Автор Тема:  Хемоглобин < 9 ...EPO?  (Прочетена 5405 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен vespa

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 7
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Остър хепатит C
Хемоглобин < 9 ...EPO?
« -: Юни 17, 2013, 20:59:23 »
Здравеите отново- от дне^ната кравна картина седмитза 6 Хемоглобина ми е паднал под 9 !! риба хап4етата ми ги намалиха на 600 / 1 + 2 ден/ ..Утре 6те дисцутираме оптзиата за ЕПО инзекзии за пови6аване на кравните тела -ниакои да ги е взимал ??

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: Хемоглобин < 9 ...EPO?
« Отговор #1 -: Юни 19, 2013, 10:52:32 »
Веспа, не мога да те разбера точно, би ли написала колко ти е хемоглобина сега и референтните стойности, както и колко е бил преди седмица. Тези 6 и 9 какво са? Защото помня смътно референтните стойности на хемоглобина, които са нещо от типа на 120 за жени като долна граница. За да можем да отговорим трябва да е написано ясно и точно. Аз съм взимала Неопоген, но той беше за левкоцитите. Тези лекарства за повишаване на кръвните показатели са скъпи и болезнено се понасят от организма. Но понякога се налагат. Може да дадеш и линк към лекарството ЕРО, което ще взимаш да го разгледам. Най-вероятно ще го взимаш, къде ще ходиш, щом си с опасно ниски стойности на хемоглобина. Имаш ли световъртежи, причернявания, задъхвания, сърцебиене?

Неактивен vespa

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #2 -: Юни 19, 2013, 12:40:13 »
здравеите- всички признаци са налице за нисак хемоглобин...тои пада с 0.5 на седмица от 12.5 сега след 7 седм. е 9...Аз сам на лечение в Англиа- лекарцтвото което мога да взема е доста скапо но знам че работи при ниакои случаи мн добре. ето линка
http://en.wikipedia.org/wiki/Erythropoietin
Рибавина ми го намалиха от 1000 на 600
миналата седмица кравните  ми резултати от вирусниа товар биаха <16  УНД , но хемоглобина пада и се притесниажам да не ми сприат лечението точно сега когато вируса го ниама!!!
Хеп С 1 а

Неактивен Аника

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
« Отговор #3 -: Юни 19, 2013, 16:32:07 »
Орфей, реф. гр. на Хемоглобина могат да бъдат и в други мерни единици. Т.е. нейния  хемоглобин е 90, при нашите реф. гр.

Веспа, със сигурност можеш да подпомогнеш костния мозък с такива инжекции - въпросът е да съгласуваш това с лекуващите ти лекари. Дали може да се приема с Телапревир?
При стандартна терапия и критични стойности на хемоглобин, тези инжекции вършат работа. Мисля, че някъде бях чела, че производителят Incivo разрешават употребата на еритропоетин стимулиращи инжекции, но най-сигурно е да го обсъдиш с твоите лекари!

Успех!
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 81
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
« Отговор #4 -: Юни 19, 2013, 16:34:41 »
 :bye2:
Еритропоетинът е много добър при анемия. Но дали при всички видове - не знам.
Баща ми го ползва преди време/анемия вследствие бъбречна недостатъчност/.
Но все пак е редно да ти го назначи наблюдаващият те лекар.
Той ще определи дали е необходим за твоето състояние, както дозата и продължителността.
При теб има вероятност след намаленият Рибавирин нещата да се стабилизират и без т.н. "тежка артилерия"
Пожелавам ти успех!
Когато нещата отиват по дяволите, не отивай с тях!

Неактивен vespa

• Немедицинско лице
  • *
    • Профил
« Отговор #5 -: Юни 20, 2013, 23:20:25 »
мерси за подкрепата-оказа се че тука до 8.5 хемоглобин в моиа случаи само те дарзат на минимален рибавин .-после правиат кравопреливане на ниаколко пати по малко..докато си на телепревир !! ЕПО го предписват за мн тезки случаи ..така че се надиавам да ми се размине -или  да стабилизирам ХБ че едвам бутам тиа дни

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007