за какви точно странични ефекти да говорим?
Това, което ме шокира, е, че дозата ти е изключително ниска и не беше покачена месеци наред, като въпреки това показателите ти продължават да се сриват до степен да наложат пропуск на ижекция.
За съжаление - поради липсата на всякаква информация, която се дължи именно на експерименталното лечение, не можем нито да коментираме, нито да си вадим някакви смислени изводи какво става с теб.
Това е, което ме тревожи.
Когато казвам, че трябва да се подхожда резервирано към експерименталното лечение от страна на бъдещи пациенти, нямам предвид да предпочетат традиционната терапия, а онези от тях, които могат да чакат - с нулева фиброза или фиброза 1 и слаба активност на вируса, евентуално да изчакат одобрението на новите лекарства и да започнат нормално лечение с тях.
Надявам се при теб и останалите от експерименталните групи крайният резултат да бъде успешен!

49
Моята история / Re: Хепатит Б
« -: Май 23, 2013, 19:02:36 »
По отношение бързата схема за ваксинация, тя се прави не за един месец, а за три, но междувременно се препоръчва поставянето на имуноглобулин, който да предпазва организма докато успее да изгради антитела.
Надявам се, че вече си поставила първата ваксина.
Ако не си, непременно вземи Енжерикс Б, а не Туинрикс - изграждането на антитела срещу хепатит Б е много по-надеждно и трайно с първата ваксина.
Попитай в болницата за бързата ваксинация и непременно настоявай да получиш информация за имуноглобулина. В Рилски имат адреса на фирмата, която го продава - тя се намира в Орландовци и ако не се лъжа, е единствен разпространител на този препарат. Дозата се определя интивидуално според килограмите.

50
Това държане "на тъмно" на пациентите по време на експерименталните лечения е просто отвратително.
Много интересно какви са тия показатели за левкоцити, които налагат лечението да минава трайно на 60мкг. интерферон, при положение че моите неутрофили бяха стигали 2 пъти до 0,3 и това не наложи да падна под 90мкг. и то инцидентно, а през останалото време съм била на 135мкг. Държа да отбележа, че самият проф.Антонов каза, че ничии неутрофили не са падали до това ниво. Та се чудя за какво иде реч.
Сега пък да се пропусне инжекция? Недоумявам просто.
Иначе откъм останалите странични ефекти лечението на Асето върви добре, в което няма нищо удивително, като се има предвид дозата интерферон, която е три пъти под нормата.
При А.Стоянова обаче експериментът даде по-тежки ефекти, околкото традиционното лечение при когото и да било от нас.
С други думи, моят извод е да не се почва експериментално лечение освен ако здравният статус на пациента не го изисква непременно /струва ми се, че такава беше ситуацията при Стаси/.
Разбира се, желая пълен успех на всички, които са го почнали, но нека бъдещите пациенти да се позамислят.

51
Силви, много ти благодаря за изключително информативния пост, а и за добрите новини!
Да живее вестителят!
 :flowers:

52
Моята история / Re: Здравейте!
« -: Май 23, 2013, 13:02:41 »
Чак пък и двата хепатита при нормални ензими...
Нещо ми е трудно да повярвам.
Направи, както ти казва Ванчето.
Непременно трябва да минеш повторни и допълнителни изследвания.

53
На лечение съм / Re: Хайде и аз тук :)
« -: Май 23, 2013, 12:57:42 »
О, много добре!
Нещата почват да влизат в релси.
 :congrats:

54
Аз вече казах, че другият метод за диагностика е фиброскан. При нас обаче изследването с него, дори да е проведено, не се приема за достатъчно от здравните власти за отпускане на заплатено от тях лечение.
По отношение периода на изчакване, за да се прецени дали хепатитът е остър или хроничен, отново отразих изискването на нашите здравни власти за отпускане на лечение. Иначе според мен хепатологът може да се ориентира още сега дали се касае за остър или хроничен хепатит при съпоставка на ПСР с ензими.
Но ти си в друга държава и ние не знаем какви са тамошните критерии.

55
В никакъв случай, Ивчо.
Никакви имуномодулатори и имуностимулатори не са допустими по време на лечението с интерферон.
Практически интерферонът е естествена съставка на имунната система - онази, която се бори с вирусите. Левкоцитите, от своя страна, са друга съставка на имунната система - тази, която бори вредните бактерии.
Балансът между тях бива умишлено накърнен по време на лечението, за да се даде силен превес на борбата с вируса на хепатит С.
Имай предвид, че когато костният мозък и левкоцитите се окажат потиснати в повече - както е при теб /предполагам, че нямаш температура/, тяхното възстановяване ведно с температурата избухват изведнъж. При мен се получи именно така в седмия месец от лечението, когато възстанових левкоцитите, но за сметка на това лежах 3 седмици с 40 градуса температура по 12 часа и повече в денонощието.
Не обърквай още повече организма си с разни вещества. Компенсирай доколкото е възможно с храна, но в крайна сметка при теб изходът е един-единствен и той е корекция на дозите интерферон.

56
Чети си, но аз отсега да ти кажа - вярно е, че очакваме нови лекарства.
Разбира се, това е тема №1 за хората с генотип 1, защото лечението се предполага да е доста по-кратко, по-леко и най-вече - по-ефикасно.
Генотип 3 и със сегашните лекарства се лекува успешно. Те са кофти комбинация, но неприятностите почват да се проявяват най-вече след шестия месец от лечението, а вие тогава сте приключили  :smile:
Дали можеш да чакаш със старта на лечението ще зависи изцяло от резултата от биопсията : тя показва състоянието и увреждането на черния дроб. Друг информативен тест е с фиброскан. Интересувай се дали е приложим в държавата, където се намираш. Това е неинвазивен метод за диагностика на черния дроб, но не е точен при наличие на стеатоза.

57
Показва средно висок вирусен товар на хепатит С.

58
На лечение съм / Re: Хайде и аз тук :)
« -: Май 21, 2013, 15:35:24 »
На нас обаче ни трябва да е под 49 000.
За това стискаме всички палци!
 :bravo2:

59
Здравей и добре дошла.
Дългата клечка е по линия не само на по-краткото и леко поносимо лечение на генотип 3, но и на това, че от генотип 3 неизлекуван пациент няма.
Така че - бъди спокойна.
Спокойно и по отношение на биопсията - дори да ти се наложи такава, тя няма общо с биопсиите на други органи. Черният дроб е нечувствителен, без нервни окончания, така че за болка при провеждането на биопсия не може да се говори. Просто от внезапната интервенция при някои хора се получава усещане за силен удар в областта на ребрата и свиване на диафрагмата, но това отшумява до час-два. После, все едно че нищо не е било. Черният дроб регенерира отнетата тъкан.
Предполагам, че на този етап лекарите ще поискат да се изчака 6 месеца до повторно изследване, за да бъдат сигурни, че се касае именно за хроничен хепатит С, подлежащ на лечение, а не за остър, при който организмът сам го изчиства. Едва ли ще пристъпят към биопсия преди да са се уверили, че хепатитът е хроничен.

60
На лечение съм / Re: Въпрос?!
« -: Май 21, 2013, 15:15:41 »
А, това за д-р Балабанска е добра новина!
Питай я непременно за гаденето - казвам го не само за да се подобри твоят комфорт, но и да върви сигурно лечението ти.
Високите ензими при теб май наистина са желан ефект - ти си с хепатит Б.
Все пак аз също съм против фитнеса, независимо от загубата на килограми. Важно е да си пазиш силите. Не е сега моментът да харчиш енергия и да заякваш. Скоро ще ти свърши лечението и ще имаш пълната възможност да наваксаш.

Страници: 1 2 3 [4] 5 6 ... 83

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007