Здравейте на всички,казвам се Мирослав Цонев(Миро) от Варна - 34 год.Нов съм във форума и реших да Ви запозная с моята историйка и състояние.Пък ако някой може да помогне с някакви съвети или аз на някой бих се радвал.
През 1999г. става ясно,че съм се разболял от хроничен гломерулонефрит,един месец по-късно вече съм на хемодиализа.През м.май 2000г. ми направиха трансплантация на бъбрек в София(проф. Панчев- Александровска),като 2 седмици по-късно се разбира,че съм заразен с хепатит Ц.Никой не казва нищо,все едно си лепнал някаква настинка и след 2-3 дни всичко ще е ок.Знам поне 5 или 6 случая за пациенти с трансплантирани бъбреци,които имат хепатит Ц и са починали(познавам ги лично хората).Неадекватността и безхаберието на голяма част от лекарите в Александровска е просто невероятно.10 години от съзнателния ми живот съм прекарал там като пациент.Навидях се и се наслушах на какви ли не глупости от тяхна страна.И най-жалкото е,че всичко опираше до пари(ГРЕШКА - ДО МНОГО ПАРИ).До 2010 година всичко беше ОК,защото всички резултати ми бяха ОК,но март 2010 се разбира,че трансаминазите ми са високи около 150-250.и се сещат за хепатита - съответно е ясно,че имам РНК (+).Казват ми,че неможело да се лекува хепатита заради лекарствата,които приемам за бъбрека(имуносупресори),противопоказно е.В такъв случай човек е изправен до стената- или избираш да запазиш бъбрека и жертваш дроба,стова и живота си.Или жертваш бъбрека(и се връщаш на хемодиализа ) и се опитваш да лекуваш дроба(пък после вече каквото сабя покаже)Аз реших да жертвам бъбрека и да се опитам да лекувам хепатита.Ще си призная нещо- поради всичките тези години на обикаляния из болници и най-вече в Александровска мнението ми за лекарите не беше много добро.Но все пак през м.май 2010 г. близките ми успяха да ме убедят да отида на консултативен преглед при д-р Балабанска в Токуда. Хора тази жена лично за мен и в моите очи не е човек - ТЯ Е АНГЕЛ

.Невероятно отношение и като лекар и като човек.Винаги ще и бъда благодарен за всичко което е правила и продължава да прави за мен.Прие ме веднага в Токуда,направиха ми всички изследвания,включително и биопсия:разбра се ПСР-76 000 000 единици Фиброза - 3 степен.През м.февруари 2012г.започнах лечение с Роферон + Рибавирин,преди 1 месец го приключих курса от 1 година.В двата пробни ПСР-а които пуснах резултатите са отрицателни(т.е. не се открива вирус в кръвта),което ме обнадеждава.Сега чакам да дойде м.август за да направя нов тест на ПСР,да не би да направи релапс.Но какъвто и да е резултата не съжалявам ,че избрах да прецакам бъбрека заради дроба,и винаги ще съм благодарен на д-р Балабанска за всичко,което прави за мен.Ако мога на някой с нещо да помога или да насоча с удоволствие ще го направя.