Здравейте приятели,

Меги, много хубава тема си пуснала, мила

Чета и ми става мило.. Някак наистина ви чувствам много близки. Дори хората, които познавам само виртуално.
Аз не съм преживяла хепатита, но мисля, че от момента, в който Радо ми показа този свят, за мен много неща в живота ми се промениха. Самата тема придоби съвсем друг смисъл и зае място в моя живот. И с всеки изминал ден усещам все по-голяма привързаност към вас, към форума, към проблемите и трудностите, които се обсъждат тук. Понякога ми се иска да мога да предам оптимизма си на някои съфорумци, друг път плача на публикувани постове, трети пък ме карат да се смея от сърце. Така се промени живота ми, а форумът и хепатитът станаха част от него. Истината е, че съм щастлива, че ви познавам. Тук, сред вас, осъзнах, че всеки има своите моменти и е изключително важно да бъдем човечни. Осъзнах, че макар и поводът да е болестта хепатит, тук са събрани много прекрасни хора, изпълнени с доброта и желание за солидарност, помощ, подкрепа. Тук има толкова истински отношения, колкото ми е трудно да кажа, че съм срещала през целия си живот. Тук, във форума, има истина, богата душевност и хора със сърца. Има милосърдие, има състрадателност, има приятелство. Това промени за мен хепатита - срещна ме с хора, като вас, за което съм безкрайно благодарна. Щастлива съм, че мога да ви нарека приятели!!
Ето и моето мнение за нещата от живота: Съгласна съм, че трябва нещо да се случи и то да те разтърси из основи, за да оцениш, че пътя към щастието, самото щастие - то е в теб и всъщност ти трябва да отвориш очите си и да го видиш. Аз разбрах, че дали е щастлив или нещастен един човек се определя от начина му на мислене - всичко е в главата. Но за съжаление човек се научава на тези неща, само след като живота му удари шамар и изпита болката от нещо. Тогава разбира, че светът е суета и че няма смисъл да се вземаш на сериозно, че няма за къде да бързаме и че трябва да улавяме моментите, сега на момента. Научих се, че не трябва да живея в бъдеще време.
Мисля ,че трудностите ни правят по-големи философи. Вече съм разказвала как се научих да се радвам на истинските неща. Опитвам се да не се ядосвам (но в повечето случаи не се получава), опитвам се да не бързам - пак рядко се получава, но истината е, че станах още по-сензитивна, по-отворена и по-смела. Не ме е страх, така, както се страхувах преди време.
И стига толкова ,че май се разписах много. Нали съм си дървен философ и само да захапа - няма пускане

Обичайте се и продължавайте да бъдете толкова истински!

А аз просто ще продължавам да бъда част от форума, защото той стана част от живота ми!

Ели