Автор Тема:  Хайде и аз в групата на Шаро - започна се трепането на таралежи.  (Прочетена 179736 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Здравейте май френдс. Ситуацията е супер западнала.

Първо три дена след пиене на Герисан тромбоцитите ми са скочили за 5 дена от 73 на 98. Добрите новини спират дотук засега.

От днес изследванията  на 3м. от лечението са следните:  високи  АСАТ и АЛАТ, левкоцитите паднаха до 1.8, неутрофилите пък са критичния минимум от 0.51. Утре спешно ще звъня на д-р Николова да видим какво ще каже за предстоящата ми  интерферонова  инжекция  в петък.

Да питам нещо. На трети месец искат изследването ТСХ за щитовидната жлеза. Моето изследване от днес показва следното:

ТСХ     4.38       / реф. ст-стти:    0.27 - 4.20 / - Това доколко е проблем за продължаване на лечението. Хммм.  :oops:

С две думи три думи...    Ето и малко научна информация.

Тенкс. Ивчу

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешнo
Възможно е ТСХ да падне под или да се вдигне над нормата, това е един от страничните ефекти на лечението. Твоето е съвсем леко завишено и не е причина да ти променят терапията. Даже може да повториш изследването, за да сме сигурни. Дано проклетите трансаминази да влязат в норма и ПСР да е отрицателен, за което много силно ще стискам палци!!!
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Възможно е ТСХ да падне под или да се вдигне над нормата, това е един от страничните ефекти на лечението. Твоето е съвсем леко завишено и не е причина да ти променят терапията. Даже може да повториш изследването, за да сме сигурни. Дано проклетите трансаминази да влязат в норма и ПСР да е отрицателен, за което много силно ще стискам палци!!!

Благодаря ти Лорей. Именно в такива моменти човек има нужда от морална подкрепа и кураж. Мерси отново.  :smile:

Неактивен eli13

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Ивчо, подкрепата я имаш, и то в огромни количества!
Но не ми харесва как върви твоето лечение.
Дано ПСР да ни обнадежди, но тези трансаминази въобще не ме радват.
Много съм обезпокоена от спада на левкоцитите и гранулоцитите ти. В момента преко сили можеш да сложиш 90мкг. пегасис и това да е дозата няколко седмици по ред - 2 или 3 : не знам какво ще каже докторката ти. Коя, между впрочем, е д-р Николова? Сещам се за 2 варианта в Рилски, там съм срещала 2 докторки с тая фамилия, като и в двата случая не бих ги определила като  много надеждни. Много те моля да се свържеш с д-р Колчаков по левкоцитния въпрос. Той ме е наблюдавал през цялото лечение и наистина знае какво прави. В случая може би ще бъде правилно да се определи константна доза от 135мкг., която да не се надвишава, а не да се редуват 2 седмици на 90 и 2 седмици на 180мкг. При мен това редуване доведе до много тежки последици.
Настоявам да преминеш под наблюдението на сериозен доктор, тъй като твоето лечение не се очертава да е лесно. Адекватните съвети на доктора ще бъдат от изключително значение!
Ако приемаш тия мои виждания, пиши ми на лични, да ти дам телефона на д-р Колчаков.

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил
Здравей, аз само ще добавя, че ТСХ-то сигурно ще продължи да нараства щом е почнало, то се смъква с л-тироксин, ако не ти е трудно говори с твоята лекарка и затова. че при мен скочи от нормално на 100 изведнъж и бях като откачена и ми беше много зле. Може отсега да почнеш малко л-тироксин, знам ли. Освен това може да си пуснеш и ФТ4 като пускаш следващия път ПКК, за да видиш, то е свързано пряко с ТСХ-то.
Стискам палци да издържиш и да не се измъчиш силно!

Неактивен ralkataaaaaaa

• Немедицинско лице
  • Публикации: 577
    • Профил
  • Вид лечение: Боцепревир + пегилиран интерферон + рибавирин
 :smile: Ппеслав,откъде го купуваш това метлено семе,което пиеш,че и аз да пробвам  :smile: :smile: :smile:
Животът - това е изкуството да се научиш да вървиш, въпреки стискащите обувки...

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Добър ден. След тотално срината ПКК преди две седмици д-р Николова ми каза да си бия половин инжекция интерферон 90мг. За следваща седмица ми каза 135мг и след това ново ПКК. Тези инжекции вече ги бих. ПКК имам вече и него с дата днес.

Утре ще и звъня да видя какво ще каже за таз седмичната инжекция интерферон. Интересното е че на 105 ден от лечението АСАТ и АЛАТ дори фърчат нагоре. Предполагам и че тази седмица ще бъда на 3/4 инжекция но това ще разбера утре.

Същевременно чакам и ПСР на трети месец. Кръв съм дал преди 2 седмици- дано утре има резултат и от това. Стискайте палци.  :smile:

Сега да отговоря на няколко въпроса:

1. Ели  доктор Николова ми следи лечението. Тя ми направи протоколите за да започна лечението. Млада докторка е от Иван Рилски. 

Благодаря ти за съветите относно лечението. Дано всичко да се пооправи.

2. Ралка метлено семе предполагам има на кооперативния пазар. На мен ми го дава баба ми от село. Метленото семе представлява семето което се маха от разтението дето се използва за направата на домашна метла. Незнам как се казва- царевица ли какво е  :laugh:.

Истината е, че докато го пиех преди лечението АСАТ и АЛАТ ми бяха паднали до 60 и двете което никога не е било. А историята да го пия е от един пияница познат на мой познат. Той бил с алкохолна предцироза. Гледали го на ехограф, прави ли му изследвания. Човека се стреснал, взел се в ръце и спрял да пие алкохол като го заменил с  отвара от метлено семе. След 1 година изследванията му били супер а черния дроб в доста по добро състояние. Лекарите се чудили на какво се дължи това подобрение.

Разбира се на тази история не трябва да се взема за много миродавна в смисъл, че е разказ който не мога да докажа.

Но е истина, че докато го пиех първо трансаминазите ми паднаха много и се чувствах доста по бодър.

Късмет.

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Здрасти Ивчо,
 ПКК хич не е добре/обичайно/. Най вече белият кръвен ред. Сигурно ще продължиш на 90мг. интерферон.
Що се отнася до ензимите - не би следвало да са такива.
При  първото ми лечение ситуацията беше сходна - алат и асат оставаха константно високи до края. Въпреки това имах 3 отрицателни ПСР през цялото лечение и в края му. Изхода при мен го знаеш вече.
Пак ще напиша и за моя познат, при който картинката беше същата - високи ензими, но той се излекува завинаги.
Така че чакай резултата от ПСР и спокойно за сега! :bravo2: :bye2:

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Ивчо, не може да минаваш от 90мкг. пегасис на 135мкг. без междувременно да си пуснал ПКК.
Твоята ПКК показва, че трябва да продължиш да си на 90мкг. и то още поне 2 седмици.
Сериозно се съмнявам, че при тебе - дори да се покачат гранулоцитите, изобщо е приложима пълната доза занапред.
Нужно е да слагаш 90мкг. докато не докопаш поне 0,8, а след това постоянно да минеш на 135мкг. с често проследяване на ПКК.
Това сочи поне моят трагичен опит.
Ядец за тия чернодробни ензими - много съм обезпокоена.
Айде бе - няма ли да излиза резултатът от тоя ПСР!!!

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Добър ден. Ето и статистиката :

Стартов  ПСР:   6.2 лог   /  1 860 000 копия

1 месец   ПСР: 5.9 лог  /  820 000 копия

3 месец   ПСР: 5.5 лог  /  326 000 копия

Какво означава това според д-р Николова.

Вируса спада но много бавно. От медицинска гледна точка почти сигурно няма да ми продължат лечението. Лекарствата ще си ги пия до края на 6м. и след това в София за:

- преглед на черния дроб
-  ПСР след края на лечението
-  фиброскан

Алтернативите: когато стандартното лечение е неуспешно имало тройна терапия с Телепревир и Боцепревир. Очаква се да бъдат пуснати от здравната каса.  Предполагам след хоспитализацията ми в София в средата на август ще разбера подробности за бъдещето ми.

Усещах някакво подобно развитие на база високите АСАТ и АЛАТ. Стойности на 100 и на двете на 3м. от лечението сякаш само говореше за всичко. Като прибавим и че ми се срина тотално левкоцитния ред, тоест няма с какво да трепя гадината.

С две думи Ц   Ц .

Благодаря. Иво

Неактивен Аника

• Публикации: 1161
  • генотип 1
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир + Даклатасвир
Здравей Ивчо,

кофти резултати, но наистина беше очаквано предвид ензимите, хода на лечението и напредналото увреждане на дроба :-(((
Обсъдихте ли тоталното спиране на лекарствата веднага, или те посъветва да продължиш до края на 6-ия месец?
Питам те, защото с тези левкоцити, трябва да знаеш какви дози интерферон да слагаш.
Щитовидната жлеза - следиш ли? Да не се изпусне нещо и с нея.
С две думи това, което искам да кажа, е че вероятността да изчистиш вируса е почти нулева според мен (дано да бъркам), но да не си нанесеш повече щети, отколкото ползи през следващите 3 месеца?
Ох, много гадно наистина...
Но не забравяй, че изгуби битката, но не и войната!
Прегръщам те от сърце

П.п. Какъв резултат от IL B28 имаше?
"Спри да живееш за това, което е зад ъгъла и започни да се наслаждаваш на разходката по улицата."

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 657
    • Профил

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Здравей Ивчо, даааа - недобър резултат, жалко. :scream:
Ще повториш терапията с включен трети медикамент, както ти е обяснила лекарката.
Горе главата, следващият път ще успееш! :flowers:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
Много съжалявам за развоя на нещата при теб. За третия медикамент - не те съветвам в некакъв случай, ако фиброзата ти е 1 или 0. Не се сещам колко беше при теб, макар че порових в хисторито ти. По принцип съм страшно резервирана, защото име не един и два сигнала на крайно влошаване на състоянието на пациента по време на лечение с трети медикамент. При ниска фиброза каквато споменах, може да се изчака безинтерфероновата терапия.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
Преслав кофти резултат.  :sad3:
И аз съм същата, ние май горе долу заедно вървим. И на мен ми казаха да си продължа до 6-ия месец и после спирам.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007