Последни публикации

Страници: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Предстои ми лечение / Re: Предстои ми лечение на Хепатит Ц. Объркана съм !!!
« Последна публикация от Emil - Януари 18, 2023, 16:32:08 »
Здравей Валя и на всички тук!

Аз съм с много идентична на твоята история и имам същите въпроси.

След рутинни кръвни изследвания установявам завишени чернодробни ензими. Препратиха ме към гастроентеролог, където ме накараха да пусна тестове за хепатитни маркери веднага, без дори ехограф да ми направят. Явно са искали да потвърдят или отхвърлят най-сериозната диагноза. Резултатът - хепатит Б отрицателен, антитела за хепатит Ц положителен.

От там при др Балабанска в Токуда. Пое ме младо момиче в нейния екип - др Пенева.

Резултатите - фиброза Ф0 - ф1, стеатоза С0, ПСР 620,000 копия.
Лечение - Мавирет по 3 хапчета на веднъж дневно за 56 дена

Днес сутринта подадох всички документи в РЗОК и очаквам отговор до 2 месеца.

Въпросите са ми същите -

Защо се оставят няколко дни преди да се започне приема лекарства?

Има ли проблеми с количествата по складовете? Възможно ли е да се озовеш в ситуация, където ти изписват първата опаковка за първите 28 дена и след това да се изчерпят количествата и да не можеш да вземеш втората, когато настъпи времето?

Има ли случаи на отказани протоколи? Какво може да мотивира комисията да откаже протокол? В моята документация пишеше “липсват изключващи критерии за провеждане на безинтефероново лечение”. Но има едно изискване за 6 месеца проследяване. Могат ли да се хванат за това и да ме накарат да се върна след 6 месеца да подавам на ново документи, тъй като фиброзата е в начален стадий и вирусния товар е сравнително малък и да кажат това може да е остро вирусна имфекция. От др страна на епикризата пише хроничен хепатит Ц.

Попитах в няколко аптеки и в СоФармаси ще се обадят да потвърдят. Звучаха убедително. Тр да се проверяват големите вериги само, защото въпроса е чисто финансов за самата аптека. Касата ще им ги изплати, но ще се забави 2-3 месеца и те трябва да затворят едни 50 хил лв оборотни средства. Попитай в СоФармаси, там би трябвало да стане.

Благодаря на всички за вниманието! Форума е безценен! Желая мн здраве и позитивни емоции!
12
Здравейте приятели по съдба !

На кратко за моят случай: На 44 години съм от София. Преди няколко месеца при рутинни изследвания установих, че имам леко завишени АСАТ (37 при горна граница 34) и АЛАТ (58 при горна граница 49) при което посетих гастроентеролог който реши да ми пусне изследвания за хепатит Б и Ц. След като излязоха резултатите бях много изненадана, когато видях, че имам антитела за Хепатит Ц. Държа да отбележа, че нямам никави симптоми с изключение на това, че от лятото страдам от безсъние (което в последствие установих, че най - вероятно е симптом).
Започнах да търся информация за болестта в интернет и така попаднах на Вас, за което съм изключително благодарна, тъй като във форума получих много полезна информация и отговори на много от въпросите, които назряха в главата ми. Абсолютно не предполагах, че това е доста коварно заболяване за което няма почти никаква информация !
Тъй като съм от София се насочих към Токуда и доц. Радин Цонев за последващите изследвания от които се установи: След направен Фиброскан: Начална степен на фиброза Ф0 към Ф1, ПСР: 684 973 копия; Генотип 1Б;
От Токуда изготвиха документите ми за касата и на 17.01.23г. ги подадох. Сега явно се започва заветното чакане за одобрение, което както разбрах може да продължи и два месеца. Назначиха ми терапия с Мавирет по 3 таблетки дневно за 56 дни (8 седмици) и тук започват многото въпроси, на които не намирам отговори и моля за вашето съдействие от някой който е запознат или някой който се е лекувал по същата схема:

Може ли някой да ми съдейства с инфо от коя аптека или коя верига аптеки в София бих могла да поръчам и взема хапчетата, когато дойде време ? Знам, че се поръчват предварително, тъй като са скъпоструващи. Понеже прочетох тук, че трябва да потърся аптека която може да достави лекарството и на няколко места влизах и показвах протокола и имам чувството, че когато в аптеката видят лекарството и цената му, аптекари дори в големи вериги директно отказват да го доставят с претекст, че го няма в складовете с които работят (чрез познати съм проверила, че лекарството го има в складове в различни населени места) в друга аптека казаха, че трябва да пишат мейл......, в друга посочена дори на сайта на НЗОК, че работи с тези протоколи ми отговориха, че лекарствата за хепатит са специфични и точно тяхната аптека не работи с тях !!! Общо взето съм притеснена, дали въобще ще мога да взема хапчетата..... ???

На протокола който получих е записано 2 опаковки Мавирет по 84 бр. за 56 дни, означава ли това, че когато посетя аптеката ще мога да взема двете опаковки накуп или не се дават така, защото чета във форума, че когато се вземат лекарствата не започват да се пият веднага, а си оставяте няколко дни аванс не разбирам защо ?

Какъв е срока за взимане на лекарството след като стартират протокола ? Протокола е с някаква валидност явно и ако за срока на валидност на протокола не намериш място откъдето да ти доставят хапчетата, какво следва ???

Извинявам се за многото въпроси, които поставих и ще съм изключително благодарна ако някой ми отговори !
Само за това мисля и ще се побърка накрая......

Поздрави и успех на всички !
13
Диагностика / Re: Помощ за резултати
« Последна публикация от Лени - Януари 17, 2023, 22:40:39 »
Балабанска ще ви назначи всичко което е нужно като изследвания!
14
Диагностика / Re: Помощ за резултати
« Последна публикация от Ceci - Януари 17, 2023, 20:48:30 »
Благодаря за помоща.Днес не успяхме да запазим час, но излязоха и другите резултати
HBeAg +
Anti Hbe -
Според това успях да разбера от форума е че в момента трябва да се предприеме лечение, но не може да се установи дали има хронична или остра инфекция.
Може ли да пуснем и други кръвни изследвания на този етап,които не сме направили преди преглед с д-р Балабанска..
15
Диагностика / Re: Помощ за резултати
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Януари 17, 2023, 18:41:41 »
Не, имунната система не бива да се активира, така че не приемайте нищо на своя глава.
Успех1ю
16
Диагностика / Re: Помощ за резултати
« Последна публикация от Ceci - Януари 17, 2023, 16:51:40 »
Благодаря за бързия отговор.
Ще запазим час в Токуда т.к мъжа ми има и онкологично заболяване ,диагностицирано 2019г.
Премина през лъчелечение и химиотерапия вече 4 години ПЕТ скенера е чист,но му беше препоръчано да не приема имуностимулиращи препарати.
Надявам се да запазим час при д-р Балабанска в най скоро време.
17
Диагностика / Re: Помощ за резултати
« Последна публикация от Силвана Лесидренска - Януари 17, 2023, 16:02:23 »
Вирусния товар е висок, 4 млрд.. в комбинация с високите ензими това е белег, че лечение трябва да се започне. Действайте за това.
18
Диагностика / Re: Помощ за резултати
« Последна публикация от Ceci - Януари 17, 2023, 12:31:51 »
Здравейте отново. След направени иследвания резутатите са следните
HBV DNA 4946551110 (9,69)c/ml(lg) не се открива
 HBV DNA 1099233588 (9,04)IU/ml(lg) .
Моля кажете какво означават.Лекуващия лекар нищо не каза.
19
Диагностика / Re: Фиброскан- колко често да се прави изследването
« Последна публикация от Лени - Януари 17, 2023, 11:55:26 »
Благодаря!
20
Следвайте препоръките на лекаря.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 10

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007