Днес и аз говорих с д-р Николова. Каза ми, че още не е говорила с проф. Антонов относно лечението ми след 3м. Разбирам, че е заета защото преди време ми спомена, че следи 40 човека който са на лечение а вероятно има и доста други задължения.
Каза, че ще се постарае да говори с него тази седмица. Също така каза следното:
1. Да продължавам да си пия лекарствата до края на 6м. Това било стандартна процедура а и при мен имало лек спад на вируса около 5,5 пъти. Надеждата е да спадне още до края на 6м и така да помогнем на черното ми дробче. Разбира се споменах за гадната ми кръвна картина. Тя сподели, че това ще го регулираме с инжекциите интерферон.
2. Попитах има ли смисъл да си пускам ПСР на 5м. с надеждата вируса да е паднал дотолкова, че да се боря за лечение от ЗК ( Това е направила Аника с голяма борбеност ). Категоричния отговор беше, че е няма смисъл. Ако евентуално се реша да си пусна ПСР на 5м. и резултата е отрицателен то аз ще вляза в някаква лаборатория да ме изследват как така е станало това чудо

Записах си час за началото на август за хоспитализация в Иван Рилски.
С две думи очакваме все още становището на проф. Антонов. Дано другата седмица да има вече и негово мнение по въпроса.
Пак подчертавам най-важното което д-р Николова каза е, че при мен имало спад и надеждата с продължаване на лечението до края на 6м. е този спад да се увеличи което ще подобри състоянието на черния дроб.
Имам един въпрос. Силвана сподели, че
Фиброскан е в Иван Рилски до края на юни. С час за хоспитализация съм за началото на август. Та въпроса ми е има ли начин да си направя фиброскан до края на юни.
Д-р Николова каза, че не е запозната каква е процедурата при него. При кого трябва да си запиша час. Ако отида ей така изненадващо в Иван Рилски ще ме приемат ли? То може и доктора отговарящ за фиброскан да го няма. Предполагам, че трябва да си запиша час но на кой се обаждам малко не ми е ясно.
Като се има предвид първия ми и единствен фиброскан с резултат 50 смятам, че е хубаво да си направя нов за да видим дали лечението помага малко на черния дроб. Ако не си направя фиброскан няма да имам никаква отправна точка какво става с дроба след лечението ми. Ако хвана и проф. Антонов там за консултация ще е супер.
Благодаря. Иво.