Здравейте на всички форумници и създатели на този прекрасен форум!!!
От доста време само чета стари и нови теми,които ме интригуват,но сега реших да споделя с вас за моето лечение,защото не виждам някой да е точно на такова и предполагам,че ще бъде интересно да го чуете.
През началото на юли месец 2012 година,абсолютно на майтап си направих профилактични изследвания за СПИН,сифилис и трите хепатита...и предполагам,че като повечето от вас тук...бях изумена от положителният резултат за хепатит С!Тогава и аз започнах да минавам през деветте кръга на ада...както се казва....Изследванията,биопсията и очакването на резултатите се проточи до края на септември.Отидох да ми попълнят протоколите и да ги подам в здравната каса,когато др.Желева от "Иван Рилски" ми каза,че с генотип 1а ТС и сравнително добри резултати...мога да участвам в клинично изпитване на нов препарат(+интерферон и рибавирин),който е като Телапревира,но според мен целят да се използва на негово място.Трябваше обаче да се изчака няколко месеца,докато дойде тук.Обещаваха ми,че в комбинация с това лекарство,лечението ще ми бъде 6 месеца,а не година и...най-важното вероятността за успеваемост за изчистване на вируса от организма е по-голяма!
И така...на 11.01.2013 година стартира моето лечение под ръководството на Антонов,Желев и Томов в "Иван Рилски"!
Ние сме група от 10 човека,като трима ги лекуват с Телапревир,а останалите сме разделени на две групи и на всяка група дават различен препарат,но все още не ни казват името.Него ще го вземаме 12 седмици(при мен са две хапчета само сутрин,които също се вземат с мазна храна),а до края продължаваме с интерферона и рибавирина.Смело мога да кажа,че доста се бях наплашила от чутото и прочетеното,относно страничните ефекти на цялото лечение,но за сега при мен нещата минават доста поносимо!При поставянето на първата инжекция в следобедните часове вдигнах температура,но не повече от 37,2 ,заболяха ме мускулите по краката и гърба,но след един парацетамол(това е единственото лекарство,което можем да взимаме) всичко отшумя.От тогава температура не съм вдигала!След втората инжекция имах частични сърбежи по краката,но това беше само за три-четири дни.Сърцебиене-също за кратко.Единствено умората и световъртежа ми останаха,но последното бързо отшумява след хапване на нещо!Определено до момента понякога даже забравям,че съм на лечение!
Само с левкоцитите не успях да се справя!Миналата седмица по телефона Томов ми каза,че драстично са намалели,което налага намаляване дозата на интерферон.И сега от 180 съм на 90.В петък съм на изследвания и тогава ще разбера до кога ще съм на тази доза и дали ще се наложи да се намали дозата и на другите лекарства.
За сега това е от мен!
Искрено пожелавам на всички тотално изчистване на вируса,а на администраторите-БЛАГОДАРЯ,ЧЕ ВИ ИМА!!!