Автор Тема:  Завършено лечение на хепатит C генотип 3  (Прочетена 132373 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен tedi

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1168
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Завършено лечение на хепатит C генотип 3
« Отговор #150 -: Август 27, 2012, 08:43:51 »
Да, бе, мое да се заразиш, щото имунитет за хепатит нема, не се изгражда! Тва че си я лъскал и търкал нема никво значение, щото вирусите са доста устойчиви, требва си дезинфектиране.

Неактивен MARAQ83

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 90
    • Профил
« Отговор #151 -: Август 27, 2012, 10:30:23 »
Бранко така си играеш на руска рулетка.Няма гаранция,че колкото и да си я лъскал тая спринцовка не е останала и една частичка от вируса,от който дори да си се излекувал не може да изградиш  имунитет.Има вероятност да се заразиш.А и няма гаранция,че човека знае със сигурност,че не е болен.Поздрави Мария

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
« Отговор #152 -: Август 27, 2012, 11:30:12 »
Така както описваш ситуацията има реална вероятност отново да си се заразил.
За да си сигурен трябва да си пуснеш ПСР. Стандартното изследване за антитела няма да ти е от полза, защото то остава положително до живот дори и след успешно излекуване.

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #153 -: Август 27, 2012, 15:38:31 »

Защо ли си мисля, че щом не можеш да изтраеш до утре и поемаш такъв риск ти си доста сериозно закачен. И тогава няма смисъл да почваш лечения на хепатити, дори да имаш отново. Така и спин се хваща да вметна. Тогава се почва първо с детокс. От там ти идва и проблемът с либидото - от наркотиците става така. Само защо ли всички те съветваме все едно тях ги няма? Аз чак сега прозрях, малко съм бавно загряваща, ама карай.
« Последна редакция: Август 27, 2012, 16:03:36 от Орфей »

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 173
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #154 -: Август 27, 2012, 16:49:12 »
Ами да , възможно е да съм се заразил .... дори днес като си говорих с едно момче  за хепатит С , и пихме ракия , и усетих едно неразположение в областта на черния дроб ..... много се ядосах ..... дано да е на психогенна основа , сетих се и че като ми правиха биопсия и атанасов ми показа частицата от черния дроб - беше розова , а черния дроб едва ли е розов :((((  , направо се видях умиращ от най тъпата болест , нямам проблеми с либидото , освем че нямам жена ..... явно е било на психогенна основа .... наистина бих искал да имаше някакъв начин да определя дали отново се е върнал вирусът или не  , физически  и психически се чувствам  много здрав .... и по време на лечението имах 2 рискови ситуации , но накрая ПСР-а беше отрицателен , не ме съдете защото не знаете какво е да живееш ден за ден и нищо да не зависи от теб дори и собствения ти живот , аре лек ден ....

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #155 -: Август 27, 2012, 17:55:33 »
Ще ти отговоря с цитат:

Най-добрият ден в живота ти е онзи, в който решиш, че животът е твой. Без извинения или оправдания. Без никого, на когото да се облегнеш, разчиташ или обвиняваш. Това е твоят дар - пътешествието е удивително - и единствено ти отговаряш за качеството му. Това е денят, в който животът ти наистина започва.

Аре лека вечер и на теб.

Дани
Hang in there.

Неактивен tedi

• Публикации: 1168
    • Профил
« Отговор #156 -: Август 27, 2012, 21:10:40 »
Да те съдя...нема те съдя, щото принципно ме бОли за теб и животеца ти. Ама не мое да не си кажа мнението, че си уникално просто копеле, бате! И нали си чувал приказката - ''кой квот си надроби, тва ше си сърба!'' А си прост, щото нормално и поне малко мислещите се учат от грешките си и гледат да не ги повтарят, особено, ако са сериозни и касаят здравето им!

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #157 -: Август 28, 2012, 09:19:32 »
Ще ти отговоря с цитат:

Най-добрият ден в живота ти е онзи, в който решиш, че животът е твой. Без извинения или оправдания. Без никого, на когото да се облегнеш, разчиташ или обвиняваш. Това е твоят дар - пътешествието е удивително - и единствено ти отговаряш за качеството му. Това е денят, в който животът ти наистина започва.

Аре лека вечер и на теб.

Дани

Дани, заинтригува ме, я дай повече инфо  :biggrin:

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен irka

• усмихната
  • Публикации: 734
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #158 -: Септември 04, 2012, 08:08:23 »
Аз сериозно си мисля, че цялата тема на Бранко е някаква тотална пързалка. Прави си живота весел човека. Хвърля по някой червей да захапем въдицата и ни гледа сеира.

А ако не е пързала, се съгласявам с мнението на теди.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #159 -: Септември 25, 2012, 10:46:32 »
За кое да ви пързалям ??? Дори и да се е върнал вируса , не го усещам никак , наистина .... тренирам доста напоследък , може би съм по здрав откогато и да било .... нали целта на здравето е да се чувстваш здрав , щото преди като бях изпаднал в депресия дупка ли какво е , и всички изследвания които си пусках (много бяха) бяха перфектни (въпреки че взимах шепа антидепресанти и така нататък) - и ми казваха че е на психогенна основа - говорех с психиатърът си - той каза че сега съм бил по добре от всякога и според него проблемът е някаква болест (не психична) - всичко което написах сега не е лъжа , но не знам как да го докажа .

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #160 -: Септември 25, 2012, 11:07:53 »
Здравей Бранко, вярно е че хепатита е болест на целия организъм, а не само на черния дроб. Вярно е и че научавайки за тази диагноза всички ние сме шокирани. Не всички успяваме да се излекуваме и това допълнително влияе върху психиката ни.
С нашите отговори в твоят пост ние никога не сме гледали с недоверие на написаното от теб. Напротив, в моментите в които ти е било тежко сме те успокоявали.
Браво за това, че се чувстваш перфектно, но не е лошо да си направиш и един ПСР за твоя сигурност. Вируса на хепатит Ц и Б не винаги се усеща, знаем го от опит. Това е и причината много от нас да потърсят късно помощ или или случайно да разберат за диагнозата си.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #161 -: Ноември 01, 2012, 10:46:43 »
Нямам работа и за 200 лева на месец и засега не мога да си позволя да ида до София да ми пуснат ПСР-а , НО - продължавам да тренирам и да тичан спринт и какво ли не . 42 см бицепс съм отпрашил ... правя набирания с 20 кг като аз тежа вече 95 кг (само мускули) и се чувствам перфектно ...  като тичах спринт нагоре по един баир и после по равното усетих лека тежест в черния дроб - но и преди като тичах спринт също го усещах , Знам че има вероятност вирусът да се е върнал но не искам и да знам - не пия алкохол или някакви наркотици - и тренирам - така че и да се е върнал какво повече мога да направя :) иначе целта ми е да стана 105 кг мускули тоест + още 10 кг :) аз вече качих 10 кг (бях 85)  имам мегдан за развитие  защото съм 194 см висок и ми казаха че спокойно мога да тежа 105 кг :Р
чувствам се много добре това е най важното
пожелавам ви и вие да усетите колко добре се отразява физическото натоварване за самочувствието ви , тонуса ви психиката ви и всичко , аз нямам нито гадже нито работа нито нищо , колегите ми архитекти работят имат работа и деца  и са много напред , но аз не съм тръгнал да завиждам ами се старая да мисля положително :)
поздрави , Бранимир :)

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
« Отговор #162 -: Ноември 01, 2012, 11:36:30 »
Виж сега, с всичко казано от теб за спорта и положителното мислене съм съгласна! Но мисля че ще ти олекне много ако си пуснеш ПСРа. Защото така излиза, че не го пускаш от страх. А страховете са по-страшни от реалността. най-вероятно си се излекувал и е добре да го знаеш. А ако случайно нещо не си - пак е добре да го знаеш. Да знаеш какви алтернативи имаш и ще си решаваш. А то така си като щраус, заровил глава в пясъка.

Неактивен brankox

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #163 -: Ноември 05, 2012, 10:11:35 »
За първи път имам съмнения че може би не съм безсмъртен ..... Събота вечерта се напих много сериозно и вечерта с друга компания се отрязах , не ми харесваше това че онези са забили а и ми се виеше малко свят от алкохола - затова реших да тренирам .На едно близко дърво правих набирания и френското , дори на едно друго дърво се покатерих и се чекнех по клоните като пиян орангутан - дотук всичко добре - но следващата сутрин (неделя) усещах леко неразположение в черния дроб (и на друг места заради това че се чекнех по дървото) - и се попритесних - но урината ми е светла почти прозрачна ... днес се чувствам отново добре и мисля да тренирам - да видим може пък даже да съм по силен (вчера имах мускулна треска , въпреки че бях много пиян съм си направил яката тренировка :)  засега нямам пари да ида до София да си пусна пср .....

Неактивен tetibulka

• Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #164 -: Ноември 05, 2012, 16:40:58 »
За първи път съмненията ти ми звучат адски логично
Hang in there.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007