Още нещо. Днеска отивам в аптеката да си вземам Пегасиса и Копегуса. Давам си здравната книжка, протоколите и там фелдшер ли къв е започва да гледа.
- "Чакайте малко,че има проблем с Копегуса. Ние го имаме наличен и е при нас но ЗК на 1 и 15 число променя цените на лекарствата и може да се наложи да доплатите определена сума. "
Викам един момент. Аз знам,че лечението се покрива на 100% от здравната каса и е некоректно да искате да заплащаме допълнителна сума. Незнам касата какви цени променя но съм запознат що годе с темата и знам че нямате право да искате да доплащаме.
Оня ме гледа изпитателно.
- "Ама то господине ЗК променя цените, пък нашия търговски представител го е купил, пък цената е друга сега и може да се наложи да доплатите щото иначе аз трябва да го платя Копегуса от джоба си. "
Гледам го аз и споделям. Добре я ми кажете колко искате да доплатя за Копегуса а аз вече знам какво да правя от тук нататък- аз тая игра я знам.
Оня ме гледа сякаш се стресна и ми каза да се върна след 30 мин. за да може да говори с търговския представител дали ще трябва да доплащам и колко.
Връщам се с лист и химикал готов да записвам адрес на аптека, име на фелдшер и цена която иска да доплащам.
-"А господине безплатно е няма проблем"
Викам - аз знам, че е безплатно.
-"Ема ние господине пробваме ако мине, щото плащаме от джоба си разликата"
Какво се получи.
Взех си днес лекарствата след 30 мин. чакане без да доплащам. Заложих на стратетията-
контра атака на неговия опит като дори по време на разговора леко вметнах, че аз знам къде да звъня и да дам сигнал за проблема.
Интересното е че в аптеката сякаш наистина се замислиха да не докарам някой проверка за 20 мин при тях. Защо мисля така ли ?
Досега Копегуса съм го земал за Януари, Февруари и Март на цена= 978 лв.
Днескашния Копегус пише цена = 707лв.
Интересното е, че тази цена 707лв е втора лепенка написана с химикал а отдолу има първа лепенка пак с цена 978лв.
Как се променят цените незнам но големи маржове, голямо нещо, големи корпоративни интереси.
С две думи засега се разминах с контра атака. Да видим какво ще стане на рецепта номер 5.