Автор Тема:  С ново лекарство срещу хроничен хепатит С  (Прочетена 82687 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
  • Статус: Хроничен хепатит C
Re: С ново лекарство срещу хроничен хепатит С
« Отговор #105 -: Април 10, 2013, 09:40:31 »
При мен проблемите започнаха след третия месец и до 10тия се задълбочаваха подмолно и прогресивно. Поддържах постоянно субфибрилна температура, но тя не ми тежеше толкоз. При мен проблемът дойде, че ужасно се изморявах от работата и едвам ходех и станах нервна и виках и се обиждах много и въобще болен човек толкоз време е много жалка работа. Бях щастлива, когато всичко това свърши внезапно като ТСХто се оказа че за 2 месеца ми е скочило над 100 и ми прекратиха лечението едни месец по-рано, защото накрая всеки ден си беше "пирон в когчега на мъртвеца"  :girl_wink:. Та идеята ми е, че при някои хора най-трудното е в началото, при други по-натам.

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 118
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
« Отговор #106 -: Април 10, 2013, 10:11:12 »
Гадна работа!
Като се замисля,в повечето случаи проблемите ни идват от това с каква нагласа и очаквания "влизаме в играта"... Явно и при мен това  си изигра ролята...изобщо не очаквах,че проблемите ще се задълбочат след третия месец (примерно),това е.Иначе знам,че нищо ново не ми се случва,просто не го очаквах сега.
А нервността и напрежението в мен и около мен,което правя,както и ти,Орфейче,споделяш,си ги имам в изобилие!Такива сеири,панаири и фиести си заформям,че после си припявам ,вероятно на повечето от тук присъстващите познат текст "...АЗ ЛИ БЯХ ТОГАВАААА?..."  :laugh:

Днес пак бях до болницата,още една епроветчица е трябвало да ми вземат....споменах за новостите около мен и ми казаха,че ако я вдигам температурата над 37 да алармирам.За сега я държа до тази стойност и то само привечер.
Миии...няма начин....ще се борим....то беше ясно,че лесно нема!!!
И не на последно място - Благодаря на председателя на клуба на температуровдигащите,Орфей,Руми.....на всички,които не ме оставят да се сдухвам!!! :flowers:

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #107 -: Май 20, 2013, 13:41:11 »
Привет на всички!
Отдавна не съм влизала тук и нищо не съм писала за себе си,просто защото нищо не ми се случваше.И малкото температура,която се опитвах да вдигам изчезна,нямам проблеми със зъбите,нямам проблеми със съня,косата ми си расте без да пада.... а бе като кажа,че съм на интерфероново лечение направо не ми вярват  :smile: Единствено умората и лесната мускулна треска,която получавам и от най-малкото натоварване на мускулите напомнят през какво минавам...
А всъщност се оказа,че ясно се вижда края!!!Миналият петък бях в болницата и чух чудната вест,че цялото ми лечение ще бъде 6 месеца,т.е. остават ми още числом и словом четири седмици или по-точно на 21.06 ми е последният интерферон!!!След това в продължение на 6 месеца ще продължават да ни изследват за вируса и ако на края все още не ми се открива ме считат за изчистена!
Вярвам,че експерименталното хапче си каза думата!!!...и че взех правилното решение да се лекувам с него!!!
Успех и хубав ден от мен! :flowers:

п.п. Забравих да добавя,че имам почти 200 минути солариум вече ,без да имам каквито и да е проблеми с кожата!Утре даже мисля да отида на плаж...  :party:
« Последна редакция: Май 20, 2013, 14:00:54 от Asq DDD »

Неактивен ninja84

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Първолак
  • *
  • Публикации: 16
    • Профил
  • Резултати: Неуспешно завършенo
« Отговор #108 -: Май 20, 2013, 15:30:22 »
Привет на всички!
Отдавна не съм влизала тук и нищо не съм писала за себе си,просто защото нищо не ми се случваше.И малкото температура,която се опитвах да вдигам изчезна,нямам проблеми със зъбите,нямам проблеми със съня,косата ми си расте без да пада.... а бе като кажа,че съм на интерфероново лечение направо не ми вярват  :smile: Единствено умората и лесната мускулна треска,която получавам и от най-малкото натоварване на мускулите напомнят през какво минавам...
А всъщност се оказа,че ясно се вижда края!!!Миналият петък бях в болницата и чух чудната вест,че цялото ми лечение ще бъде 6 месеца,т.е. остават ми още числом и словом четири седмици или по-точно на 21.06 ми е последният интерферон!!!След това в продължение на 6 месеца ще продължават да ни изследват за вируса и ако на края все още не ми се открива ме считат за изчистена!
Вярвам,че експерименталното хапче си каза думата!!!...и че взех правилното решение да се лекувам с него!!!
Успех и хубав ден от мен! :flowers:

п.п. Забравих да добавя,че имам почти 200 минути солариум вече ,без да имам каквито и да е проблеми с кожата!Утре даже мисля да отида на плаж...  :party:

Ей това е страхотна вест ! Искрено се радвам за теб и се надявам всички лекуващи се да имат твоя резултат :)

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #109 -: Май 20, 2013, 19:47:21 »
Благодаря ти!
И аз искрено го пожелавам на всички!!!  :smile:

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #110 -: Май 20, 2013, 21:36:19 »
Ася много се радвам за теб :)
Супер новини  :dance: :dance:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #111 -: Май 21, 2013, 08:08:19 »
 :clap: :clap: :clap: Супер новина! Много се радвам за теб! Смелостта ти е възнаградена! Това показва, че има и голяма надежда скоро хепатит С да се лекува по лесен и бърз начин, а това би било невероятно!  :flowers:

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #112 -: Май 21, 2013, 21:21:45 »
 :dance: :dance: :dance: :clap: :clap: :clap: бравоооо
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 81
    • Профил
« Отговор #113 -: Май 22, 2013, 16:23:22 »
Хей, и аз много се радвам за чудесното развитие на нещата при теб :flowers:
Когато нещата отиват по дяволите, не отивай с тях!

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #114 -: Май 23, 2013, 14:14:09 »
Мммдааа....хората не случайно са казали,че "много хубаво не е на хубаво!"
Благодаря на всички за съпричастността в положителните ми емоции,но нещата явно не били точно така....аз си се чувствам добре....време - не остана,но кръвта,която ми взеха в петък крещящо показала анемия и доста занижени левкоцити и хемоглобин.Днес се наложи пак да дам кръв освен за тях и за фолиева киселина  :oops:
Преди малко доктора по телефона потвърди критичното ми състояние и решението на проблема е да пропусна утре 20-тата ми инжекция с интерферон  :crying2:
А в понеделник - пак ще ми точат кръвчицата....
Просто не е истина....защо сега накрая трябваше така кофти да се объркат нещата???Не стига,че почти цялото лечение го карах със 60 мкг интерферон,а сега трябва даже да пропусна една от последните си дози  :scream:
Къде ли ще му излезе края???!!!??? :sad3:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #115 -: Май 23, 2013, 17:06:04 »
Успокой се! Аз целия последен месец лечение пропуснах, прекратиха ми го, а съм ОК! Всичко ще е наред! Последните дози не са най-важните, най-важни са първите и до към като се види, че не се открива, от там нататък е по-скоро да се задържи този резултат.

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #116 -: Май 23, 2013, 18:54:54 »
Това държане "на тъмно" на пациентите по време на експерименталните лечения е просто отвратително.
Много интересно какви са тия показатели за левкоцити, които налагат лечението да минава трайно на 60мкг. интерферон, при положение че моите неутрофили бяха стигали 2 пъти до 0,3 и това не наложи да падна под 90мкг. и то инцидентно, а през останалото време съм била на 135мкг. Държа да отбележа, че самият проф.Антонов каза, че ничии неутрофили не са падали до това ниво. Та се чудя за какво иде реч.
Сега пък да се пропусне инжекция? Недоумявам просто.
Иначе откъм останалите странични ефекти лечението на Асето върви добре, в което няма нищо удивително, като се има предвид дозата интерферон, която е три пъти под нормата.
При А.Стоянова обаче експериментът даде по-тежки ефекти, околкото традиционното лечение при когото и да било от нас.
С други думи, моят извод е да не се почва експериментално лечение освен ако здравният статус на пациента не го изисква непременно /струва ми се, че такава беше ситуацията при Стаси/.
Разбира се, желая пълен успех на всички, които са го почнали, но нека бъдещите пациенти да се позамислят.

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #117 -: Май 24, 2013, 08:33:24 »
Успокой се! Аз целия последен месец лечение пропуснах, прекратиха ми го, а съм ОК! Всичко ще е наред! Последните дози не са най-важните, най-важни са първите и до към като се види, че не се открива, от там нататък е по-скоро да се задържи този резултат.

Ок!Ясно,че има доста хора,точно като теб,Орфейче,които не сте успели да стигнате до края на 48-седмично лечение и въпреки това всичко е завършило успешно!Но при положение,че на мен цялото лечение ми е 24 седмици....и в един момент не мога да си взема 20-тата доза....та аз съм на 19 инжекции....кви резултати да очаквам?
Също така ми е ясно,че за неутрофилите нищо не мога да направя,за да ги вдигна....но за хемоглобина и анемията??????
Не знам....адски много се притеснявам.....  :angry3:

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #118 -: Май 24, 2013, 11:32:45 »
Това държане "на тъмно" на пациентите по време на експерименталните лечения е просто отвратително.
Много интересно какви са тия показатели за левкоцити, които налагат лечението да минава трайно на 60мкг. интерферон, при положение че моите неутрофили бяха стигали 2 пъти до 0,3 и това не наложи да падна под 90мкг. и то инцидентно, а през останалото време съм била на 135мкг. Държа да отбележа, че самият проф.Антонов каза, че ничии неутрофили не са падали до това ниво. Та се чудя за какво иде реч.
Сега пък да се пропусне инжекция? Недоумявам просто.
Иначе откъм останалите странични ефекти лечението на Асето върви добре, в което няма нищо удивително, като се има предвид дозата интерферон, която е три пъти под нормата.
При А.Стоянова обаче експериментът даде по-тежки ефекти, околкото традиционното лечение при когото и да било от нас.
С други думи, моят извод е да не се почва експериментално лечение освен ако здравният статус на пациента не го изисква непременно /струва ми се, че такава беше ситуацията при Стаси/.
Разбира се, желая пълен успех на всички, които са го почнали, но нека бъдещите пациенти да се позамислят.

Ели,съгласна съм с недоумението ти да се пропусне инжекция,просто защото и мен самата това недоумение ме мъчи!Но определено ти ме вкарваш в друго недоумение,а именно защо всички негативи в лечението ми приписваш на експерименталното хапче??? :falling_mouth: Благодарение на него първото,което мога да изтъкна е съкратеното ми наполовина лечение,после не бих подминала факта,че още на втората седмица вече не ми се откриваше вируса....както всъщност е и до днес!!!Стоянова единствена се "сдоби" с този неприятен обрив,от който вероятно дълго ще си носи последствия....искрено й съчувствам и съжалявам,че й се е случило....,но нито на мен,нито на някой друг от нашата група се случи нещо такова!!!Дори в петък самият Проф.Антонов каза,че от 1986 година лекува хепатитноболни и не е срещал лекуващи се в толкова добро състояние като нашето!!!Самото експериментално хапче съм спряла да взимам преди 8 седмици!!!И това,което ми се случва в момента се дължи само и единствено на стандартното си лечение,през което си минала и ти!!!Кое от това,което на мен ми се е случило и продължава да ми се случва,не си го преживяла и ти???Даже...смело мога да кажа,че по-скоро на мен не са ми се случвали доста от нещата,с които ти си се сблъсквала!!!Просто защото ти си била на стандартно лечение,а аз на експериментално - тоест точно това експериментално при мен ми облекчи цялото лечение!!!Да,яко ми е търсене от това,което се случи с кръвните ми показатели,но,кажи ми - това нещо ново ли????????????

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #119 -: Май 24, 2013, 11:54:45 »
Аз вече казах, Асе, че ти почти нямаш странични ефекти, което първо се дължи на обстоятелството, че още си в първа фаза на лечението, а за теб тя ще бъде и последна /при класическата терапия негативите се проявяват най-вече след шестия месец/ и второ - при трайна доза от 60мкг. интерферон за какви точно странични ефекти да говорим?
Това, което ме шокира, е, че дозата ти е изключително ниска и не беше покачена месеци наред, като въпреки това показателите ти продължават да се сриват до степен да наложат пропуск на ижекция.
За съжаление - поради липсата на всякаква информация, която се дължи именно на експерименталното лечение, не можем нито да коментираме, нито да си вадим някакви смислени изводи какво става с теб.
Това е, което ме тревожи.
Когато казвам, че трябва да се подхожда резервирано към експерименталното лечение от страна на бъдещи пациенти, нямам предвид да предпочетат традиционната терапия, а онези от тях, които могат да чакат - с нулева фиброза или фиброза 1 и слаба активност на вируса, евентуално да изчакат одобрението на новите лекарства и да започнат нормално лечение с тях.
Надявам се при теб и останалите от експерименталните групи крайният резултат да бъде успешен!
« Последна редакция: Май 24, 2013, 12:07:45 от eli13 »

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007