Автор Тема:  Хайде и аз в групата на Шаро - започна се трепането на таралежи.  (Прочетена 178567 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Снощи батко вдигна 38.7 температура и така  два часа. Имах чувството, че влак  се композира в главата ми. Днес съм с нормална температура но леко главоболие. Имам доста ниски левкоцити според изследвания от сряда тази седмица- 2.03 при долна граница 4.

Неутрофилите бяха паднали до 0.71 при долна граница 1.3.

По препоръка на лекуващата ми докторка си бих половин инжекция интерферон в петък.

За два месеца откакто съм на лечение почти не вдигах никаква температура. Вчера реших да си сменя зимните с летни гуми. Упражнението отне около 4 часа щото и смазвах там едни истории. Както и да е. Времето беше супер. Прибирам се и изведнъж по време на гледането на "Къртицата" като се почна една температура. И така 2 часа.

Трябва да си призная, че упражнението по смяната на гуми леко ме измори. Накрая усетих доста приятна умора.

Днес се замислих. Преди месец пак по време на лечението ми се наложи леко да се натоваря физически. Тогава след края на работата пак двигнах температура но не беше голяма.

Та се чудя дали по някакъв начин лекото физическо натоварване по време  на лечение не спомага за вдигане на температура и оттам наваксване на левкоцити.

Преди да започна лечение ПСР-а ми беше : 1 860 000 копия.

Изляза ми и ПСР на 1 месец от лечението: 800 000 копия.

Според лекарката ми не е много хубав но както се изрази тя : най-важен е ПСР на 3 месец от лечението.

Аз като чета събратя и колежки по лечение как на 1 месец са с отрицателен ПСР леко започвам да се притеснявам но вярата е в мене за успех.

Да се надяваме на 3 месец вируса да е паднал 100 пъти до под 18 000 копия. До преди 2 седмици си бях един такъв леко пожълтял- предполагам от високия билирубин в кръвта ми.  Сега гледам от няколко дена леко зачервявам бузките, че да видим. Явно го изхвърлям вече.

Изляза ми и Интерлевкина- бил съм средния вариант.

Късмет. Ивчу.  :smile:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
Иво, неотдавна Ели 13 изрази мнение и аз го поддържам, че умората и изтощението засилват страничните ефекти и като цяло правят лечението по-тежко поносимо. Изпитвала съм го на свой гръб, изпитвам го и в момента, макар вече да приключих. Затова съветвам всички, които са на двукомпонентата терапия да се щадят максимално, да не проявяват излишен героизъм и да следват препоръките на форумците за хранене. Естествено, че не може постоянно да се лежи има неща, които не стават без нашето участие, но всичко странично и второстопенно нека остане за едни по-добри врена.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
Иво, температурата ще е от "Къртицата", да знаеш  :biggrin:

Аз ако трябва да я гледам и без лечение ще ме заболи глава и ще вдигна температура  :mocking:
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Къртицата е Гибона или Деян Донков.  :laugh: :laugh: :laugh:

Днес говорих с лекуващата ми лекарка. За ПСР на трети месец няма да бъда хоспитализиран. Причината е, че  моят трети месец се пада 22 май,  а те могат да ме запишат средата на юни. Чак за тогава има свободни позиции. Значи вече и 1 месец по рано да се обадиш да си запазиш час не е достатъчно- приемат вече с закъснение месец и половина.

Лекарката ми каза да и пратя кръв и всички иследвания който са необходими- тя ми каза какви.

Аз само се притеснявам следното: Епикриза на 3м от лечението не ми ли трябва, ехограф на черен дроб- ако да как ще стане тая работа без хоспитализация. Някой случвало ли му се е такова нещо.

Аз си викам ще ме хоспитализират, ще ми влеят пак солеви разтворчета (Витамини Б) , ще ми направят пак фиброскан да видим дали има промяна на последния резултат - 50.

Сега ще видим ко ще стане. Някой знае ли  в документите за продължение на лечението да е необходимо епикриза от хоспитализация на 3м. Спомням си и някакви етапни епикризи имаше.

Ще видим ко ще става.

Поздрави. Иво   :smile: :smile: :smile:

Неактивен пепи

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 241
  • Идва лятото,лятотоооооооооо!!!!!!
    • Профил
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
 Иво,в голям филм влизаш да знаеш!!!!
Вливания,разливания,сканове - по-спокойно я карай,пий си лЮкарствата докато свършат и дано да нямаш други страничниефекти!
Останалото - ще стане каквото трябва да стане!
Аз по време на лечението раелно лежах два пъти за по 1 нощ в болницата - при биопсията,и при първото боцкане! Останалите пъти - вземат кръва за изследванията и само лежа по документи!
Нямаше насрочване на дати,нямаше нерви и притеснения!
Моят съвет е да не взимаш чак толкова навътре тази материя,че ще стигнеш до антидепресанти накрая!
Поздрави и Успех!

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Иво, направи си устата, че и без това си силно служебно ангажиран по това време и че ще подадеш молба за отпуск в деня на документалния ти прием.
По този начин хем няма да лежиш, хем ще направиш ПСР навреме, което е важно, за да не изпаднеш в криза за лекарства.
Добави кризисно-лекарствената тема в аргументацията си и при необходимост я отнеси лично до проф.Антонов.

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
тия лекари само се чудят как да си улеснят живота,защо пък да не влезеш в болница за една вечер,щом така или иначе ти се полага,какво е това лекуване по телефон и скайп не знам  :fool3:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Иво, направи си устата, че и без това си силно служебно ангажиран по това време и че ще подадеш молба за отпуск в деня на документалния ти прием.
По този начин хем няма да лежиш, хем ще направиш ПСР навреме, което е важно, за да не изпаднеш в криза за лекарства.
Добави кризисно-лекарствената тема в аргументацията си и при необходимост я отнеси лично до проф.Антонов.

Елинка то ПСР-ра не е проблем. Аз ще пратя кръв по куриер точно на датата за 3месец от начало на лечението - 22 май.

Така, че ПСР на 3 месец ще бъде направен навреме.

Притеснението ми е, няма да бъда хоспитализиран. Незнам документално това как ще го оправят и проблем ли е? В Иван Рилски имат свободни места чак за 15 юни което за мен е вече 4 месец от начало на лечението и не ме устройва.

Как ще ми направят епикриза от хоспитализация за 3м незнам. Въобще трябва ли пак незнам. Но щом лекарката така ми казва, че ще направим аз нищо не мога да кажа. Слушам и изпълнявам.  :smile:

Неактивен eli13

• Профил
А защо, моля, ти е нужна хоспитализация? Аз не съм била хоспитализирана на трети месец. Беше през август и не ми се мислеше да лежа в болница. Откупих се със 150лв - частен ПСР, представих си го в ЗОК и точка.
Щом като ще имаш ПСР навреме без хоспитализация, не го мисли въобще. Нямаш работа по болниците.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
И аз така смятам Ели. Имам страха да не  взема да развия Стокхолмския синдром. Голямо   желание да седа у болницата за вземане на кръв.  :laugh: :laugh: :laugh:

На трети месец без 5 дена  от лечението забелязвам, че тромбоците ми са паднали на 70. АСАТ и АЛАТ все така високи, левкоцити държа около 2.1, неутрофили 0.8.

Шоуто е пълно  :oops: :oops: :smile:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
Другото както и да е, но това с асат и алат не ми допада. Хайде да видим как ще са другия месец, дано спаднат. Какво казва лекуващият лекар по въпроса?
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен tetibulka

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2318
  • Осем години.
    • Профил
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Има близък с хепатит C
Много пъти сме говорили, че АСАТ и АЛАТ си правят каквото си искат по време на лечение и това не е причина за тревога. Да не говорим, че има доста хора, които биха дали десните си ръце за такива АСАТ и АЛАТ. Има и хора, чиито АСАТ и АЛАТ са си в норма, ама това никак не ги грее.
Hang in there.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Утре ще разбера какво мисли по въпроса лекарката ми. Много важен е ПСР на 3 месец- утре ще давам кръв и за това.

Засега ме притесняват тия тромбоцити. Почнах на своя воля да пия по 5 герисана на ден.

Другото интересно е, че бухам като луд през 5 мин. и така от 2 месеца нон стоп. Дали е от слабата имунна система или нещо друго низнам.  :pardon: :pardon:

АСАТ и АЛАТ са високи много наистина. Аз на фиброскан уреда имам стойност 50, което си е сериозно увреждане на дробчето ми. Предполагам и затова са толкова високи. Знам ли вече ко да мисля.

Оставил съм се на течението и само на нещо драстично обръщам внимание както в момента тромбоцитите.

Другите истории като главоболие, температура, отпадналост и нон стоп кашлица вече дори и здрасти не им казвам  :morning:

Освен герисан нещо друго за дигане на тромбоцити някой да се сеща?

Поздравчита : Иво.

Неактивен eli13

• Профил
Значи, Иво, тромбоцитите са последното нещо, което ме притеснява. Хубаво си увеличил герисана, дано подейства. Но хемоглобинът ти е приличен - това е важното.
Неутрофилите ти продължават да падат и ми се струва, че в скоро време ще се наложи корекция на дозата интерферон.
Аз също съм най-обезпокоена от АСАТ и АЛАТ. Наистина, стойностите им са високи и това никак не ме радва.
Очаквам да разбера резултатът ти от ПСР.
Ако ще идваш в София за него, обади ми се непременно.

Неактивен ios57

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 81
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
Здравей, Иво!
Наистина са високи АСАТ и АЛАТ.................
Но, ще разкажа нещо, което може да те успокои донякъде.
На края на 3-ти месец бях в болница с колежка по съдба - с АСАТ и АЛАТ над 200.
Оставиха я няколко дни и и вливаха Трансметил.
Но по-важното и радостно е, че независимо от високите нива на трансминазите резултатът и от ПСР на трети месец от началото на лечението беше отрицателен.
Пожелавам го и на теб!
Когато нещата отиват по дяволите, не отивай с тях!

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007