Здравейте,
понякога мисля, че цената наистина е висока, не само заради "белите коси" и преживените неща ...
Днес пак бях на дерматолог , за пореден път
Докато бях на лечение беше лесно - всичко търпях и мислех, че е страничен ефект от лечението, че като свърши ще си дойдат нещата на място , да , ама не - имам обрив , примесен с лишеи , за който не намирам в чичко гугъл съответствие с конкретно заболяване (прилича на отопичен дерматит). Вече мина 1 месец откакто спрях лекарствата - никакво подобрение, даже според мен се влошава. По време на лечението видях какво ли не - лишеи , обриви на различни места с различен интензитет и от различен тип , екзема по лактите, дето приличаше на псориазис,косопад приличащ на алoпеция , всекви гадини ...
Обаче имам този обрив по лицето (сърби) със суха кожа , която се люспи и се разпространява по ушите и шията . Днес ми поставиха диагноза розацея, като хронично, появи се 2 месеца преди края на лечението.Всички дерматолози казват(знаете как е в дерматологията - не са ясни причините , няма конкретно лечение), че е вследствие на лечението, че е отключило заболяване..
В крайна сметка от това се опасявах - лекувам едно заболяване - хепатит дет мога да си живея с него 60 години и отключвам автоимунни заболявания (тип алoпеция, розацея и др) , които са видими и за които няма лечение
Не е ясно какво ми е - възможно е организма да се изчиства (тип интоксикация) , но ми предписаха 2 седмици антибиотик(да са живи здрави), който аз не мисля засега да пия. Не ми стига химията 1 година , ами продължаваме в същия дух , щото нямаме идея
Малко леко побеснях..леко така ...
Ще мина пак на вегетарианската диета или житен режим(5 дни само покълнало жито) белким са поочистя
Междувременно без ефект се мазах с Авене кремче за хидратиране и чувствителна кожа , розова вода , успокояващ тоник(без алкохол), смрадлика (чай държан в хладилника), зехтин - всички едно по едно без ефект. Сърби ме и пъпките стават повече, но не прилича на розацея, защото нямам акне , а просто сърбящ обрив тип алергичен - като от комари, ама все едно са ме нахапали навсякъде, без носа и челото)
Взе да ми писва и какво стана с радостта, че вируса не се открива, като всички ме питат какво ти е на лицето
освен това дебеля като по книжка, нали и за депресията обяснението беше в лекарствата уж
Вече съм склонна всякакви мазила да опитам върху физиономията си - моля споделете марки, които са ви помогнали
Благодаря
Поздрави
Сви