Автор Тема:  HCV обзор – ноември 2012  (Прочетена 3203 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Радослав Русинов

 • Администратор на форума - немедицинско лице
 • Степен на активност - Професор
 • *******
 • Публикации: 5566
 • Пол: Мъж
  • Профил
  • My Home Page
 • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
 • Резултати: Успешнo
 • Статус: Хроничен хепатит C
HCV обзор – ноември 2012
« -: Януари 07, 2013, 00:07:22 »
HCV обзор – ноември 2012


Автор: Lucinda K. Porter
Дата: 1 ноември 2012

 

Статия: Прогнозните ефекти от лечението на НСV инфекцията варират между отделните европейските страни, от Deuffic–Burban S, Deltenre P, Buti M и др.

Източник: Gastroenterology, октомври 2012; т. 143, бр. 4, стр. 974-985

Това изследване оценява разликите в практиките за скрининг и лечение на пациенти с НСV в Белгия, Франция, Германия, Италия, Испания и Обединеното кралство през 2002-2011 г. Изследователите се интересуват от въздействието на НСV лечението (IFN и рибавирин) върху свързаните с НСV цироза и смъртност, както и от влиянието на новите директно действащи антивирусни лекарства (DAAs, или ДДА) в бъдеще.

Заключение: лечението на HCV е намалило случаите на цироза със 7%, а смъртните случаи с 3.4% от 2002 до 2011 г. Научната екстраполация предвижда, че напредъкът в антивирусната терапия, използваща ДДА, заедно с подобрено скриниране за идентифициране на пациенти с НСV, ще доведе до още по-голям брой от наблюдаваните за периода 2002 - 2011 г. 

Редакционен коментар: въпреки че проучването е европейско, то отразява и ситуацията в САЩ. С новите препоръки на Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC) за еднократно скриниране на всички лица, родени между 1945 и 1965 г., подобрените изследвания и лечения с по-висок процент на ефикасност, ще видим разлика в заболеваемостта и смъртността при условие, че продължим да се движим напред.

Статия: Наднорменото телесно тегло и рискът от първичен рак на черния дроб: актуализиран мета-анализ на перспективни проучвания от Chen Y, Wang X, Wang J, и др.

Източник: European Journal of Cancer, септември 2012; т. 48, бр 14, стр. 2137-2145

Това проучване разглежда научната литература, посветена на връзката между първичния рак на черния дроб и наднорменото телесно тегло, публикувана от 1966 до края на 2011 г. Това са 26 перспективни проучвания и над 25,000 случаи на първичен рак на черния дроб.

Заключение: наднорменото телесно тегло е неоспоримо свързано с повишен риск от първичен рак на черния дроб.

Редакционен коментар:
не съм сигурна кое е по-трудно - лечението на хепатит C или отслабването. Обаче, проучванията водят до там, че ние постоянно чуваме - наднорменото тегло увеличава риска от много здравословни проблеми. Тъй като свързаната с НСV цироза увеличава риска от рак на черния дроб, то затлъстяването допринася за този риск.
...


Целият обзор може да прочетете на сайта на сдружение ХепАктив: HCV обзор – ноември 2012
Нямам възможност да отговарям своевременно на постове и лични съобщения.
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org


 


СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007