Не са причината колбасите, ама при възможност ги разкарай от менюто си- нищо добро няма да видиш от тях.
Не знам каква може да е причината за покачването на ензимите, какво ти казаха в болницата? Би могло да е комбинация от билките, които си пил в големи количества ( какви са те?), ако си спортувал активно и не си почивал особено. Млечните продукти нямат връзка. По въпроса за това дали си заразен за останалите, само по стойностите на алат и асат няма как да се прецени, според мен е необходимо изследване за антитела.
Билките които пих са - червен кантарион,невен,магарешки бодил,лайка,може би и жълт кантарион и липов чай,вече забравих.
Изследванията са ми отрицателни при изписването ми от болницата.
Уж хепатит А бил най-лекия и заради това ми е чудно,че ензимите се покачиха,а се надявах да съм се оправил след 1 месец.
10 дена преди да отида на контролен преглед спрях трансметила(така ми беше предписан) и се появиха болки в чернодробната област.От 1-2 дена започнах пак трансметил с карзил и още чуствам леки болки в чернодробната област и се притеснявам,но сигурно толкова бързо не може да си окажат влияние лекарствата.
''За храната мога да ти кажа следното- чисто месо, без тлъстини, приготвено печено,варено или на скара; пресни зеленчуци(забрави морковите за един период);картофи и ориз, както и плодове на воля(без грейпфрут). Много вода, чайове, айряни, такива неща. Важното е да няма никакъв алкохол, тежки мазнини, пържено и полуфабрикати.
Друго не се сещам. Ако имаш въпроси-питай

''
Този месец мисля да избягвам да ям месо,това удачно ли е ?
Защо да не мога да ям моркови и грейпфрут като ги има в листа който ми дадоха от болницата с диетичните храни - и са в разрешени.От това което разбрах в листа с храните,трябва да съм на въглехидратна диета защото не се натоварва много черния дроб при обработката им.