Добър ден. Малко инфо какво става с мен.
Бях хоспитализиран на 14.08.13 за ПСР на 6м. от лечението. Хапчетата същевременно си ги пиех за да не би видиш ли някакси неразбираемо съм намалил вируса достатъчно на 6м., че да ми продължат лечението.
Е разбира се това не стана. На 3м от лечението ПСР беше 320 000 межд. единици. На 6м. от лечението гадината се е удвоила и е 620 000. С две думи няма смисъл да се тровя повече с хапчалаци и ми прекратиха лечението на 20.08.13.
Асат и Алат са в момента около 60 и двете. В последните почти 2м. от лечението бях на 90мг. Пегасис заради прекрасните ми левкоцити от 1.8.
Изследваха ме още 1000 работи за да видят каква е причината за сериозното увреждане на черния ми дроб:
1. Очен преглед за пръстен на Keisen- Fleisher. Изследването показва за евентуално наличие на болестта на Уилсон- ОТРИЦАТЕЛНО
2. Изследване за хемохроматоза за наличие на повишени количества Желязо в кръвта- ОТРИЦАТЕЛНО.
Тук имам изследване на ЖСК в серум : 77.3 mkmol/L при диапазон 45 - 75.
3. Изследване за авто антитела и имуноглобулин. Показва какво е количеството на имуноглобулините, известни още като антитела в кръвта. Всичко е Ок тук.
4. Изследване за болестта на Уилсон. Събирах два дена поред урина. Първата урина се взема 24ч. за да се определи базалната мед в урината. Втората урина се взема за 24ч. но преди започване на вземането и изпих 4бр. хапчета. Те се свързвали принудително с медта в кръвта и тая мед се изхвърля в урината. Та тази мед в урината се нарича Стимулирана. В зависимост от количеството и в 24 часовата урина се определя дали нивата са високи, което пък говори за наличие на болестта на бай ти Уилсон.
Имам и изследване на Церулоплазмин свързано с болестта на Уилсон: Церулоплазмин 0.15 g/ L при диапазон 0.15 -0.45.
И тук всичко е ОК.
Единственото което забелязаха е че имам високи нива на инсулин в кръвта или инсулинова резистентност. Пих на гладно Глюкоза за да се види дали захарта ще се усвой от организма ми без проблеми. Оказа се, че всичко е наред с изключение на тези високи нива на инсулин в кръвта. Препоръчаха ми да пия едни хапчета с активно вещество Метформин. Това вещество подобрява инсулиновата резистентност на организма. Ако някой проявява интерес може да прочете за тези хапове с активно вещество Метформин. Има различни брандове. На мене ми препоръчаха да пия на ден по 250мг., което в сравнение с диабетиците било съвсем малко количество.
Обясни ми се, че е възможно заради тази инсулинова резистентност да не съм отговорил на лечението. Инсулина ми е 21.3 при диапазон 3-17.
Имам и изследване на витамин Д. При ниски нива на витамин Д в кръвта е възможно да не се получи отговор на лечението. Единия от колегите по легло си пиеше по няколко капки на ден Вигантол. И тук съм в норми и не е необходимо да пия витамче Д.
С две думи една камара изследвания. Освен инсулиновата резистентност за която ще пия хапчета друго няма освен един гаден вирус който много яко взе да ме ядосва.
Какво следва.
Следва 6м. почивка през която трябва да се очистя от вся отрови в кръвта си. Към март 2014 ще бъда хоспитализиран за ПСР на 6м след лечението. Същевременно ще пия карзил 3х1 на ден.
И така аз се оказвам поредния артист на сцената който не успява да изиграе добре ролята си в борбата с Хепатита.
Черния ми дроб не е никак добре и незнам какво решение ще вземам с тройните терапии. Време за чакане няма. Но засега искам малко да се успокоя и да се съвзема от всички странични ефекти. Обривите ми почти изчезнаха. Косата ми се надявам да стане пак пухкава и приятна на допир, както и да възтанови гъстотата си. Забелязвам нещо интересно.
По време на лечението ми ходих като ненормален по 10 пъти на ден да освобождавам пикучния си мехур. Докато изпия една чаша вода и след 15 мин. ходя да я пратя в канализацията.
Сега 2 седмици от прекратяване на лечението забелязвам, че пак не ходя до тоалетната често. Ходя макс 3 пъти на ден. Бях смъкнал почти 9 кг. по време на лечението. Сега за 2 седмици след края му съм качил вече 3кг.
И така едни статистики едни графики мога да си чертая ама кво ли ми помага тва.
Та така френдс.
Поздрави Иво.