Автор Тема:  Хепатит С  (Прочетена 21146 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен ninja84

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Неуспешно завършенo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Хепатит С
« Отговор #15 -: Септември 25, 2012, 12:26:17 »
Теди може и така да е ,аз не споря по тази тема а само си казах личното мнение ! По важното е ,че всеки които знае за заболяването си трябва да прави като тебе за да се предотвратят други заразявания.Аз също правя като теб и определено хората ме взимат сериозно , явно твоята маникюристка просто гледа да си вземе 15 лева от процедурата независимо ,че ти си болна и ,че следващия може да се зарази.Забелязал съм ,че незапознатите с болестта го разбират като обикновена жълтеница и за това се получава така понякога !

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 64
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
« Отговор #16 -: Ноември 04, 2012, 11:19:34 »
   Здравейте позволявам си да се включа в темата защото искам и аз да изкажа личното си мнение, макар и за някои да е грешно, относно хепатит Ц и дрогата. Първо поздравления на ninja84, дай боже на всеки такъв изход от болестта и отрицателни ПСР. Моят мъж е с хепатит Ц генотип 3 и чакаме протокол за лечението. Хепатита му е вследствие предишна венозна употреба на хероин. Така че той е един от тези 
Цитат
  защото на всички ни е ясно ,че 85 процента в този форум а и по целия свят хората се заразяват от тъпата шибана дрога.
за които говори ninja84.
  Напълно съм съгласна с неговото лично мнение и мога с чиста съвест да кажа че повечето от болните с хепатит Ц сами са си натресли болестта именно по този начин чрез дрогата. Смея да защитя думите си пред когото и да е тъй като специалността ми е именно такава и често се сблъсквам с наркотиците. Не бях напълно запозната с хепатит Ц, като студенти получавахме основната информация в сбит вид дотолкова доколкото имаше връзка с последиците от приема на дрога, но винаги и навсякъде пишеше че при 85% се развива Ц-то. Сега ми се налага по лични причини да доизуча болестта но мнението ми не се променя. Освен мъжа ми имам толкова много познати и случайни хора с хепатит Ц, които не желаят да се лекуват само защото не се чувстват болни и всички те по един или друг начин, някога, някъде са опитвали дрога. Така че моето мнение за регистрираните случай на хепатит Ц си остава, че по голяма част от тях - като пояснявам днес в 21 век, са вследствие на наркотиците, оставащите проценти ги разделете на случайността, кръвопреливането и интервенциите. Може да греша, може някои да не е съгласен с мен, но подкрепям ninja84 и исках да споделя.
Поздрави Ками :audrey_hepburn:
« Последна редакция: Ноември 04, 2012, 11:50:05 от kami kami »

Неактивен Walmsley

• Немедицинско лице
  • Публикации: 50
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
« Отговор #17 -: Ноември 04, 2012, 13:09:30 »
Твойто лично мнение няма нищо общо с действителността. Аз не съм и виждала дрога, както и много други за които знам, в това число и възрастни хора над 70г. От такива боклуци като вас сме на такова дередже. Няма да се учудя и СПИН да ни докарате.
Нека да си помислят наркоманите, заслужават ли безплатно лечение.
Това пък е моето лично мнение.

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
« Отговор #18 -: Ноември 04, 2012, 14:46:18 »
 :fool3: аз само не мога да разбера тези които са пристрастени към наркотици - след като така и така са се "закачили" как така се заразяват - тези игли нали не са за многократна употреба,а иструват стотинки??? Как така използват много хора една игла,защото поправете ме ако греша - ама нали така се заразяват!?!?
На мене ми се струва абсолютно безумие това - ако мога да приема че по дадено стечение на обстоятелставата са се пристрастили към наркотици и лечението от това наистина изисква силна воля - бива ли толкова /извинявам се израза/ ТЪПАНАРСКИ да поемат риска за зараза от Хепатит или СПИН  :angry3:
Толкова ли не си дават сметка за това  :pardon:

Неактивен ivka81

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #19 -: Ноември 04, 2012, 15:48:06 »
Не знам какви проучвания и книги си чела,но тук повече от 85% ще ти потвърдят че не са ползвали наркотици и въпреки това имат хепатит Ц. Най- много заразени с вируса на хепатит е от болнични заведения. Разбиранията ти и мнението ти въобще не отговаря на действителността.

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #20 -: Ноември 04, 2012, 15:50:59 »
Не знам какви проучвания и книги си чела,но тук повече от 85% ще ти потвърдят че не са ползвали наркотици и въпреки това имат хепатит Ц. Най- много заразени с вируса на хепатит е от болнични заведения. Разбиранията ти и мнението ти въобще не отговаря на действителността.

+1  :doubleup:

Неактивен ivka81

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #21 -: Ноември 04, 2012, 16:00:03 »
Въобще много се дразня на такива заключения,вярвай направо ми настръхва косата ...и то пък и някои дет ми се перчат че били медицински лица, и се смятат да много вещи. Я отиди при професор Антонов или при Балабанска и ги питай какви са най-честите случаи на заразяване при тях... И въобще не мога да се съглася да влизам в няква си статистика изкарана от някъде си ,от някой...

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #22 -: Ноември 04, 2012, 18:48:33 »
Не съм медицинско лице и за сведение на всички които сте ме оплюли съм юридически психолог с профил борба с наркоманията. Много добре знам какво съм прочела и научила и затова смело го твърдя, и смятам че това което са го написали учени хора и е в учебниците няма как да не е истина, а и не сте вие тези които да съдите моето мнение и да нападате. Хал хабер си нямате как се предава хепатит Ц при употребата на наркотиците, защото както виждам сте вещи само за начина чрез използвана спринцовка а сте тръгнали да ми се ясните и чак да ме пращате при професора. Мисля че съм говорила с него на тази тема и много добре чух всяка негова дума и затова си позволих да коментирам мнението на това момче и едва дали някои от вас знаят за умишленото заразяване на дрогата с Ц-то, СПИН и още куп болести, за политиката на компаниите произвеждащи лекарства, и още куп куп причини свързани само и единствено с пари. А дали пък сте и стигнали до извода че именно тези
Цитат
в това число и възрастни хора над 70г.
или някои съвсем случаен като повечето от вас в този форум, които са се заразили в болнични заведения и някъде си там, може да са лепнали Ц-то именно от някои които е използвал наркотици и е бил преди вас на интервенция. Та така скъпи нападатели, вярвам че сте вещи по темата за хепатит Ц - лечение, ефекти т.н за което съм ви благодарна защото аз се уча от вас, ама айде малко се спрете относно средно статистическото предаване на Ц-то.
 А за потребителя Walmsley и грубите думи
Цитат
От такива боклуци като вас сме на такова дередже. Няма да се учудя и СПИН да ни докарате.
Нека да си помислят наркоманите, заслужават ли безплатно лечение.
ще кажа че не е мястото тук да съдиш кои какъв е бил и да обиждаш защото не знаеш кои и защо е прибягнал до отровата наречена дрога. Важното е че се е осъзнал и е решил да продължи напред и е решил да се пребори с това което си е навлякъл от незнание. Ще ти кажа само че мъжа ми не е бил редовен наркоман, вземал е рядко само със собствени игли, и то по причини които не съм длъжна да ти обяснявам и никои не е знаел даже че взима и се е заразил именно по начина по които ти описах по горе -  с заразен нарочно хероин. Така че хайде малко уважавай хората и не използвай така свободно думата БОКЛУЦИ защото не зная всъщност и ти на кое ниво на боклука си, нали и ти си с Ц-то, защото ако стана на позицията на човек на които не му пука за болните от този вид хепатит мога да кажа много цинизми и няма да ти изнесе. Не ти е стигнала до главата тази ситуация и затова по добре не давай коментари.

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #23 -: Ноември 04, 2012, 19:13:45 »
Виж сега - съжалявам за наистина "невъзпитаното" обръщение на колегата Walmsley,но човек наистина си изпуска нервите понякога следствие влиянието на лекарствата!
Темата за наркотиците наистина е много дълга и има доста гледни точки,и сигурно няма да можем да я обхванем цялата а и не е времето тук!
Аз попитах за иглите,защото наистина явно поради моето невежество по въпроса мислех че така става заразяването - защото доколкото знам е само по кръвен път - но твоята теория за умишленото заразяване ми се струва малко като "световна конспирация" и доста неиздържана/не казвам че не е възможно/
Но аз съм от хората които са заразени след кръвопреливане следствие животоспасяваща операция в болница - и тези неща които понасям сега следствие безотговорноста на други хора,накоито си им поверил живота си а не поради моя личен избор - защото аз продължавам да смятам че посягането към наркотиците си е личен избор следствие на лошо възпитание и култура!
Така че може би и ти разбираш защо сме по-чувствителни когато поради това че се лекуваме от Хепатит,много хора гледат на нас като зависими,защото едно поради незнание,второ - поради такива писания са останали с такова разбиране!
Поздрави!
 :flowers:

Неактивен Walmsley

• Немедицинско лице
  • Публикации: 50
    • Профил
« Отговор #24 -: Ноември 04, 2012, 19:49:44 »
Ками, Ками,
Благодаря ти за обстоятелствения и „компетентен” отговор. Но си права само в едно и то е  - как да се правят повече пари? Завършвам нашия спор с голямата надежда, че тези „85%, на които всички сме жертви”  с такъв специалист, най-после се вижда краят на хепатита.

Неактивен karamel

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #25 -: Ноември 04, 2012, 20:10:26 »
Нека си бъдем полезни а не да се обиждаме. Научила съм много от този форум за което безкрайно благодаря на всички ви, и дано съм полезна на някого с подобен на моя проблем. Дано някои ден се преборим и с дрогата и с хепатит Ц които са неимоверно свързани в повечето случай.

Поздрави  :flowers:
« Последна редакция: Ноември 04, 2012, 20:16:46 от kami kami »

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #26 -: Ноември 04, 2012, 22:01:16 »
Само да вмъкна нещо по въпроса с заразяването. Докато бях хоспитализиран колега от съседна стая каза че се бил заразил като му правили Гастроскопия. Имал проблеми някакви с стомаха и му я направили. Отишъл си там у тях  и след няколко дена доколкото разбрах пожълтял. Не бил ходил пак в болници или други специалисти за да се съмнява в някакво друго заразяване.  :oops:

Ако наистина това е така...ужас. Човек отива с болки в корема а се прибира с хепатит С.

Нали уж дезинфекцират тръбите или всичко е лай лай кучки.  :fight2:

Аз незнам вече ме е страх и по заведения да ям с вилица и лъжица или да пия от чаша или да си поръчам пилешки хапки или  вратна пържола. Знам ли кой го е правил и от какво е болен. Психиката вече май взема да си прави шеги с мене а и май с всички нас....

Поздрави ИФФФФчуууу   :morning:

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #27 -: Ноември 04, 2012, 22:59:03 »
 :laugh1: мани,мани - тотално ще изперкаме с психиката,ама добре поне че е обратимо /така казват тези които са завършили,ако не лъжат де/  :pardon:

Неактивен LANA

• Немедицинско лице
  • Публикации: 107
    • Профил
  • Резултати: Повторно лечение
« Отговор #28 -: Ноември 04, 2012, 23:00:22 »
Да, човек понякога изрича по-остри думи,но е разбираемо в конкретната ситуация.
Аз си нямам хал хабер от наркотици, но съм лепнала Ц-то в болнично заведение при медицинска манипулация.
И са присъединявам към написаното от Пепи, че се припокрива с моите мисли и разсъждения.
А ПРЕСЛАВ 1980 направо ми" взе думите от устата" относно посещаването на обществени места.
Ама наистина доста хора не знаят по какъв начин се предават тези болести и ни гледат като да сме чумави.     
Поздрави и от мен  ЛАНА

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007