Автор Тема:  Как Здравната каса ще отпуска лекарства от 1 юни 2009  (Прочетена 116203 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен cvetna

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
аз вчера се видях с професор Чернев, че исках на спокойствие да го поразпитам за някои работи (нещо не мога да си напасна другите здравословни проблеми с тоя хепатит  :mocking: ), та между другото го питах и дали знае какво се очаква от мен при тези условия от касата - отговорът му беше: Щом си включена в списъка, ще ти пратят писмо или ще ти се обадят, тогава ще дойдеш да пишем пак документите...

мен нещо не ме радва идеята да си вися и чакам, та мисля да прозвънявам от време на време... стига и някой да го вдига тоя телефон, де  :scream:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Maryana

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 303
  • Не спирам да се надявам!
    • Профил
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Има близък с хепатит C
cvetna и на нас така ни казаха, а чакаме вече 6 месеца. Сестра ми се обади на Софийската ЗК и попита колко ще се чака, при което те казаха, че не се знае :(
А в районната ЗК, казаха, чакайте, ако ви отпуснат интерферон, ще ви се обадим. Нямам нерви.

Неактивен Пърхалче

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
аз вчера се видях с професор Чернев, ... та между другото го питах и дали знае какво се очаква от мен при тези условия от касата - отговорът му беше: Щом си включена в списъка, ще ти пратят писмо или ще ти се обадят, тогава ще дойдеш да пишем пак документите...
мен нещо не ме радва идеята да си вися и чакам, та мисля да прозвънявам от време на време... стига и някой да го вдига тоя телефон, де  :scream:

Привет!
Четях и не писах до сега, защото намирах отговорите на всичките си въпроси, а нямаше какво да добавя. Сега имам. За съжаление  :fool2:

след публикациите за промените, които прочетох тук се свързах с жената от РЗОК Враца, която прие документите ми преди време и поисках разяснение.
Оказа се, че при тях официално не е постъпвала информация за промени! (докато говорихме тя потърси и прочете обръщението към медиите на сайта на НЗОК).
Нямат задължението да уведомят хората, подали документи.
Нямат указания да приемат новите документи.

Посъветва ме да се свържа с лекуващия лекар и да поискам информация от него.

Там, съответно, информация за промени не е получавана. Не знаят за новите документи и за сроковете в които те трябва да бъдат изготвени и представени в Н(Р)ЗОК. Нямат задължението да информират пациентите си.

и двете бяха добронамерени, много любезни и услужливи, но няма яснота по въпроса, а крайните срокове наближават :(

Съжалявам.

Моята лекуваща ще напише документите. Но дали, кога и кой ще ги приеме  :pardon:
Галя, успех! И на всички!
« Последна редакция: Юни 11, 2009, 14:47:29 от Пърхалче »

Неактивен galq

• Публикации: 906
  • Животът може да бъде и хубав......
    • Профил
Добре дошла,Пърхалче!
Струва ми се ,че трябва да си вдигне шум до бога ,за да разяснят нещата .Пускат нещо ,а после казват, че не е така .А то съвсем ясно е написано какво трябва да се представи ,само че няма кой да ти напише необходимите документи . :crying2:
Призив към всички :"Обаждайте се пак в РЗОК ,за да видим какъв отговор ще ни дадат "Аз утре сутринта пак  ще звъня и ще пиша какво са ми отговорили .
Галя

Неактивен pamche

• Публикации: 980
    • Профил
е там вече никой не дига , цяла сутрин званя, на 9656738 и 080014800 и ни вест ни кост от оператори
Известен с това , че не е известен !

Неактивен sneji

• Немедицинско лице
  • Публикации: 312
    • Профил
Явно никъде не вдигат.И в Бургас звъня от няколко дни,но никой не вдига това е положението.А снощи казаха по новините,че от месец септември ще има нов позитивен списък на медикаментите.Настръхвам само като си помисля каква каша ще е отново.Но да не се отчайваме и тормозим допълнително дано скоро да има някакво развитие по въпроса. :(

Неактивен pamche

• Профил
Сега ми дигнаха и много вежливо ми обясниха следното: до края на август по-етапно ще разгледат всички приети документи до 1 юни и който е за лечение ще почва веднага лечение тъй  акто отпадат листата на чакащите .

Тази държава или изведнъж забогатя или ни замазва очите или след изборите ще ни извъртят някой гаден номер

Неактивен cvetna

• Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
а обясниха ли ти как ще информират тези, които ще трябва да започват лечение? И дали е нужно подаване на актуализирани документи?

Неактивен pamche

• Профил
Щели да се обадят на всеки, иначе казаха, че който е подал документи и има заведено номерче не трябвало актоализиране на документите му.

Неактивен ralka

• Немедицинско лице
  • Публикации: 366
    • Профил
проблем с издаването на протоколите от здр.к.
« Отговор #114 -: Юни 16, 2009, 15:00:00 »
Здравейте,

Искам да споделя с вас един абсурд.
При започване на лечението ми преди 3 седмици, от Здравната каса ми отпуснаха медикаменти за един месец (протоколи за един месец). Дотук добре, отново търчане за нова епикриза,нови протоколи за 5 месеца и отново чакане и подаване.
И къде е абсурда: от здравната каса ми казаха,че трябва да чакам новото решение минимум 20 работни дни, което след една проста сметчица прави минимум една седмица без медикаментите. При мен дори се разминава с две седмици, а лечението не трябва да се прекъсва, дори и за ден. И питам се аз, това нормално ли е?

Споделете при вас как протичат нещата и дали сте се сблъсквали с подобен проблем?

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
Здравей,
Преместих въпроса ти в темата, в която в момента се обсъждат последните промени по отношение на прцедурата за отпускане на лечение в Здравната каса.
Отделно по въпроса с т.нар. "дупка", при която може да се случи човек да остане без лекарства, има отделна тема, можеш да я погледнеш и нея:  Важно: Осигуряване на изкуствена "дупка" от време преди започване на лечение .
За всички, които все пак поради някакви причини останат без лекарства, имаше и друг вариант, за който сме си говорили в тази тема: При недостиг на интерферон по време на лечение. За съжаление, по независещи от нас причини бяхме принудени да свалим конкретната информация как точно става това. Надявам се, че в най-скоро време след постигането на консенсус как това ще се случва, ще можем да публикуваме по-конкретна информация.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.

Неактивен sneji

• Немедицинско лице
    • Профил
Най- после пристигна желаното писмо за което толкова много настоявах.Да ви се похваля,че след дълги спорове и настояване от моя страна получих писмо от РЗОК,че съм одубрена за лечение и съм в листата на чакащите  :smile: но това се получи след дълги телефони разговори и настояване от моя страна,което в случая е без значение,защото вече имам отговора  :wink3:Някой знае ли в момента дали има листа на чакащите?Задавам този въпрос,защото един път  ми казват,че има листа на чакащите,а друг път ми казват,че няма да има листа на чакащите,според мен и те не знаят в момента как точно стоят нещата,някой чувал ли е нещо по различно от това,което ми казаха на мен?

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
Снежи, преди няколко публикации Памче е написала какво са и отговорили от ЗК.
Виж го, че ме мързи да го копирам.
Дани
Hang in there.

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
Sнежи, очертава се по теб да си сверяваме информацията за новия начин на отпускане на лечението и времето за чакане.
Мен ме притеснява друго - идват избори и новото правителство вероятно ще преразгледа бюджета и ако има промени те няма да са за доброто на пациентите.

Неактивен sneji

• Немедицинско лице
    • Профил
Анитка да така е,идват избори,но според мен бюджета за 2009г. е приет и е редно и не би трябвало да има промени още по-малко пък преразглеждане на бюджета.Поне така мисля аз.Горе главата те сега ще гледат да се харесат на народа и такива превантивни стъпки от тяхна страна едва ли ще има  :girl_wink:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007