Автор Тема:  Хайде и аз в групата на Шаро - започна се трепането на таралежи.  (Прочетена 180037 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 265
    • Профил
  • Вид лечение: Софосбувир
  • Резултати: В момента съм на лечениe
  • Статус: Хроничен хепатит C
Качвам обещаните резултати на 2 седмица от начало на лечението. Забелязвам леко паднал хемогломин, Занижени левкоцити, Високи АСАТ и АЛАТ- мислех, че ще паднат след начало на лечението и за финал висок директен билирубин каквото и да значи това. Друго фрапиращо не виждам.   :smile: Ако някой го стрестне нещо да свирка. Утре ги пращам на лекарката ми. Успех ми.  :smile: :smile: :smile:

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
Ивчо,  билирубина/директен, индиректен/ в началото на лечение се завишава леко. Трябва по- късно да влезе в норма, иначе може да показва  жлъчни проблеми и не само.
Ензимите не могат да спаднат толкова бързо, но поне до към 3м. трябва да са около нормата.
ПКК е с леко занижени показатели.
Не е лошо да напишеш стартовите такива за да може да се сравняват.

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
Ивчик, отсега се вижда, че от двете лекарства ядове ще имаш с инжекцията, не с хапчето.
Това го казвам, тъй като левкоцитите и нетурофилите вече са ти под долна граница след 3-тата инжекция, докато хемоглобина го държиш отличен.
Почвай да четеш по темата за интерфероновите сайд-ефекти и да се готвиш.
Аз, разбира се, се надявам да задържиш картината на тези нива, но опитът ми подсказва, че това едва ли ще се случи.
Започвай обилно да пасеш магданоз, да хрупаш сурови ядки, да се наливаш с вода и да лежиш максимално.
Няма да ти навреди да се позасилиш с бирена мая.
Иначе си файн  :good:

Неактивен Орфей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 657
    • Профил
Ами, то и хемоглобина му е паднал, не е хич отличен според мен, макар да не е и много зле, ама щом е само на трета инжекция да почне да рупка отсега още и Герисан според мен. Аз си го почнах още от първите индикации на назляване помня.
За другото - да, Иво, стига да можеш почивай си повече, разхождай се на свеж въздух без натоварване и дано се спре на това ниво зазляването на показателите.

Неактивен anita

• Степен на активност - Доцент
  • Публикации: 2988
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
Аз съм пращала кръв за ПСР по Еконт в епруветка и за това изследване не е необходимо да се центруфугира. Вземат ти кръв в епруветка със серум. Увиваш я в нещо меко и я носиш в Еконт да я сложат в хладилна чанта. Желателно е предварително да се уговориш с тях в определен час да имат подготвена такава. Аз моята проба я занесох малко преди да затворят в 18.00 часа като половин час преди това ми я издоиха от ръката. Така ще престои минимално време в чантата, защото пратките пътуват през нощта и сутринта ще са я получила в лабораторията.

Успех в лечението!

Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
ПКК на 1 месец от начало на лечението. Леко завишен билирубин, високи АСАТ и АЛАТ, ниски левкоцити .

Бе борим са с две думи. За първи път досега чувствам в черния си дроб леки боцкания като с игличка. Едно такова гъделичкащо боцкане като акупунктура. Не бих казал, че боли просто едно такова приятно леко боцкане.

Моето супер позитивно съзнание разсъждава, че левкоцитите влизат в черния дроб и трепят таралежите и затова са тия боцкания. Ще го утрепа аз тоя таралеж. Публикувам изследвания от днес - 20 март 2013г.

Неактивен eli13

• Профил
Иво, много бърз спад на гранулоцитите имаш. Вече си на 0,92, а минимумът за цяла инжекция интерферон е 0,8. Иначе хемоглобинът е добре.
Ще идваш ли до София за ПСР?

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Нем. Пратих  по Екон за изследване. Гранулоцити. Чеки Ели ся да чета това пък за какво е.  :smile:

Ясно разбрах за какво е. Основен елемент от левкоцитите  и имунната система.

Опции за вдигане с храна говоря или нещо друго???  ЗА суровите ядки, плодове и месо знам вече ама да питам някой може да каже и още някоя магия. Да зема да говоря с лекарката ми за бирена мая да я питам какво ще каже. Витамин Б чета пиете, фолиеви киселини но това трябва с лекарката ми да го изкоментирам.

Четох че при ниски гранулоцити има често главоболие и отпадналост. Тва си го имам вече може да се каже констант.

:fight:
« Последна редакция: Март 21, 2013, 17:40:15 от preslav1980 »

Неактивен eli13

• Профил
Да - гранулоцити и неутрофили са едно и също нещо. Ние често говорим за неутрофили, защото повечето лаборатории по тоя начин ги изтипосват.
Какво да ти кажа. Яж мажданоз, за суровите ядки знаеш. Вземи от био-магазина натрошено ленено семе и почни да си го наръсваш в супата, салатата и т.н. Пий повече вода. Лежи си.
Лошото е, че аз всичко това го правих и полза нЕмаше.
Температура, предполагам, никаква. Защото тя е симптом за наваксване на левкоцитите. Аз нямах. След известно време се включих на силни обороти, но се надявам при теб да се размине.
Да видим какво ще покаже ПСР-ът.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Добър ден. Резултати на 2 месец от лечението направени днес. Всичко е почти надолу. Дори и забележка си имам в изследването - някой знае ли какво значи "СУСПЕКТНА ПЕЛГЕРОВА АНОМАЛИЯ" . Утре ще звъня на лекарката ми да видим ко ша прайм. Бирена мая ли ша пия какво ще видим.

Аз се чудя зако се ми е кофти нещо ама се си викам ок е сичко- ей го на ок.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Още нещо. Днеска отивам в аптеката да си вземам Пегасиса и Копегуса. Давам си здравната книжка, протоколите и там фелдшер ли къв е започва да гледа.

- "Чакайте малко,че има проблем с Копегуса. Ние го имаме наличен и е при нас но ЗК на 1 и 15 число променя цените на лекарствата и може да се наложи да доплатите определена сума. "

Викам един момент. Аз знам,че лечението се покрива на 100% от здравната каса и е некоректно да искате да заплащаме допълнителна сума. Незнам касата какви цени променя но съм запознат що годе с темата и знам че нямате право да искате да доплащаме.

Оня ме гледа изпитателно.

- "Ама то господине ЗК променя цените, пък нашия търговски представител го е купил, пък цената е друга сега и може да се наложи да доплатите щото иначе аз трябва да го платя Копегуса от джоба си. "

Гледам го аз и споделям. Добре я ми кажете колко искате да доплатя за Копегуса а аз вече знам какво да правя от тук нататък- аз тая игра я знам.

Оня ме гледа сякаш се стресна и ми каза да се върна след 30 мин. за да може да говори с търговския представител дали ще трябва да доплащам и колко.

Връщам се с лист и химикал готов да записвам адрес на аптека, име на фелдшер и цена която иска да доплащам.

-"А господине безплатно е няма проблем"

Викам - аз знам, че е безплатно.

-"Ема ние господине пробваме ако мине, щото  плащаме от джоба си разликата"

Какво се получи.

Взех си днес лекарствата след 30 мин. чакане без да доплащам. Заложих на стратетията- контра атака на неговия опит като дори по време на разговора леко вметнах, че аз знам къде да звъня и да дам сигнал за проблема.

Интересното е че в аптеката сякаш наистина се замислиха да не докарам някой проверка за 20 мин при тях. Защо мисля така ли ?

Досега Копегуса съм го земал за Януари, Февруари и Март на цена= 978 лв.

Днескашния Копегус пише цена = 707лв.

Интересното е, че тази цена 707лв е втора лепенка написана с химикал а отдолу има първа лепенка пак с цена 978лв.

Как се променят цените незнам но големи маржове, голямо нещо, големи корпоративни интереси.

С две думи засега се разминах с контра атака. Да видим какво ще стане на рецепта номер 5.  :smile:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
Привет.  Първо за доплащането и аптеките да ти кажа, че това им е редовен номер. Лично на мен през лятото ми го играха три пъти. При това една и съща аптека. Само първия път изпратих сигнал в Здравната каса, после се оправях с напомняне. Точно оттам идва проблемът, че като намалят цените, а лекарствата са поръчани на по-високи, разликата увисва и се опитват некоректно да я вменят на пациента. Би трябвало хора с практика да предвиждат клаузи за такива ситуации в договорните си и търовски отношения, обаче уви. Както и да е, важното е, че си се справил.
Сега за изследванията. Ами... ти сам виждаш, че основните показатели вървят надолу. Все пак си далеч от критичните стойности, които за хемоглобина са 100 а за левкоцитите 0.8 /доколкото помня/. Асат и Алат са завишени, за сега не е индикация за проблем, но имай прадвид, че на третия месец би трябвало да влязат в норма. Какво стана с ПСР-а, имаш ли вече резултат?
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен preslav1980

• Немедицинско лице
    • Профил
Благодаря ти Лорей за становището. Не - утре ще звъня за ПСР на докторката. Утре също ще я питам какво значи това

"СУСПЕКТНА ПЕЛГЕРОВА АНОМАЛИЯ"      че ми звучи доста страшно.   :laugh: Ша мрем ли ко.  :oops:

Еи сега вкарах две хапчета бирена мая за първи път че да видим.

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
Здравей Пресрав, аз това намерих по твоя въпрос./ лошо преведено от преводача/ Най- вероятно се касае за изменения в ДКК/левкоцити/ и при еритроцитите. Всичко това е в резултат от лечението, но ако искаш направи изследване "морфология на еритроцитите". Друга възможност е да се консултираш с хематолог - д-р Каталина Маринова в Русе. Тя да погледне ДКК и ПКК и да преценява.

Pelgerova-Huet аномалия
   Pelger-Huet Аномалия
   C15.378.553.696
   в заглавия и преводи, използвайте диакритичния: Хют
   Автозомно-доминантно аномалия характеризира с необичайно яйцевидна форма ядра гранулоцити и тяхното слепване хроматин. Мутации в ламин рецептор B ген, който води до намаляване на нивата на протеин са свързани с разстройство. Хетерозигота лицата са здрави с нормално гранулоцити функция, докато хомозигота Понякога, хората имат скелетни аномалии, забавено развитие, и изземвания.
   Pelger-Huet Аномалия Nuclear
   The яйцевидна ядра неутрофилите забавяне в развитието, епилепсия и скелетни аномалии
   Псевдо Pelger-Huet Аномалия Nuclear
   Псевдо Pelger-Huet Аномалия
   Pelger-Huet Аномалия
   Pelger-Huet Nuclear Аномалия
   Псевдо-Pelger Аномалия Хют
   левкоцити - нарушения (Левкоцитарни разстройства, C15.378.553)
   левкоцити - нарушения (Левкоцитарни разстройства, C1

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
От начина по който са го написали аз разбирам, че има препоставка или съмнение за тази аномалия и съдя за това от думата суспектна. Иначе за самата аномалия ето тук на нормален български: Аномалия на Пелгер-Хюет — среща се рядко. Характерен белег на аномалията е потиснатата сегментация на неутрофилите. При хетерозиготната форма при диференциалното броене се наблюдава увеличение на дела на пръчкоядрените клетки (това не са нормални пръчкоядрени клетки) и подчертана хипосегментация. Преобладаващата част от сегментоядрените неутрофили са двусегментни. Ядреният хроматин е плътен. Подобна кондензация на хроматина може да се наблюдава и в част от другите типове левкоцити — еозинофили, базофили, моноцити и лимфоцити. Срещат се различни структурни варианти на аномалията: с по-висока сегментация на неутрофилите, с по- малка компактност на структурата на хроматина и др. Аномалията протича без клинични прояви. Във функционално отношение левкоцитите не показват отклонения от нормата.
Това го копнахот Уикипедия, смятам, че него са имали предвид. Със сигурност е от лечението и няма да се мре, но най-добре е да питаш лекуващия лекар защо са ти тропосали това в изследването.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007