Автор Тема:  Малко по-различна БГ история  (Прочетена 19555 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Кандидат-студент
  • Публикации: 84
    • Профил
  • Вид лечение: Интерферон + рибавирин
  • Резултати: Успешно завършенo - чака резултати
  • Статус: Хроничен хепатит C
Малко по-различна БГ история
« -: Март 27, 2013, 15:20:52 »
Здравейте на всички,казвам се Мирослав Цонев(Миро) от Варна - 34 год.Нов съм във форума и реших да Ви запозная с моята историйка и състояние.Пък ако някой може да помогне с някакви съвети  или аз на някой бих се радвал.
През 1999г. става ясно,че съм се разболял от хроничен гломерулонефрит,един месец по-късно вече съм на хемодиализа.През м.май 2000г. ми направиха трансплантация на бъбрек в София(проф. Панчев- Александровска),като 2 седмици по-късно се разбира,че съм заразен с хепатит Ц.Никой не казва нищо,все едно си лепнал някаква настинка и след 2-3 дни всичко ще е ок.Знам поне 5 или 6 случая за пациенти с трансплантирани бъбреци,които имат хепатит Ц и са починали(познавам ги лично хората).Неадекватността и безхаберието на голяма част от лекарите в Александровска е просто невероятно.10 години от съзнателния ми живот съм прекарал там като пациент.Навидях се и се наслушах на какви ли не глупости от тяхна страна.И най-жалкото е,че всичко опираше до пари(ГРЕШКА  - ДО МНОГО ПАРИ).До 2010 година всичко беше ОК,защото всички резултати ми бяха ОК,но март 2010 се разбира,че трансаминазите ми са високи около 150-250.и се сещат за хепатита - съответно е ясно,че имам РНК (+).Казват ми,че неможело да се лекува хепатита заради лекарствата,които приемам за бъбрека(имуносупресори),противопоказно е.В такъв случай човек е изправен до стената- или избираш да запазиш бъбрека и жертваш дроба,стова и живота си.Или жертваш бъбрека(и се връщаш на хемодиализа ) и се опитваш да лекуваш дроба(пък после вече каквото сабя покаже)Аз реших да жертвам бъбрека и да се опитам да лекувам хепатита.Ще си призная нещо- поради всичките тези години на обикаляния из болници и най-вече в Александровска мнението ми за лекарите не беше много добро.Но все пак през м.май 2010 г. близките ми успяха да ме убедят да отида на консултативен преглед при д-р Балабанска в Токуда. Хора тази жена лично за мен и в моите очи не е човек - ТЯ Е АНГЕЛ  :love5:.Невероятно отношение и като лекар и като човек.Винаги  ще и бъда благодарен за всичко което е правила и продължава да прави за мен.Прие ме веднага в Токуда,направиха ми всички изследвания,включително и биопсия:разбра се ПСР-76 000 000 единици Фиброза - 3 степен.През м.февруари 2012г.започнах лечение с Роферон + Рибавирин,преди 1 месец го приключих курса от 1 година.В двата пробни ПСР-а които пуснах резултатите са отрицателни(т.е. не се открива вирус в кръвта),което ме обнадеждава.Сега чакам да дойде м.август за да направя нов тест на ПСР,да не би да направи релапс.Но какъвто и да е резултата не съжалявам ,че избрах да прецакам бъбрека заради дроба,и винаги ще съм благодарен на д-р Балабанска за всичко,което прави за мен.Ако мога на някой с нещо да помога или да насоча с удоволствие ще го направя.
« Последна редакция: Март 27, 2013, 18:56:38 от миро »

Неактивен Rumi_

• Топ потребител на форума - немедицинско лице
  • Степен на активност - Доктор на хепатитните науки
  • Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
  • Резултати: Успешнo
Re: Малко по-различна БГ история
« Отговор #1 -: Март 27, 2013, 16:08:11 »
Здравей Миро,
трогна ме твоята история поради няколко причини:
1/ младо момче си, а толкова си страдал...
2/ съгласна съм с теб за отношението на лекарите/поне част от тях - хепатолозите/ от Александровска болница. Аз също много съм разочарована от там по време на първото си лечение.
3/ не на последно място по важност е и моето мнение за Д-р Балабанска. Превъзходен човек и специалист.!Несравнима е! В момента съм в края на повторното си лечение на хепатит Ц точно при нея. Просто не намирам думи, с които да изразя възхищението си от тази Жена! Нека повече лекари има като нея. Нека повече пациенти да попадат при толкова всеотдайни специалисти!
Сега, ти казваш че си заразен на скоро с хепатит Ц при трансплантацията, но фиброзата ти е напреднала. Най- вероятно заразяването е станало доста по- рано, впредвид фиброзата.
Това към момента не е толкова важно, важно е че си успял да изчистиш вируса и дано никога да не се връща това коварно заболяване при теб! Желая ти го от сърце! :bravo2: :bye2:

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Докторант
  • Публикации: 646
    • Профил
  • Вид лечение: Пегилиран интерферон + рибавирин
« Отговор #2 -: Март 27, 2013, 16:37:08 »
Миро, от сърце ти желая всички ПСР-и оттук нататък да са отрицателни. Сега ще имаш ли нов щанс за трансплантация, или ще си останеш на хемодиализа?
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #3 -: Март 27, 2013, 16:49:24 »
Здравей Руми,
благодаря ти за пожеланията.Относно фиброзата - 6 месеца преди трансплантацията имам пуснат маркер за хепатит Ц и Б.(и двата са отрицателни).Заразили са ме или преди операцията(докато съм бил на хемодиализа)или по време на операцията.Това вече няма значение.А фиброзата е стигнала 3 степен,защото вземах имуносупресори(единия вид от които бяха  кортикостероиди) а те действат на вируса супер положително.Те са като мед за вируса,и се развива адски бързо.За това ме е яд на лекарите в Александровска,защото те го знаят много добре това,но нехаят и заради това доста хора си отидоха от тоя свят,заради тяхното безхаберие.
Казваш,че си на повторно лечение,дано се чувстваш добре.Пожелавам ти изчистване на вируса  и само напред!!! :bravo2: :bravo2:

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #4 -: Март 27, 2013, 17:08:42 »
Здравей Лорей,
Благодаря ти за пожеланията.Не съм много сигурен.Иска ми се ако мога да оправя всички други бакии покрай здравето си,а това за трансплантацията да я оставя за накрая.Една такава операция води до много други странични реакции и заболявания(всичко идва от имуносупресорите- те намалят имунната система почти до 0 и те предразполагат за много други болести и то сериозни).Като прибавиш и това,че лекарите правят много елементарни грешки просто не съм много сигурен.А на запад не е така,изобщо на запад не е като на изток.И нали се сещаш,че всичко е на наш гръб.Но нека всичко друго да мине,пък това ще го мисля най-накрая.За сега съм настроен 50/50.
Весел и усмихнат ден
« Последна редакция: Март 27, 2013, 17:30:22 от миро »

Неактивен Rumi_

• Публикации: 1544
    • Профил
  • Вид лечение: Алтернативно
« Отговор #5 -: Март 27, 2013, 17:29:35 »
Да Миро, наистина кортикостероидити увреждат много бързо и са виновни за ускоряване на фиброзата, знам. Всъщност както всички лекарства - едно лекуват, друго увреждат. То и интерфероновото лечение, и протеазните инхибитори/боцепревир-телапревир/ са така. Когато диагнозите са сериозни,лекарите предпочитат по- малкото зло.
По някога и в лабораторните анализи се допускат грешки/ отрицателните ти хепатитни маркери 6м. преди трансплантацията ти/. Това е вече минало, а ти си се преборил с вируса, браво!

Неактивен astoianova

• Немедицинско лице
  • Публикации: 64
    • Профил
  • Вид лечение: Телапревир + пегилиран интерферон + рибавирин
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #6 -: Март 27, 2013, 21:49:03 »
Здравей Миро,

прочетох историята ти и исках да те поздравя за успешното премахване на вируса, за смелостта и за борбения дух!!! :flowers: Слава Богу си попаднал на добър лекар, който се интересува от пациента, а не ламти само за пари, напоен от безхаберие и циничност. Казвам това, защото в момента съм на лечение точно в Александровска и почти всеки път оставам просто без думи....:(
Още веднъж браво! Пожелавам ти оттук нататък най-вече здраве, сила и много успехи във всяко начинание :love5:

Неактивен eli13

• Публикации: 1188
    • Профил
  • Резултати: Релапс на хепатита след лечение
« Отговор #7 -: Март 27, 2013, 23:26:56 »
Здравей, Миро и доре дошъл сред нас!
Преживял си много, а занапред ти пожелавам още толкова преживявания, но вече с положителен знак.
Много се надявам да си изчистил вируса окончателно. Ако не е така, знаеш - идва новата терапия.
Какво стана сега с бъбрека ти по време и след интерфероновото лечение? Как се чувстваш? Преди колко време свърши терапията?

Неактивен pamche

• Публикации: 980
    • Профил
« Отговор #8 -: Март 28, 2013, 08:40:53 »
Здрасти Приятел ,
Прочетох историята ти и наистина се трогнах ... тоя форум събира хората по неволя и всеки със личната си драма, но в него човек разбира за човешката доброта и топлота и как все пак на тоя свят има и нещо повече ...
Радвам се за отрицателните ти ПСР-ри и ти пожелавам за винаги  да си изчистил гадината . Много си преживял и искрено се надявам и ти пожелавам от тук нататък да имаш само хубави, радостни и светли дни в живота си.
Колкото до др.Балабанска ... и аз при нея се лекувах и аз имах проблем и съмнение за лечението си и аз получих подобно отношение от нея и мога да кажа само добри неща за докторката ...- невероятен човек и отличен специалист в областта на хепатитите .

Успех и всичко най добро за теб и цялото ти семейство  :good:
Известен с това , че не е известен !

Неактивен ivka81

• Публикации: 608
  • генотип 1b
    • Профил
« Отговор #9 -: Март 28, 2013, 11:22:46 »
 Здравей и от мен, радвам се и се възхищавам на смелостта ти. Преживяванията ти са та направили силен и борбен, продължавай все така. И всъщност как се отрази интерферона на бъбрека? Сега на диализа ли си?
А за д-р Балабанска изразява и аз своето възхищение

Пожелавам ти много успехи и здраве Миро,
Дано през август радостта ти е още по голяма.

Поздрави,
Ивето.

Не търси пътя!Отиди там, където го няма и остави следа....

Неактивен Asq DDD

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Студент
  • Публикации: 118
    • Профил
« Отговор #10 -: Март 28, 2013, 12:23:17 »
Здравей,Миро!Мога само да се поклоня пред борбения ти дух!!!
Искрено ти пожелавам хепатита да е вече зад гърба ти и всичко с бъбрека ти в най-скоро време да е наред!
И да...ти си просто поредният крайно разочарован от "Александровска" ,а също така и предоволен от "Токуда" ...
Успех! :bravo2:

Неактивен Vancheto

• Модератор на форума - немедицинско лице
  • Публикации: 1558
    • Профил
    • ХепАктив - сдружение за борба с хепатита
  • Вид лечение: Нуклеозиден аналог
  • Резултати: Повторно лечение
  • Статус: Хроничен хепатит B
« Отговор #11 -: Март 28, 2013, 13:46:50 »
Здравей, Миро!

Възможно е да си бил жертва на лабораторна грешка и да имаш вируса от по-отдавна.
На мен ми се е случвало два пъти, на сина ми също два пъти и само в този форум колко пъти се е споделяло за лабораторни грешки......

Така или иначе, лечението е зад гърба ти, желая ти завинаги да си го изчистил  :bravo2:
Веднъж при един от престоите ми по болниците се запознах с майка на младо момче с трансплантиран бъбрек, което е заразено с хеп.-В, то се лекуваше с нуклеозид.
Както казваш доста са хората с този проблем и се радвам, че споделяш историята си и се надявам, че ще продължиш да ни информираш  :good:

Поздрави,
ваня
Сдружение ХепАктив - www.hepactive.org

Неактивен Mиро

• Немедицинско лице
    • Профил
« Отговор #12 -: Март 28, 2013, 14:17:15 »
Здравейте на всички,
Благодаря Ви за поздравленията и пожеланията.Курса го приключих миналия месец,като цяло го изкарах леко.Имах от време на време температура (около 38,5),леки проблеми в съня,отпадналост,болки в ставите,лек косопад.Но това са все неща които смятам,че са търпими и даже според мен не заслужават някакво оплакване.Иначе сега съм на хемодиализа,а бъбрека го експлантирах ме.В противен случай от здравната каса не отпускат интерферона (противопоказно е,със страшно сериозни последствия),нещата са навързани.Единственият шанс е изчистване на вируса и нова трансплантация,но това за сега е на заден план.По-важното е изчистване на вируса и смяна на тазобедрена  става (увредена от дългогодишното приемане на имуносупресори за бъбрека).Общо - взето това ми е плана за действие в момента........поне за сега де.
Желая успешно приключване на лечението на всички и само отрицателни ПСР - и.Весело настроение и повече оптимизъм!!! :bravo2: :bravo2:

П.С. Специално искам да Благодаря и на Радо,който ме насочи към д-р Балабанска преди време (ако се сеща за моя случай).
Благодаря ти Радо.

Неактивен Лорей

• Немедицинско лице
  • Публикации: 646
    • Профил
« Отговор #13 -: Март 28, 2013, 14:51:04 »
Миро, много, много съжалявам за всичко, през което се налага да преминаваш. Бог ми е свидетел, че в такива случаи просто не разбирам и се ядосвам защо на човек трябва да му се слчват толкова лоши неща накуп. Искам всичко да се развие по възможно най-добрия начин и ще ти стискам палци за това.
Какво е депресия? Да си купиш обръч и да ти стане.

Неактивен Alice

• Немедицинско лице
  • Степен на активност - Дипломант
  • Публикации: 387
    • Профил
  • Вид лечение: Безинтерферонова терапия (ДААС)
  • Резултати: В момента съм на лечениe
« Отговор #14 -: Март 28, 2013, 15:19:14 »
Миро и аз ти стискам палци, дано да си изчистил вируса и нещата при теб да тръгнат нагоре  :good:

СтатистикиСтатистики за посещенията

Locations of visitors to this page :    Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!! Гласувай за сайта!  Оцени сайта!

Посетители след 12 Февруари 2007