Автор Тема:  Високо ГГТ  (Прочетена 15435 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ovuk

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
  • Вид лечение: Не е провеждано
  • Резултати: Не е провеждано лечение
  • Статус: Недиагностициран/а
Високо ГГТ
« -: Ноември 07, 2011, 15:00:09 »
Здравейте на всички,Преди 8 мес. по повод дългогодишна екзема ми откриха високо ниво на ГГТ180.След консултация с др. Балабанска спрях да пия алкохол,а тя ми предписа карзил и хепасейф.Сега ГГТ спадна до 82 обаче от 3 месеца си стои на това ниво. Спрях за две седмици лекарствата и вдигнах ГГТ до 115.При последният Ехограф Балабанска ми каза ,че вече почти нямам стеатоза.Изсл. за хепатит А,В и С са отрицателни.Холестерола ми е 5,5. Имам камък в жлъчката но той е 15мм. и е подвижен,а жлъчката не е възпалена. Никога не съм получавал жлъчни кризи.От време на време имам тежест в дясното подребрие, но без никаква болка. Спортувам от няколко години. Чувствам се добре и имам достатъчно енергия.
Моля ви ако има някой с моя проблем да ми пише
« Последна редакция: Ноември 07, 2011, 16:28:58 от ovuk »

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Високо ГГТ
« Отговор #1 -: Ноември 07, 2011, 15:20:25 »

Неактивен Радослав Русинов

• Администратор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Професор
  • Публикации: 5566
    • Профил
    • My Home Page
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Високо ГГТ
« Отговор #2 -: Ноември 18, 2011, 14:45:44 »
Здравей,
По принцип високото ГГТ би могло да е индикатор за системна злоупотреба с алкохол. Ти може да си спрял алкохола от 8 месеца, но може би е нужно да мине повече време, преди ГГТ да се нормализира. Изчакай да мине малко по-дълъг период, тъй като винаги при черния дроб е нужно повече време за възстановяване. Ако обаче продължаваш да се притесняваш, или имаш някакви симптоми или оплаквания, може също да се насочиш и за втора и трета консултация с други лекари, за да чуеш повече лекарски мнения.
Ако приемем, че причина за високото ГГТ е бил алкохола, то си мисля, че може би трябва да си дадеш повече време, за да може стойностите му да влязат в норма. Но това е моето мнение като неспециалист. Вариант е да потърсиш още лекарски мнения.

Поздрави,
Радо
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007