Автор Тема:  Колко въпроса могат да бъдат зададени от един човек в "Специалистите отговарят"  (Прочетена 11694 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте,
От известно си мисля дали да стартирам една такава тема, но днес вече реших, че не може да я отлагам повече.
Основната причина, за да повдигна тази дискусия е заради странната интерпретация и използване на подфорума "доц. Антонов отговаря на пациентски въпроси" от един потребител - ScienceMax.
От началото на тази рубрика, на 23 декември 2009 година, към доц. Антонов са зададени общо 32 въпроса от пациенти, като от тези 32 въпроса, 15 са на ScienceMax, а общо постовете му в подфорума са 18.
Не мисля, че това беше, и е идеята на този подфорум. Целта не е да се задават въпроси в научен стил на доцента с цел да се изяснят различни теории на един човек, а всички да получават възможност да зададат своите въпроси, свързани със състоянието си, като същевременно не ангажираме прекалено много времето на доц. Антонов.
Ето например, последния въпрос, зададен към доц. Антонов:
Графика на зависимостта на кръвни показатели от фиброзата:
http://sites.google.com/site/sincemax/vsicki-fajlove/graichnizavisimosti.jpg?attredirects=0

От тези на графиката Вие кои бихте избрал за контрол на състоянието на пациентите през годините и на какъв период? Измерването на всяка една струва някъде около 20-30лева bodimed на Позитано.

Това го взех от тази статия от Корея!
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en|bg&u=http://ukpmc.ac.uk/articlerender.cgi%3Ftool%3Dpubmed%26pubmedid%3D20052350
Не мога да разбера, за въпрос от пациент ли се касае, или за научна конференция по обновяване на таблицата на ScienceMax с колекцията му формули за неинвазивни изследвания на черния дроб.

Все пак, това дали на мен ми харесва или не, си е мой проблем. Но искам да разбера какво е мнението на всички останали. Ако вие смятате, че нещо трябва да се промени, ще го променим. Ако прецените, че това не е проблем, аз нямам против да оставим нещата така.

Смятате ли, че един вариант, при който да сложим максимален брой за зададените въпроси от един потребител за някакъв период от време (например, за 3 месеца), е добър вариант. Изобщо, каквото и да мислите, споделете го и тогава ще вземем решение.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен ralka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 366
    • Профил
Според мен идеята за подфорума беше страхотна, за което браво, но в последно време май доста се поизкриви. Получи се в един момент лавина от въпроси от един потребител, който или се е вкарал във филма с научните разсъждения или пък работи по дипломна или курсова задача. Но това няма значение, идеята е пациенти да задават въпроси, а не някой да събира информация по този начин, отнемайки от времето на доц. Антонов.

Приветствам идеята да се въведе ограничение на брой зададение въпроси от потребител за определен период от време.

Неактивен tedi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
Такааааа,крайно време беше Ради да избеснее :clap3:,чудех се кога ли ще стане.
Аз също приветствам идеята да има лимит на въпросите за определен период,3месеца е добре.
Научният човек,няма лошо да си толкова наперено-начетен,НО! доста пъти е казвано и повтаряно,че Доцента е много зает човек,който въпреки всичко се е съгласил да ни отделя от времето си за онлайн консутацийка,а ти мамууу го играеш много егоистично!

Неактивен cvetna

• Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Аз съм напълно съгласна с предложението за определен брой въпроси за период от време  :congrats:

Бих добавила и още нещо, ако ви се струва удачно - въпросите да бъдат конкретни , примерно:
На мен/мой близък/ се случва това, какво препоръчвате вие?
Резултатите ми са такива, какво да правя?
Имам еди какъв си проблем, каква е вашата препоръка?
Какво означават тези резултати?

Не знам дали съм достатъчно ясна, но според мен е редно въпросите да са ЛИЧНИ, конкретни и ясни, а не въпроси по принцип. Това все пак е форум на болни от хепатит, не научен форум

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Явно Сайънсмакс изпитва потребност да задава въпросите си.
Не виждам причина форумът да ограничава тази негова потребност.
Същевременно, доцент Антонов е свободен да прецени дали точно форумът е мястото да отговори на един или друг въпрос.
В ежедневието си отговарям на въпроси непрекъснато поне по осем часа дневно - спектърът е от "Може ли да ида до тоалетната?" до "Защо страдателният залог трябва да има и глаголно време?". Спектърът на отговорите е от "Да, но ръцете ти да миришат на сапун, когато се върнеш" през "Без коментар" до "Питай крал Артур и рицарите от кръглата маса".
Тоест, когато задедаденият въпрос не е за форума, той може да остане без коментар, но пък ползата ще е че евентуално може да провокира някого да попрочете нещо и да си изясни нещо за себе си.

Дани
Hang in there.

Неактивен Buba

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 302
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно
Аз мисля че е безсмислено за n-ти път да се прави поправка „Sciencemax” в правилата на този раздел (май че и предишните бяха заради него) .
Също така мисля, че човек трябва сам да се усети кога прекалява, какво и колко е удачно да пита, и е видно че всички други имат такъв усет освен него и са си задали въпросите коректно и за неща, които са им реални проблеми.   В случая дори не съм сигурна той има ли желание да чуе отговор от доцента или просто това е начина му на излагане на неговите виждания и предположения пред по-широка аудитория, но не схващам защо пък точно пък в този раздел – сигурно има някаква психологическа причина? Иначе не разбирам защо ако не са ти отговорили на 5 въпроса ще задаваш упорито 6-ти?
Sciencemax, извинявай, аз лично извличам полза и информация от това което пишеш, дори единия от твоите въпроси ме провокира да си планирам изследване за инсулинова резистентност, вижда се че си задълбал доста по проблемите на хепатита,  обаче очевидно е, че изнервяш повечето хора тук, както и е очевидно, че не те е грижа за това. Също така при толкова много въпроси – повечето тясно специализирани, предполагам можеш да си запишеш час при доцент Антонов и да си поговорите по тях изчерпателно.
От друга страна уважавайки много демократичността в този форум,  мисля че администраторите и по своя преценка могат да трият и местят теми и въпроси без да е писано правило, ние всички сме сигурни, че няма да злоупотребят с власттта си. Защо трябва да се променят отново правила, някой прекалено съвестен със сериозен проблем например няма да посмее да си зададе втория  въпрос, и това само защото друг нямал чувство за мярка.  А пък доцент Антонов и без това явно като че ли е твърде ангажиран за да се посвещава на въпросите ни....

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3197
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Хроничен хепатит B
Бих искала и аз да изкажа мнение, защото имам пряк поглед върху нещата и лични наблюдения.
Смятам, че ще дойде време когато самият Сайънсмакс ще ограничи форума. Може би на доц.Антонов четенето на подобни въпроси ще му стане пряко сили,досадно и тн. и ще прекрати рубриката. Кой ще има полза от това? Нека не гледаме само потребността на 1 потребител, а на форума като цяло. А и както Буба казва  ако има научни интереси, да си запише час при Доцента и да си ги зададе очи-в-очи.
Никой няма да му пречи да си поства таблиците и тн. така че който от вас има нужда или интерес да ги следи и попълва, ще може да го прави. Въпросът е, че неколкократно беше приканван на ЛС да смекчи " яростта" с която поства и задава въпроси към Доцента, на което той не благоволи даже и да отговори, т.е. преди да се постне тази тема, ние сме се опитали да проведем диалог, безрезултатно. Не смятам, че след като той не толерира нашите искания, ние трябва да толерираме държанието му, защото излиза извън границите на нормалното.
На мен лично взе да ми писва, така че съм ЗА! ограничение. В крайна сметка трябва да се съобразяваш малко с правилата в даден форум и с препоръките на модераторите, а не да ги възприемаш като безмълвни зелки, защото и те са хора,и те имат нерви и е елементарно правило когато те помолят да направиш нещо, да го направиш. Или поне да отговориш. На други места отдавна да е заиграл бана, но както виждате тук е по-различно.

Поздрави,
Силвана
Между 2 и 13 декември няма да бъда на линия. Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Мери_

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 2373
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон
  • Резултати: В момента съм на лечениe
Моето мнение по въпроса е, че просто модераторите и администраторите трябва да си ползват правата за изтриване на неподходящите постове!
Във всеки един форум това се прави и не е нужно да се променят правилата постоянно заради всеки, който явно няма чувство за мярка!
До сега лично аз не съм изтрила нито един пост, но вече ще се възползвам от това си право! :chat: :chat: :chat:

Поздрави,
Мери

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
Напълно съм съграсна с Мери  :doubleup:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007