Автор Тема:  Свърши лечението-мъчението  (Прочетена 63006 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен cvetna

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 584
  • pure pleasure seeker
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Свърши лечението-мъчението
« Отговор #30 -: Март 16, 2011, 12:28:14 »
Поздрави и от мен  :clap:  :clap:  :clap:  :clap:  :clap:  :clap:

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен sunshine

• Публикации: 710
  • генотип 3
    • Профил
« Отговор #31 -: Март 17, 2011, 21:34:39 »
Сви, браво, страхотно, супер!!!
 :dance: :dance: :dance: :dance:
Само минуси и крепко здраве ти желая!
 :flowers:

Неактивен avgustina09

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 219
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #32 -: Март 18, 2011, 08:43:58 »
Сви,

Цената е много висока, но си заслужава! Наистина е най-хубавият ти ден когато виждаш " Вирусът не се открива!"

Много здраве и безгрижие!

Неактивен Svi

• Немедицинско лице
  • Публикации: 120
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
« Отговор #33 -: Март 30, 2011, 23:06:07 »
Здравейте,
понякога мисля, че цената наистина е висока, не само заради "белите коси" и преживените неща ...
Днес пак бях на дерматолог , за пореден път
Докато бях на лечение беше лесно  - всичко търпях и мислех, че е страничен ефект от лечението, че като свърши ще си дойдат нещата на място , да , ама не  - имам обрив , примесен с лишеи , за който не намирам в чичко гугъл съответствие с конкретно заболяване (прилича на отопичен дерматит). Вече мина 1 месец откакто спрях лекарствата  - никакво подобрение, даже според мен се влошава. По време на лечението видях какво ли не  - лишеи , обриви на различни места с различен интензитет и от различен тип , екзема по лактите, дето приличаше на псориазис,косопад приличащ на алoпеция , всекви гадини ...
Обаче имам този обрив по лицето (сърби) със суха кожа , която се люспи и се разпространява по ушите и шията . Днес ми поставиха диагноза розацея, като хронично, появи се 2 месеца преди края на лечението.Всички дерматолози казват(знаете как е в дерматологията - не са ясни причините , няма конкретно лечение), че е вследствие на лечението, че е отключило заболяване..
В крайна сметка от това се опасявах  - лекувам едно заболяване - хепатит дет мога да си живея с него 60 години и отключвам автоимунни заболявания (тип алoпеция, розацея и др) , които са видими и за които няма лечение
Не е ясно какво ми е - възможно е организма да се изчиства (тип интоксикация) , но ми предписаха 2 седмици антибиотик(да са живи здрави), който аз не мисля засега да пия. Не ми стига химията 1 година , ами продължаваме в същия дух , щото нямаме идея
Малко леко побеснях..леко така ...
Ще мина пак на вегетарианската диета или житен режим(5 дни само покълнало жито) белким са поочистя
Междувременно без ефект се мазах  с Авене кремче за хидратиране и чувствителна кожа , розова вода , успокояващ тоник(без алкохол), смрадлика (чай държан в хладилника), зехтин  - всички едно по едно без ефект. Сърби ме и пъпките стават повече, но не прилича на розацея, защото нямам акне , а просто сърбящ обрив тип алергичен - като от комари, ама все едно са ме нахапали навсякъде, без носа и челото)
Взе да ми писва и какво стана с радостта, че вируса не се открива, като всички ме питат какво ти е на лицето
освен това дебеля като по книжка, нали и за депресията обяснението беше в лекарствата уж
Вече съм склонна всякакви мазила да опитам върху физиономията си  - моля споделете марки, които са ви помогнали

Благодаря
Поздрави
Сви

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 3192
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #34 -: Март 30, 2011, 23:24:35 »
Сви,

това за което се сещам на прима виста е: хомеопатия. Доказано е, че помага, а и при теб антибиотик 2 седмици не ми звучи като добра идея. Защо не посетиш добър лекар- хомеопат който да ти предложи някакво лечение.

Поне няма да ти навреди повече..

Неактивен Rumi_

• Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #35 -: Март 31, 2011, 07:15:38 »
Здравей Сви, не знам какво да напиша и как да те успокоя?
Права си за отражението на лечението. Ама имаме ли избор?
Ето и при мен- не смятах да пиша в темата си, споделих само с Анмар, но....
В моят случай  се отключват най- вероятно автоимунни заболявания. Декекември - януари ми откриха невродермит по ръцете - изчезна уж. Сега по краката +лихен планус на колената. Дерматолога от Русе казва, че е от лечението. В понеделник ще звъня на лекуващите в Александровска за консултация.
 Появи се бучка в гърдата - там пък било ЛИПОМ/ уж бизобидно, но онкохирурга казва че е хубаво да се оперира./  Просто нямам думи... , но бях предупредена за тежеста на лечението от лекуващите. Само че ги питах не случайно, отключва ли лечението други заболявания? Отговора на проф., Чернев беше - НЕ! За сега и аз търпя, защоо не съм приключила. :scream:

Неактивен Erma

• Немедицинско лице
  • Публикации: 200
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #36 -: Март 31, 2011, 09:50:59 »
Сви, много добре разбирам как се чувстваш  :crying2: Явно дълго време ще се лекуваме от последиците от "лечението". Аз приключих почти преди година и още лекувам упорита очна инфекция на бактериална основа и само Бог знае докога. Казват ми като на теб-на фона на лечението се е развила инфекция, изкапах всички антибиотични капки, дето са на пазара, без ефект  :angry3: спокойно мога да кажа, че си работя само за капките, добавките и т. н. , но това е друга бира  :oops: тема, исках да кажа  :wink3:
Колкото до твоя проблем - и аз имах почти всички описани от теб кожни проблеми, а един месец след края на лечението направих ужасна вторична стафилококова инфекция по лицето. Бях страшна за гледане-пъпка върху пъпка! Е, ако изобщо съм била отчаяна през този период, мисля че беше тогава! Първите няколко месеца от спирането са много критични и страничните ефекти често се връщат със страшна сила. Сигурно има разумно обяснение, за една година организма сякаш се е наместил в ситуацията, после пак шок и стрес...
Отплеснах се - чудя се дали не трябна да пиеш противоалергични лекарства през устата? Аз пих зодак и едни други сини хапчета, май бяха Aerius,много ми помагаха. Другото, което ми помогна на кожата, беше морето. След 10 дни на море бях като нова!
Всичко ще отмине, само че трябва още търпение и упоритост, впрочем кожната лекарка в МВР болница е много добра и има опит с хора на лечение, помисли за една консултация! Ерма

Неактивен pamche

• Публикации: 980
    • Профил
« Отговор #37 -: Март 31, 2011, 10:33:42 »
Здрасти  :smile:

Не се притеснявай така ще е , при мен 8 месеца след лечението и пак не мога да кажа че съм се възстановил на 100% ...има някакви 10% дет не мога да си върна и не знам защо.
Лека по лека ще затихват проблемите но явно си трябва време и то не малко , ще минеш и през тези кожни проблеми и през ставни болки и всичко което си понесла по време на лечението , явно организма  "помни" и бавно чисти остатъците от лекарството , но все пак лека по лека ще се почувстваш човек.

Пожелава ми по бързо да си върнеш психическото и физическото състояние от преди лечението  :wink3:
« Последна редакция: Март 31, 2011, 10:39:23 от pamche »
Известен с това , че не е известен !

Неактивен ralka

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 366
    • Профил
« Отговор #38 -: Март 31, 2011, 11:02:53 »
Имаш ЛС.  :smile:

Неактивен Svi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #39 -: Март 31, 2011, 13:24:34 »
Хей ,
благодаря на всички .. :love5:
Днес сутринта като станах не ми се стори такъв голям проблем както зле изглеждаше снощи , значи трябва да се наспи човек :)
Може би положението не е толкова зле , пък и много бързам сигурно , искам сега с магическа пръчка да изчезне всичко дето ме тормози
Като ви слушам ще трябва значи да се настроя да съм по-търпелива
Rumi, Erma, Ralka , ама много ви се е събрало и на вас , хич не е честно...но трябва да се опитваме,да се борим, да търсим нови варианти и да не се нервираме
И хомеопатията е добра идея  - на някои хора им действа чудесно
Може да си направим подгрупа във форума  - сдружение на пъпчовчетата  :wink3:
Надявам се никой не се е обидил от това последното, ама така ми хрумна  :ashamed2:

Сви

Неактивен lyudmila

• Немедицинско лице
  • Публикации: 103
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #40 -: Април 01, 2011, 20:44:26 »
Здравей и от мен!И аз имах същия проблем по лицето и изненадващо ми помогна крем Здраве.
Поне опитай,няма да ти навреди и горе главата,радвай се за отрицателният резултат!
Успех!

Неактивен Svi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #41 -: Април 22, 2011, 21:46:23 »
Здравейте,
намазах се с каквото ми дойде на ума  за лице  - вече съм сигурна, че диагнозата ми розацея е напълно грешна и се радвам че не започнах да пия антибиотика (розацеята е свързана с капиляри и акне , а аз имам същите пъпки по ръцете). Понеже не съм от хората дето се впрягат много за външния си вид го приемам нормално засега чакам да ми мине . Абе обрив с лишей  - няма да се вглеждам. Вчера се върнах от Рим (5 дни екскурзия) екстра ми се отрази  - съвсем различно е да имаш енергия и да вървиш без пощада, макар и мускулите да са ти атрофирали.
Искам да кажа на всички, който се притесняват за косата си  - ще порасне -всичката  - хубава ..следих се да кажа как се получи , нищо конкретно засега  -  почивка против стрес , шампоан Виши , Ниоксин , пантогар  - не мисля, че конкретно някое от тези неща ми помогна, просто спрях интерферона и косата   ми расте като луда ..
Искам да кажа на всички, че е много трудно, лечението е отврат, изглежда като с дълги и сложни последици, ама минава с времето
Търпение му майката....и да не се взима човек прекалено на сериозно ..човекът е невероятно издържлив

Пожелавам отрицателни ПСР - и , аз още чакам този от ВМА (представете си досега 2 месеца и повече нямаше да имам идея дали лечението ми е успешно , ако бях разчитала на безплатния), твърде бавно ....
Според мен ПСР , който дава най-реален резултат е този 6 мес след лечението
Но кавъвто и резултат да имам  - аз за себе си реших - втори път няма да мина през това и ще родя пак -  защото няма по-хубаво от това да си майчица ....искам още едно бебе

Поздрави, стискайте зъби , живота се измерва в ценностната система, която сами сте си изградили

Сви

Неактивен Svi

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #42 -: Май 05, 2011, 21:11:48 »
Здравейте,
исках да споделя, че обривите са ми мнооого по-добре , почти не се забелязват , лишеите изчезнаха (тоест кожата ми вече не се бели).
макар и безотговорно не взех почти никакви мерки за кожните си проблеми и отшумяха сами. Даже предполагам, че това може да е било начин организма да се очисти от токсините и химията.
Излезе ми резултата от втория ПСР  - отрицателен , няма съмнения вече , сега само трябва и този от 6 м да е ок.
Някак не мога да спра да влизам във форума и да ви чета  - стана част от живота ми .....макар да не пиша често...
Общо взето да не смее човек да се оплаче  - всичко бавно и славно се нарежда след лечението макар да изглеждаше, че няма начин да е така  :flowers:

Поздрави
Сви

Неактивен Силвана Лесидренска

• Global moderator
  • Публикации: 3192
    • Профил
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #43 -: Май 06, 2011, 09:04:08 »
Здрасти Сви,

толкова се радвам, че имаш нов отрицателен ПСР. И за това, че дерматологичните проблеми отшумяват. Всичко се връща в релси- бавно, но категорично.

За лятото ще си чисто нова :)

:love5:

Неактивен anita

• Публикации: 2988
    • Профил
« Отговор #44 -: Май 06, 2011, 10:26:09 »
Трудно се оправяме след интерферона. Дълго време напомня за себе си.
Пожелавам ти отново отрицателен ПСР :flowers:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007